האסטרטגים רואים הזדמנויות בשווקים המתעוררים: מדינות ה-BRIC הן המועדפות של RBC
בזמן ששוק המניות האמריקני נאבק במשבר האשראי, גוברת התופעה בקרב משקיעים של מעבר לשווקים המתעוררים כדי לגוון את פורטפוליו הנכסים והמזון עם אותן מדינות הצומחות במהירות.
מרוסיה עד אומן, מברזיל עד יפן, 'החניית' הכסף בשווקים המתעוררים הפכה מהרפתקה מסוכנת לאבן דרך בניהול תיק השקעות. הביקושים למזון ודלק, כמו ביגוד ורכבים דחפו את אותן המדיניות, שפעם נודעו בשל עוניין והדכאון ששרר בהן, כחלק ממדיניות הממשלות לאנטי-גלובליזציה לראש הפירמידה של סדר העדיפויות של המשקיעים בעולם.
"במהלך השבועות והחודשים הקרובים, מספר נקודת כניסה יופיעו עבור אותן מדינות מתפתחות", אמר ניק צ'אמי, אסטרטג לשווקים מתעוררים ב-RBC בראיון שהעניק ל-CNBC. צ'אמי רואה את ההזדמנויות הגדולות במדינות ה-BRIC – ברזיל, רוסיה, הודו וסין – כמו גם מקסיקו, צ'ילה טורקיה שכנראה יניבו תשואה טובה בטווח הארוך. שם הוא מגדיר את הפוקוס של המשקיעים החכמים כהגדרתו.
קרנות הנאמנות של Franklin Templeton המחזיקות במניות בודדות בקרב מדינות ה-BRIC, היו מבין אלה שהניבו את התשואות הטובות ביותר ברבעון האחרון. "המשקיעים בשווקים המתעוררים לרוב באים בדפוס חשיבה של הטווח הארוך", אומר צ'אמי. "עם טווח של מעל ל-10 שנים, משקיעים רבים נוטים להציג תשואות די טובות בשווקים המתעוררים ואני מעריך שהמגמה תמשך".
מקסיקו וצ'ילה זוכות לציונים גבוהים, על פי צ'אמי, עקב העובדה שמוחות פיננסים טובים הגיעו אל הכלכלות האלה. ברזיל, בינתיים, שומרת על שיעורי צמיחה גבוהים אולם נאבקת באינפלציה. באשר להודו אומר צ'אמי "היא מתחילה לנוע לפינה" בעוד שרוסיה היא השקעה טובה עקב עתודות הנפט הקיימות במדינה.