הדולר לאן? המשקיעים ממתינים להחלטת הנגיד
בשבוע החולף נחלש הדולר מול השקל בדומה למגמה שרשם בעולם, אך באופן חד יותר. בסיכום שבועי נחלש הדולר בכ- 2.2% מול השקל ובכ- 1.0% מול האירו. בהתחזקות השקל תמך חוסנו של השוק המקומי וכן תמכה בשקל חשיפתו הנמוכה יחסית של המשק המקומי להשפעות הישירות של משבר ה-Subprime, כפי שגם עולה מדברי הנגיד השבוע שציין כי בישראל אין בעיית נזילות ואין חשיפה של בנקים ישראליים לשוק ה- Subprime בארה"ב. הצפייה להעלאת הריבית המקומית ביום שני הקרוב תומכת גם היא במטבע המקומי. החלשותו של הדולר בעולם השבוע נבעה מהחלטתו של הבנק המרכזי בארה"ב להוריד את הריבית לטווח קצר לגופים מלווים ב- 0.5%. הורדה זו שקפה את העדפתם של חברי הבנק המרכזי שלא להשתמש בצעד הקיצוני יותר של הפחתת הריבית המוניטרית כבר בספטמבר, מה שהפחית את הציפיות להפחתת ריבית ה- FED וכתוצאה מכך החליש את הדולר בעולם. צעד זה של הבנק המרכזי הביא גם לירידה ברמת הסיכון הנתפסת בשווקים, מה שגרם לשחרור כספים לעבר השקעות בטוחות פחות וכתוצאה מכך תרם אף הוא להחלשות הדולר.
בנק לאומי
להערכת הבנק, חוסנו של השוק המקומי וחשיפתו הנמוכה יחסית (בהשוואה לארה"ב ולגוש האירו) להשפעות הישירות של משבר ה-Subprime וכן ההעלאה הצפויה של הריבית המוניטרית בארץ בתחילת השבוע הבא עשויים לתמוך במטבע המקומי בטווח הקצר. עם זאת, במידה ושווקי העולם יחזרו שוב לתוואי של ירידות, עלול תוואי זה לגרור מהלך יציאה משווקים מתעוררים ומעבר להשקעות בטוחות יותר, מה שעלול להוות משקל נגד למגמה זו.
פינוטק
בחדר המסחר של פינוטק מציינים כי הדעה הרווחת בקרב האנליסטים שסטנלי פישר, נגיד הבנק בנק ישראל עשוי לעלות את הריבית בפעם השניה ברציפות אף בחצי אחוז לרמה של 4.25%. יחד עם זאת גוברות ההערכות כי הבנק הפדרלי באמריקה יקצצץ בריבית ב0.5% עד לרמה של 4.75% ב-18 לחודש ספטמבר. גורמים אלה מציינים בפינוטק תורמים לשטר הישראלי ולכן עשוי להגיע בטווח המידי לרמת תמיכה של 4.12, כאשר פריצה של רמה זו תמשוך את הזוג דולר/שקל לכיוון ה-4 כבר בטווח הקצר. בפינוטק מוסיפים כי אנו מתקרבים לסוף החודש וחברות רבות ממירות דולרים לשקלים ,זאת בכדי לשלם משכורות לעובדים, פעולה זו יכולה לתמוך בשקל משמעותית.
גאון בית השקעות
להערכת בית ההשקעות שער הדולר ינוע בטווח הקצר ברמות של 4.12-4.22 בשבוע הקרוב. בגאון מציינים כי היחלשות הדולר למול השקל היא חלק ממגמת החלשות הדולר למול המטבעות העיקריים בעולם. התחזקותו של השקל למול הדולר נובעת בין השאר מהציפיות להורדת ריבית בארה"ב ולהעלאת ריבית בישראל. כמו כן מציינים כלכלני גאון כי המשקיעים האמריקנים ממשיכים לצפות להורדת ריבית ה'פד' בספטמבר, כמהלך משלים להפחתת ריבית הניכיון למערכת הבנקאית מסוף השבוע שעבר.
בנק איגוד
בבנק איגוד מציינים כי התפתחות שוק המט"ח חוסה בתקופה זו בצל התנודתיות בשווקי המניות והשינויים הצפויים בריביות. כאשר בבנק מציינים כי התחזקות האינפלציה והצמיחה הגבוהה יקבלו ביטוי בהחלטת הריבית הקרובה והנגיד יעלה אותה ברבע אחוז ל-4%. להערכת הבנק בשבוע הקרוב טווח המסחר של הדולר צפוי לנוע בין 4.12 ל- 4.2 שקל כאשר נקודות תמיכה קרובות מצויות ב- 4.05 וב-4 שקל ונקודת התנגדות נמצאת ב- 4.214
בנק פועלים
כלכלני הבנק מעריכים כי המסחר בדולר בשוק המט"ח הישראלי יושפע גם בתקופה הקרובה מהתפתחות המסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, הגורמים התומכים במגמת ההתחזקות של השקל עדיין תקפים, שכן המשקיעים הזרים צפויים להמשיך להשקיע בישראל, על רקע הציפיות כי הכלכלה המקומית תמשיך להפגין ביצועים טובים. בבנק מציינים כיהשבוע פורסמה שורה של נתונים כלכליים חיוביים בישראל, כולל צמיחה מואצת במחצית הראשונה של השנה וירידה ברמת האבטלה לשפל של כעשור.