הסוף לתנאים המפלים? מיום א' תקבלו הטבות מחברות הסלולר גם אם הבאתם מכשיר מ'הבית'

מהלך זה התקבל בעקבות בדיקת משרד התקשורת, אשר הראתה כי חברות הסלולר נוטות לכרוך את מכירת המכשירים עם מכירת שירותים סלולאריים למנוי. תגובת מנכ"ל פישמן סלולר: "אנו מלאים תקווה שהמפעילות לא יבחרו בדרך ההתחכמות"
מאיה זיסר |

משרד התקשורת יוצא במהלך לשינוי צרכני בתחום הסלולר. המטרה: שוויון מלא במתן הטבות בין אם רכשת את המכשיר בחברה הסלולארית ובין אם הגעת אליה עם מכשיר משלך.

החל מיום ראשון הקרוב (1.11) חברות הסלולאריות יחויבו לאפשר למנוי אשר רכש טלפון סלולרי מידי ספק אחר, לרבות מרשת סלולארית אחרת, לקבל את אותם תנאים והטבות אשר היה מקבל אילו היה רוכש את הטלפון מהן, לרבות זיכוי כספי או כל הטבה אחרת בגין צריכה של זמן אוויר או בגין צריכת שירותים.

לדברי שר התקשורת משה כחלון, "בעקבות המצב החדש הלקוח יוכל לעבור מחברה לחברה עם מכשירו וליהנות מהטבות כמו זיכוי בזמן אוויר, הטבות שכיום הוא זכאי לקבל רק אם רכש את המכשיר מהחברה הסלולארית שבה הוא מנוי".

מהלך זה הינו כחלק ממדיניות משרד התקשורת בדבר הרחבת התחרות בשוק הציוד הסלולארי ובמטרה לצמצם את חסמי המעבר של לקוחות בין חברות הסלולר, בחן המשרד במשך תקופה ארוכה את סוגיית הזיקה שבין עסקת הרכישה של ציוד קצה מהחברות הסלולאריות לבין מתן הטבה כספית בדמות זיכוי בגין צריכה של זמן אויר, הטבות בעד שירותים או הטבות אחרות, והשפעתה על התחרות ועל הצרכנים.

כזכור, מבדיקת המשרד עלה, כי החברות הסלולאריות נוטות לכרוך את מכירת המכשירים הסלולאריים עם מכירת שירותים סלולאריים למנוי. כך, מנוי המצטרף לרשת סלולארית כלשהי (או משדרג את המכשיר שברשותו), רוכש בדרך כלל את המכשיר שלו כחלק מהסכם ההתקשרות, ובמקביל זוכה להנחה מתמשכת הניתנת לו במסגרת תשלום הטלפון החודשי שלו, אשר נגזרת מהיקף צריכת זמן אוויר על ידי המנוי.

איך תוכלו לקבל את ההטבה?

במשרד התקשורת מסבירים כי בכדי לקבל את ההטבות עליכם להציג אישור קניה של הציוד הסלולארי כמו: חשבונית מס, קבלה, חשבון טלפון או דף פירוט חיובים של חברת כרטיסי אשראי, המעיד על רכישתו בארץ או בחו"ל, וזאת בעת ההתקשרות עם החברה הסלולארית. באישור הרכישה יופיעו, בין היתר, תאריך הרכישה והסכום ששולם.

ההטבות יינתנו על ידי החברה הסלולארית למשך תקופה שלא תפחת מהתקופה בה ניתנו ההטבות למנוי הרוכש ציוד מהחברה הסלולארית. לעניין זה, רשאית החברה להביא בחשבון את המועד בו נרכש ציוד הקצה, כפי שמופיע באישור הרכישה.

במשרד התקשורת מדגימים: לקוח שרכש בחנות פרטית מכשיר מדגם מסויים וביקש להצטרף כמנוי לרשת חברה סלולרית שבה מוכרים מכשירים מדגם זה אשר נקנה במחיר של 3,600 שקל בפריסה ל-36 תשלומים (100 שקל לחודש) ומעניקה זיכוי של 90 שקל בחודש בו דיבר המנוי בסכום של מעל 199 שקל. על פי המהלך החדש, חברת הסלולר תעניק למנוי שרכש הטבה הזהה להטבה לה היה זכאי אילו היה רוכש המכשיר ממנה.

בדוגמה נוספת: מנוי שרכש בחברת סלולר א' מכשיר מדגם מסויים וביקש להצטרף כמנוי לרשת שלה. חברת סלולר א' מוכרת מכשיר מהדגם הנ"ל ב-2,124 שקלים בפריסה ל-36 תשלומים (59 שקלים לחודש) ומעניקה זיכוי של 30 שקלים בחודש בו נעשה שימוש בכ-100 שקלים ו-59 שקלים בחודש בו נעשה שימוש של מ-200 שקל. כעבור 20 חודשים להיותו מנוי חברת סלולר א' בחר המנוי לנייד את מספר הטלפון שלו עם המכשיר שברשותו לחברת סלולר ב' אשר מוכרת את המכשיר מהדגם הנ"ל במחיר של 1,944 שקל בפריסה ל-36 תשלומים (54 ₪ לחודש) ומעניקה זיכוי של 54 שקל בחודש בו דיבר המנוי בסכום של מעל 150 שקל.

על פי המהלך החדש, חברת סלולר ב תעניק למנוי זיכוי של 54 שקל בחודש בו דיבר בסכום של מעל 150 שקל למשך 16 חודשים לפחות. כלומר, עד לגמר ההטבה אותה היה זכאי לקבל מחברה א. בנוסף לכך, גם אם חברת סלולר ב אינה מוכרת מכשיר מהדגם הנ"ל, היא תעניק למנוי הטבה בהיקף הניתן על ידה למכשירים דומים הנמכרים על ידה.

תגובת מנכ"ל פישמן סלולר: "אנו מלאים תקווה שהמפעילות לא יבחרו בדרך ההתחכמות"

אודי מארצי, מנכ"ל "hMobile - פישמן סלולר", רשת ארצית של חנויות לממכר מכשירים סלולריים של רשת הום סנטר (שתיהן מקבוצת פישמן), הגיב לרפורמה ואמר, "הרפורמה יוצרת הזדמנות אמיתית להפוך את שוק הסלולר לשוק תחרותי בשוק שהוא כיום ללא תחרות. והעדות לכך - אין כיום מבצעי טרייד אין אצל המפעילות הסלולריות, אין לאף אחת מהן רצון או כוונה ליצור תחרות ולהביא את הלקוח למצב שיוכל להתנייד מחברה לחברה. קיימת הסכמה שבשתיקה בין שלוש המפעילות שלא לייצר תחרות על הלקוחות".

עוד ציין מארצי, כי "אנו מלאים תקווה שהמפעילות לא יבחרו בדרך ההתחכמות, שיהיו הוגנות וילכו בדרך שמשרד התקשורת התווה וכן יאפשרו ללקוחות שלא רכשו דרכן ציוד קצה, לקבל תעריפים הוגנים ותנאים טובים. אנו מקווים שהאפליה הקיימת היום בין שני סוגי הלקוחות, אלה שקונים מהמפעיל ואלה הקונים בשוק הפרטי, תתבטל ותחדל מלהתקיים".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה