בניגוד לתדמית השמרנית: וורן באפט מתכונן לרכישות

במכתב למשקיעים כותב "האורקל מאומהה" כי בכוונתו להפנות את הכסף שבקופת ברקשייר האתוואי (40 מיליארד ד') לביצוע רכישות. השאלה הנשאלת היא: כמה זמן יש לאיש בן 75 לחכות להזדמניות ?
יוסי פינק |

בסוף השבוע יערוך וורן באפט, האיש השני בעושרו בעולם, את כנס המשקיעים השנתי של חברת ברקשייר האתוואי (שסימולה: BRKA), חברת האחזקות שבבעלותו. במכתב ששלח לבעלי המניות, מסביר באפט, כי ברצונו להפנות את הכסף שבקופת החברה (40 מיליארד דולר) לביצוע רכישות. באפט כותב כך: "אם יש לך עיסקה מתאימה, תרים לי צילצול, אני מחכה ליד הטלפון".

וורן באפט לקח בשנות ה-60 את חברת הטקסטיל הכושלת "ברקשייר" והפך אותה לאחת החברות החזקות והריוחיות ביותר בעולם. בתקופה הזו זינק ערך ניכסי החברה ביותר מ-21% בכל שנה, יותר מכפול מהעליה בניכסי החברות במדד ה-S&P במהלך אותה תקופה. מניות החברה לא נשארו אדישות וזינקו ממחיר של 2000 דולר למניה בשנות ה-80 למחיר של קרוב ל-90 אלף דולר למניה היום.

למרות התשואה המדהימה לאורך השנים, בשנתיים האחרונות מחיר המניה עומד במקום ובאפט יודע שמבלי להשתמש בקופת המזומנים השמנה של החברה, המצב לא ישתנה. את שנת 2004 סיימה חברת ברקשייר האתוואי כשבקופתה המזומנים שלה יש, סכום עתק, של 43 מיליארד דולר. באפט אמר על כך בזמנו כי המצב אינו משמח אותו והבטיח למשקיעיו כי ינסה לתרגם חלק מהכסף להשקעות מעניינות במהלך 2005.

לקראת סוף שנת 2005 ביצעה החברה רכישות בסכום של יותר מ-10 מיליארד דולר אך כיוון שעיסקיה של החברה הינם רווחיים במיוחד, היא סיימה את השנה כשבקופת המזומנים שלה יש סכום של 40 מיליארד דולר. ג'סטין פיולר, אנליסט מבית ההשקעות Morningstar שמכסה את החברה, אמר לאחרונה כי "עד שבאפט לא יתחיל לבצע רכישות רציניות, מניות החברה יעמדו במקום".

וורן באפט ידוע כמשקיע שמרן, בעל סבלנות אין קץ שעובד על פי שיטה ולא יזוז ממנה בשביל שום הון שבעולם. הבעיה שלו כעת היא הגיל שלו. באפט היום הוא בן 75 והשאלה היא כמה זמן הוא עוד יכול לחכות להזדמנות הנכונה.

המשקיעים הותיקים בחברה, שמגיעים בהמוניהם לכנס השנתי באומהה, נשמעים רגועים "אין זו שאלה של האם, אלא שאלה של מתי. ההמלצה הקבועה של באפט היא לחכות ואנו סומכים על יכולתו לקבל החלטות" כך לדברי Thomas Russo אחד המשקיעים הותיקים בחברה. חשוב לציין כי משקיעיו של באפט תמכו, לא מזמן, בהחלטתו שלא להשתמש בכסף, שבקופת החברה, לביצוע חלוקת דיוידנד ובכך הצהירו למעשה כי הם מאמינים ביכולותיו של "האורקל".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה