תגובת אמון הציבור: "הבנקים לא יודעים לספור?"
תגובת אמון הציבור באה בעקבות הצהרת הבנקים, לפיה חצי ממשקי הבית משלמים עמלות בגובה 20 שקלים בלבד
מחלקת המחקר של אמון הציבור: "טענות הבנקים אינן רציניות! מאד קל לעשות מניפולציה על הנתונים ולהגיע לסכום העמלות הרצוי. לצערנו, המערכת הבנקאית פועלת במשך שנים בחוסר שקיפות (יש לזכור שלבנקים כ- 300 עמלות...). אבל הם לשיטתם צודקים עד עכשיו הצליח להם. כל פעם שעולה לסדר יום הציבורי העניין הם מפזרים דוח מגמתי שממסמס את הדיון."
ע"פ מחקר שערך ארגון אמון הציבור בסיוע חברת שגיא שירותים פיננסיים, רק לפני כחודש, עולה כי ההוצאה השנתית של משקי הבית על עמלות עמדה בשנת 2004 על בין כ-900 ש"ח לחשבון עו"ש בו פעילות מצומצמת לבין כ 1,800 ש"ח למשק בית לו יש הלוואות וניירות ערך. סכום זה אינו כולל הוצאות ריבית על אשראי כגון אוברדרפט או הלוואות ואינו כולל הוצאות על עמלות הנגבות עבור הלוואות דיור – הוא כולל רק עמלות על הפעילות בחשבון הבנק, בכרטיסי האשראי ובהשקעות. סכום זה הוצלב גם בניתוח חשבונות הבנק ונמצא מדוייק.
"הפער קיצוני בין טענות הבנקים לממצאים העולים מניתוח הדוחות הכספיים הוא מגמתי." טוענים באמון הציבור "לא ברור איזה נתונים הוכנסו לחישוב כדי להגיע למסקנה זו. הרי בנק ישראל עצמו קבע 80 עמלות כעמלות עיקריות בהן עושים משקי הבית שימוש תכוף איך הצטמצם בדוח האיגוד ל-10? הבנקים לא יודעים לספור?"
באמון הציבור טוענים כי: "בנק ישראל צריך לשים קץ לעניין. לא יכול להיות שהבנקים יפריחו נתונים ובנק ישראל ינהג כאילו הוא נציג האום. הבנקים מפרסמים במשך שנים דוחות מעוותים ואף אחד לא עושה דבר. בנק ישראל חייב לפרסם נתוני אמת שיזימו בזמן אמת את הדוחות המגמתייים שמפרסמים הבנקים.