חקלאים בגליל: כלבי תקיפה הפחיתו הגניבות ב-80%

מדווחים כי מאז הריגת הפורץ על ידי שי דרומי יש שינוי ביחס של הרשויות בנושא מכת הגניבות ויש הבנה במשטרה ובכנסת של חומרת המצב ולכך שאי אפשר להמשיך כך
שי פאוזנר |

חקלאי הגליל המערבי הצליחו לצמצם בצורה חדה את מכת הגניבות החקלאיות בעזרת הפעלת כלבי תקיפה. המגדלים שכרו 17 כלבים מסוג של רועה גרמני והם מסיירים איתם מדי לילה בכלי רכב במטעים של ישובי הגליל המערבי. הפתרון המקורי למכת הגניבות הוצג בישיבה של המטה למלחמה בגניבות החקלאיות המשותף ללובי החקלאי של הכנסת, התאחדות חקלאי ישראל, מרכז המועצות האזוריות וארגוני המגדלים. בישיבה השתתפו חברי הכנסת אבשלום וילן, יצחק אהרונוביץ, שי חרמש, צבי הנדל ואורית נוקד.

הכלבים הופקדו על שמירה של 10,000 דונם חקלאיים שנמצאים בבעלות של 16 ישובים. הסיורים מתואמים עם חקלאים שנמצאים בשטח כדי למנוע טעויות. הצוותים הצליחו ללכוד מספר גנבים ולהביאם למשטרה ולאחר שהשמועה על הכלבים האימתניים עשתה לה כנפיים בקרב הגנבים צומצמו הגניבות החקלאיות ב-80% לעומת העבר.

חברי הכנסת הציגו בפני נציגי החקלאים את הצעות החוק שמקודמות על ידם בכנסת לטיפול בגנבים ולשינוי הגדרת הגניבות החקלאיות בחוק מ"עוון" ל"פשע", כך שבתי המשפט יוכלו להחמיר את העונשים המוטלים על הגנבים.

מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, יוסטה בלייר, אמר שמאז הריגת הפורץ על ידי החוואי שי דרומי יש שינוי ביחס של רשויות החוק כלפי מכת הגניבות ויש הבנה במשטרה ובכנסת לחומרת המצב ולכך שאי אפשר להמשיך כך. בלייר דיווח לנוכחים על פגישה עם מפקד מג"ב, חסיין פארס ומפקדי המחוזות בהשתתפות מנכ"ל ארגון מגדלי הבקר, חיים דיין ורכז הבטחון במרכז המועצות האזוריות, דובי דקל, שבה הוחלט על הקצאת כוחות ומשאבים למניעת בגניבות החקלאיות. הוא הביע תקווה שהמאמץ לא יהיה זמני וימשך לאורך זמן.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה