נתב"ג: השיבושים הופסקו עד מחר

העובדים הארעיים בנמל התעופה כיבדו את הוראת בית הדין הארצי לעבודה, והחליטו להפסיק את השיבושים בנתב"ג, עד לדיון מחר. בנוסף, החליט בית הדין כי מכתבי הפיטורים יוקפאו
מעריב NRG |

חוזרים לטוס? השיבושים בשדה התעופה נתב"ג הופסקו הערב, לאחר שהעובדים הארעיים ברשות שדות התעופה החליטו לשוב לעבודה, עד לדיון בעניינם בבית הדין הארצי לעבודה מחר בערב.

העובדים הארעיים של רשות שדות התעופה כיבדו את הוראת בית הדין הארצי לעבודה, שניתנה היום בצהריים, לפיה עליהם לחזור לעבודה לאלתר. בית הדין החליט עוד כי מכתבי הפיטורים לעובדים יוקפאו.

בעקבות החלטת בית הדין, הורה מנכ"ל האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, צחי טבקמן, לכל העובדים לחזור לעבודה, ולפעול על פי הוראות בית הדין הארצי. מחר בשעה 19:00 בערב יקיים בית הדין הארצי לעבודה בירושלים דיון על כוונת הנהלת רשות שדות התעופה לפטר את העובדים הארעיים. הדיון יעסוק בעניין מעמדה החוקי של השביתה ושל מהלך הפיטורין של הרשות, את העובדים הארעיים.

אתמול החליט בית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב שלא להתערב בסכסוך העבודה בין הנהלת רשות שדות התעופה לבין העובדים הארעיים. השופטת הדס יהלום הסירה את צו המניעה כנגד השביתה שהוצא לוועד עובדי רשות שדות התעופה, לאחר שהכירה בכך שהעובדים הארעיים מנהלים סכסוך עבודה משלהם בנפרד מן הוועד.

בכך למעשה, אפשרה לעובדים להמשיך בשביתתם ולהנהלה להמשיך בהליך הפיטורים. במהלך הדיון הביעה השופטת יהלום פליאה על כך שאין אף גוף שמגן על העובדים. השופטת יהלום הציעה לצדדים להיכנס למשא ומתן, אולם, אלה מתבצרים בעמדותיהם.

שר התיירות, יצחק הרצוג, פנה הבוקר לשר התחבורה שאול מופז וליו"ר ההסתדרות, עופר עיני, בבקשה לפעול להפסקת השביתה ואמר: "השביתה היא פעולה שפוגעת בכניסת תיירים לארץ". השר הרצוג קרא לוועד עובדי רשות שדות התעופה להתחשב במצוקת ענף התיירות שאלפים מעובדיו נמצאים כיום בסכנת פיטורים. ביום רביעי נטשו כ-550 עובדים ארעיים ברשות שדות התעופה שמועסקים כמנקי מטוסים, סבלים ומתקיני שרוולים את עמדותיהם במחאה על כוונת הרשות לפטר כ-120 מהם. בעקבות שביתת העובדים הארעיים חלו אמש שיבושים חמורים בטיסות בכניסת ויציאת נוסעים מנמל התעופה בן-גוריון, שנמשכים גם היום.

לדברי נציגי הוועד העובדים בתפקידים אלו מגיעים מקרב השכבות החלשות ומועסקים בשכר נמוך שנע בין שכר המינימום ל-5,000 שקל בחודש עבור עבודה קשה, שבמסגרתה הם עובדים גם שעות נוספות בסופי שבוע.

ברשות שדות התעופה אומרים לעומת זאת כי הפיטורים הם חוקיים והדבר מעוגן בהסכם הקיבוצי שנחתם עם ועד העובדים בעבר. כמו כן, מאשימים ברשות שדות התעופה את ועד העובדים בכך שהוא מגבה את שביתת העובדים הארעיים שמנוגדת להחלטת בית הדין לעבודה.

עשרות עובדים התייצבו בכל זאת אחר הצהריים בבית הדין לעבודה וכמה מהם שהצליחו להיכנס לתוך האולם התחננו בפני השופטת יהלום שתעצור את הפיטורים. במהלך הדיון פנתה אחת העובדות שעומדות בפני פיטורים לשופטת וסיפרה בבכי שהיא אם חד הורית ושיש לה משכנתא לשלם.

העובדים אומרים כי בניגוד להודעת רשות שדות התעופה, שלפיה הם מפוטרים בתום תקופת הזמן שנקבעה בחוזה להעסקתם, רבים מהם מפוטרים במהלכה כדי שלא יצברו זכויות סוציאליות שימנעו את פיטוריהם בעתיד. העובדים מספרים שידוע להם על עשרות עובדים אחרים שאותם גייסה הנהלת הרשות שנועדו להחליפם לאחר שייכנסו הפיטורים לתוקף.

מן הצד השני גורמים ברשות מאשימים את ועד העובדים כי הוא מנהל מאבק למען עשרות קרובי משפחתו שמועסקים ברשות כעובדים ארעיים. לדברי הגורמים, במהלך המגעים שהיו בין הנהלת הרשות לוועד העובדים, הציעו נציגי הוועד לשנות את רשימת המפוטרים כדי לסייע לקרובי משפחתם.

לאתר NRG מעריב

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה