השטר הירוק המשיך בצניחה החופשית: "הדולר בדרך לרמת התמיכה הבאה ב-3.45 שקלים"

כך מסר מנהל מחלקת המחקר באיזי פורקס. היורו שבר היום שיא נוסף מול הדולר. הדולר היציג חתם בירידה של 0.34% לרמה של 3.477 שקלים
ישראל הס |

המטבע האמריקני המשיך לרכז היום תשומת לב רבה ורשם ירידות לאחר שביום שני רשם ירידה של קרוב ל-1% וביום שלישי רשם איבד 2.1%. היורו שבר בשעות הבוקר את שיא כל הזמנים שעבר את רמת השיא הקודמת שעמדה על 1.5911 דולר. הרקע לעליות במטבע האירופי הוא פרסום האינפלציה האירופית שחרגה מהציפיות.

הדולר היציג חתם בירידה של 0.34% לרמה של 3.477 שקלים, בעוד היורו טיפס ב-0.3% לרמה של 5.5541 שקלים. היורו מתחזק כרגע מול הדולר ב-1% לרמה של 1.5947 דולר.

בשעה 12:00 שעון ישראל התפרסם נתון מדד המחירים לצרכן בגוש האירו שרשם עלייה של 0.1% מעל הציפיות. נציין כי זהו המדד הגבוה ביותר, שנרשם בגוש האירו, ב-16 השנים האחרונות.

ליאונור טרקליאטאוב, מנהלת חדר המסחר במט"ח של אי.בי.איי, מוסרת כי "בשעה 12:00 פורסם מדד המחירים לצרכן בגוש האירו שרשם עליה של 3.6% לעומת צפי של 3.5% שמשמעותו כי הנגיד האירופאי לא יוכל לבצע הורדת ריבית. נתון זה גרם להתחזקות היורו מול הדולר לרמה של 1.59 דולר ודוחף את הדולר לירידות מול השקל".

טרקליאטאוב מסרה עוד כי "הגורם העיקרי שהוביל לעליית מדד המחירים לצרכן בגוש היורו, אל מעבר לציפיות האנליסטים, הוא העלייה החדה במחירי המזון".

מחדר המסחר של כלל פורקס נמסר כי "אנחנו עדים כעת לשיא של כל הזמנים בין היורו לדולר ואנחנו ממש לפני פריצה של גבול 1.6 דולר. זהו הניסיון השני של היורו לפרוץ את רמת ה-1.6 דולר במהלך השבועיים האחרונים".

עוד ברקע למסחר במט"ח: הירידה בערך המטבע האמריקני מגיעה היום גם על רקע פרסום נתוני מדד חודש מארס שהצביע על עלייה של 0.3% במדד, עובדה שמעלה את ההסתברות להעלאת הריבית במשק הישראלי.

אתמול בשעה 18:30 (שעון ישראל) פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש מארס שהצביע על עלייה של 0.3% במדד. זאת, בניגוד לתחזיות המוקדמות שחזו ירידה של 0.2%. חריגה משמעותית זו מרחיקה את בנק ישראל מיעדי האינפלציה הרצויים העומדים על 3%.

גילי רגוטקביץ' מנהל מחלקת המחקר באיזי פורקס מוסר כי "עד להחלטת הריבית שתתקבל בארץ בסוף החודש אנחנו לא צפויים לראות שינוי משמעותי במסחר בין הדולר שקל". רגוטקביץ' הוסיף עוד כי פישר הציג כדור שלג שמשך את השקל למטה ולכן השפעת העולם על המסחר בין הצמד היא נמוכה ביותר. לקראת החג צפוי מסחר דליל ולכן אנחנו לא צופים שינויים חדים. רמת התמיכה הבאה של המטבע נמצאת ב-3.45 שקלים".

פינוטק: הסבירות להמשך הורדת הריבית קטנה

הימשכות חולשתו של הדולר בזירה הגלובלית וחזרתה של המגמה השורית לאחד העם הובילו לירידות חדות בדולר האמריקני. פרסום המדד לחודש מרץ הצביע על עליה מפתיעה של 0.3% והעמיד את קצב האינפלציה השנתי ברמה של 3.7% כשיעדו העליון של בנק ישראל ניצב על שיעור של 3.0%.

התגברות הלחצים האינפלציוניים מורידים את הסבירות להמשך חיתוכי הריבית על אף סימני ההאטה במשק הישראלי. השארת הריבית בישראל על כנה, עם המשך הורדות הריבית בארה"ב, תעניק תמיכה משמעותית להמשך התחזקותו של השקל על אף ההתערבות מצד בנק ישראל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה