SPL בוחנת כניסה לשוק התורכי
SPL החליטה להרחיב את פעילותה מעבר לגבולות ישראל, לראשונה בתולדותיה. בהודעה לבורסה שפירסם צביקה בארינבוים, הבעלים של החברה, נאמר שהחליט לפרוץ שווקי חו"ל. בין היתר כותב בארינבוים, כי הוא מנהל מו"מ מתקדם עם חברת IT תורכית, שעימה שוקלת SPL לשתף פעולה. על פי הדיווח, שוק ה-IT התורכי רשם בשנים האחרונות שיעור צמיחה שנתי של כ-20%. על פי SPL, הכניסה לפעילות גלובלית תבוצע בין אם ברכישה ובין אם באמצעות שיתוף פעולה.
לדברי בארינבוים, החלטתה האסטרטגית של SPL להעמיק את פעילותה בסקטור הפיננסי עשויה להשתלם, שכן בתורכיה הצורך העיקרי בפתרונות IT הוא בתעשייה הפיננסית; גופים בנקאיים בתורכיה זקוקים למערכות שיאפשרו להם לבצע תהליך של מודרניזציה למערכות הקיימות וזאת על רקע רצונה של מערכת הבנקאית התורכית לשתף פעולה עם מערכת הבנקאות הגלובלית. אטרקטיביות השוק הבנקאי התורכי קיבלה ביטוי בעת רכישת בנק פוזיטיב התורכי על ידי בנק הפועלים תמורת 100 מיליון דולרים. נוסף על כך, חברות הביטוח הישראליות כבר הביעו את כוונתן להתפתח גם הן לשוק זה.
בארינבוים ציין בהודעתו, כי SPL שוקלת גם להיכנס למדינות בלקן אחרות וליישם שם את הידע הרב שנצבר אצלה במשך 30 שנה בישראל בתחום תשתיות תוכנה למערכות הליבה הארגוניות, בין היתר באמצעות הפתרונות של חברת Software AG הגרמנית, שמיוצגת על ידיה במשך שנים.
במקביל, ממצבת עצמה SPL גם בשוק ה-SOA ומתבססת על תחזית של מומחים שקובעים, כי עד שנת 2011 יתבססו 80% מהאפליקציות העסקיות על SOA.
בתחילת החודש שעבר הודיע בארינבוים, כי הגיע לפשרה עם שותפו לשעבר, שאול אשכנזי, ורכש את חלקו ב-SPL תמורת 52 מיליון שקלים. בכך הגיע לסיומו מאבק ממושך, מתוקשר ורווי יצרים, שאף הגיע לכותלי בית המשפט, חדרי חקירות משטרתיים ואף למעצרים. בארינבוים ואשכנזי שימשו כמנכ"לים משותפים בחברה בשנת 2000 וכעבור שנתיים השתלטו על החברה, כאשר אשכנזי קיבל כ-30% מהמניות, אבל המשיך להיות מנכ"ל החברה, ובארינבוים מונה ליו"ר.
לפני ארבע שנים התגלע סכסוך עמוק בין השנים ובארינבוים רצה לסלק את אשכנזי מהחברה, ודרש לממש את חלקו בחברה. בארינבוים היה מוכן לשלם אז 15 מיליון שקלים. מאז חל נתק מוחלט בין השניים, ולמרות שנערכו אינסוף פגישות גישור וניסיונות מו"מ, האיבה האישית בין השותפים לשעבר טירפדה זאת.
רקע בסוף 2006, בשקט יחסי ורחוק מאור הזרקורים, הצליחו השניים בעזרת מתווכים, להגיע לפשרה ואשכנזי מכר את חלקו. בכך הצליח בארינבוים להשתלט על SPL ב-100%. כעת, הוא מנצל את סופו של הסכסוך המשפטי למינוף החברה ולפריצה יחד איתה לשווקים בינלאומיים.