הייצוא של ישראל לאירופה נחלש ביולי; המסחר עם המזרח מתחזק

הגרעון המסחרי הסתכם ב-5.7 מיליארד שקל. סך היבוא ביולי הסתכם ב-23 מיליארד שקל. אוריאל לין: "יש לבלום את המגמה של הקיטון בייבוא מארה"ב לישראל"
ג'וש דוקרקר |

הייצוא הישראלי למדינות האיחוד האירופי ירד בחודשים מאי עד יולי ברקע למשבר החוב וירידה בפעילות הכלכלית ביבשת, כך עולה מנתוני סחר החוץ של הלשכה מרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) שהתפרסמו היום.

למעט יהלומים, ישראל יצאה 17.3 מיליארד שקל בחודש יולי והגרעון המסחרי נאמד ב-5.7 מליארד דולר. אירופה המשיכה להיות מוקד מרכזי עם 32% מסך הייצוא, אסיה עם 21%, 23% לארה"ב ושאר העולם 24%. היבוא בחודש יולי הסתכם ב-23 מיליארד שקל, 35% מהאיחוד האירופי, 21% מאסיה ו-12% מארה"ב.

נתוני המגמה בייצאו הסחורות לאיחוד האירופי ירד בשיעור של 28.2% (שנתי).במיוחד ירד היצוא (וגם כאן ללא יהלומים) באוסטריה, גרמניה ובלגיה. יבוא הסחורות מהאיחוד דווקא גדל בנתוני המגמה ב-4.3% בעיקר בשל גידול הייצוא ל-קפריסין, הונגריה ומלטה.

בהמשך לנתונים אלו מציינים באיגוד לשכות המסחר כי חלקו של היבוא מארה"ב לישראל ירד בעשור האחרון משמעותית. בשנת 2000 עמד היבוא מארה"ב לישראל על 20% מכלל היבוא לישראל, ואילו בשנת 2011 הוא עמד על 12% בלבד. נשיא איגוד לשכות המסחר עו"ד אוריאל לין, יצא לאחרונה לארה"ב על מנת לשכנע חברות להציע את ישראל כיעד לייצוא. "יש לבלום את המגמה של הקיטון בייבוא מארה"ב לישראל", אמר לין.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה