השוורים חזרו מחופשת החג
המשקיעים ברחבי העולם חוזרים מחופשת חג הפסחא עם תאבון מוגבר לסיכון, ושולחים את המדדים המובילים ליום עליות מרשים. מדד הדאו ג'ונס זינק ב-0.93%וקבע שיא חדש מאז אמצע שנת 2008. הסוחרים קיבלו זריקת עידוד מנתוני מאקרו מפתיעים. מכירות הבתים החדשים רשמו עליה של 11.1% בחודש מארס בקצב של 300 אלף בתים, לעומת הצפי שעמד על מכירה של כ-280 אלף בתים. נתון חודש פברואר עודכן כלפי מעלה מ-250 אלף בתים ל-270 אלף בתים.
אמון הצרכנים בארה"ב הפתיע לטובה ורשם קריאה של 65.4 נקודות בחודש אפריל לעומת 63.8 נקודות שנרשמו בחודש קודם. אנליסטים ציפו לנתון מאכזב יותר, לאור העובדה כי מחירי הנפט הגבוהים פוגעים בצריכה הפרטית ובמצב רוחו של הצרכן האמריקני עקב כך. המדווחות בוול סטריט המשיכו לרכז עניין, כאשר בצד החברות המפתיעות ניתן למצוא את: פורד, UPS, ו-3M ובצד החברות המאכזבות את: קוקה קולה ואמזון.
עליות שערים נאות נרשמו באירופה ובשעה זו המדדים המובילים באסיה מטפסים מעל 1% בהתאמה. אירוע נוסף שריכז עניין בשעות האחרונות היה פרסום מדד המחירים לצרכן של הרבעון ה-1 באוסטרליה. המדד זינק ב-1.6% ואיתו הדולר האוסטרלי, על רקע ההערכות כי הבנק המרכזי של אוסטרליה עשוי לחזור למדיניות העלאות הריבית במטרה לרסן את האינפלציה הגואה.
ומה קורה אצלנו?
בנק ישראל לוקח הפסקה אחרי 3 העלאות ריבית רצופות ומחליט להותיר את שיעור הריבית על כנו ברמה של 3%. נגיד בנק ישראל הפרופ' סטנלי פישר מעריך כי העלאות הריבית האחרונות וחוזקו של השקל אמורים יחד למתן את האינפלציה לפחות בטווח של החודשים הקרובים. בנק ישראל עשוי להמשיך במדיניות העלאות הריבית במידה והאינפלציה תמשיך לחרוג מעל תחומי היעד השנתי העומד בין 1%-3%.
מט"ח וסחורות
המשקיעים בעולם ניצלו את מימושי הרווחים של חופשת הפסחא על מנת למכור שוב את השטר הירוק, אשר ממשיך לקבוע שפלים חדשים כנגד מרבית המטבעות בעולם. נאומו המרגיע של שר האוצר האמריקני גייטנר לא הצליח למתן את הנפילה הכואבת של הדולר. בנאומו ציין גייטנר כי "דולר חזק תמיד יהיה אינטרס מבחינת ארה"ב" וכי ממשל אובמה לא משתמש בדולר ככלי לעידוד צמיחה במשק.
הסנטימנט החיובי בשווקים החזיר את סוחרי ה-CARRY למסחר, ומטבעות בעלי ריבית גבוהה, כגון הדולר האוסטרלי והניו זילנדי שהתחזקו בצורה משמעותית נגד השטר הירוק. האירו שומר על מעמדו מעל 1.45 וקבע שיא שנתי חדש מול עמיתו הדולר ברמה של 1.4713. הפרנק השוויצרי בשיא כל הזמנים מול השטר הירוק, ככל הנראה בדרך לאזור 0.85.
הזהב נחלש מעט בתחילת יום המסחר אך חזר במהרה מעל 1500 דולר לאונקיה. הנפט מתקשה לפרוץ את אזור השיא שנקבע בנק 113.50 דולר לחבית. פריצה של רמה זו עשויה להזניק את הנפט עד לאזור 120 דולר לחבית, דבר אשר יכביד מאוד על כלכלות העולם הנאלצות להתמודד עם התפרצות אינפלציונית הנובעת בעיקר מהעלייה החדה במחירי הנפט.
אירועים מרכזיים
החלטת הריבית בארה"ב: יום גורלי עבור השטר הירוק - הריבית צפויה להיוותר על כנה ברמה של 0.25%. הסוחרים ממתינים בדריכות למסיבת העיתונאים של יו"ר הפד ברננקי שתיערך זמן קצר לאחר פרסום ההחלטה. ההערכות הן שברננקי לא יפזר רמזים ברורים לגבי מדיניותו העתידית וימשיך להגן על תוכנית רכישות האג"ח בהיקף של 600 מיליארד דולר, אשר צפויה להסתיים בסוף חודש יוני השנה.
האינפלציה המתונה יחסית מעניקה מרחב תמרון לקברניטי הכלכלה הגדולה בעולם בשלב זה, אך במידה והלחצים האינפלציוניים יגברו, הפד יאלץ להתחיל לפעול על מנת לשמור על יציבות המחירים. חלק מחברי הפד מעריכים כי הגיעה העת להידוק מוניטארי על מנת למנוע התפרצות אינפלציונית בעתיד, אך דעותיהם לא השפיעו על שיקול דעתו של יו"ר הפד עד כה. במידה וברננקי יפתיע בכך שיביע דאגה בנוגע לאינפלציה המתפתחת, השטר הירוק עשוי להתחזק משמעותית על רקע ההערכות כי ברנננקי לא יישאר אדיש לאורך זמן ויאלץ לעלות את שיעור הריבית מוקדם מהצפוי. השטר הירוק עשוי להיחלש משמעותית במידה ויו"ר הפד ידבר על המשך התמיכה בשווקים לאחר סיום התוכנית QE2 אשר כאמור תסתיים בסוף חודש יוני.
המבחן הגדול של הבנק המרכזי הבריטי - נתון התמ"ג של הרבעון ה-1 - צמיחה חיובית עשויה לדרבן את מקבלי ההחלטות המהססים בבנק המרכזי של בריטניה לעלות את שיעור הריבית. לאחר הרבעון הראשון והמאכזב של 2011 שבו הכלכלה הבריטית התכווצה ב-0.5%, צפויה התאוששות. על פי הערכות המוקדמות הכלכלה הבריטית צמחה בקצב של 0.5%. חברי הבנק המרכזי ממתינים בדריכות לפרסום הנתון ומקווים שהכלכלה הבריטית לא תגלוש למיתון נוסף, דבר אשר ייחשב לקטסטרופה עבור השטר המלכותי. נתון מפתיע עשוי לחזק את הפאונד באופן משמעותי.
הזמנות מוצרים ברי קיימא (ארה"ב) - קודם: 0.6%- צפי: 2.1%
החלטת הריבית בניו זילנד: נגיד הבנק המרכזי של ניו-זילנד עשוי להפתיע שוב לאור העובדה שארצו עדיין לא הצליחה להתאושש מרעידות האדמה שפקדו אותה לאחרונה. למרות שהצפי עומד על הותרת הריבית על כנה ברמה של 2.5%, אין לשלול הורדה נוספת של 0.25% לפחות במטרה לתת זריקת עידוד נוספת למשק המקומי.
ניתוח טכני
דולר שקל
גרף יומי