תיק השקעות מסחר עצמאי ברוקר
צילום: pressfoto

כאן אני רוצה להשקיע! 3 קווים מנחים לבחירת חברת ניהול השקעות

בשעה טובה החלטת לפתוח תיק השקעות, ועכשיו ההתלבטות שלך היא לגבי בחירת החברה המתאימה - זו שתשיג עבורך את התשואה הכי גבוהה בכמה שפחות עמלות. רוצה לדעת איך עושים את זה? הנה כמה טיפים לבחירה מושכלת

תוכן בחסות |

השקעה בשוק ההון היא חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו, גם אם אנחנו לא מודעים אליה. למה? פשוט מאוד: כמעט כולנו חשופים לשוק ההון בזכות כספי הפנסיה, קרנות השתלמות, קופות גמל וחסכונות אחרים. נכון לחודש ינואר 2020, החיסכון הפנסיוני של תושבי ישראל הגיע לשווי של 1.4 טריליון שקל. במקביל, גאות בשוק ההון באה לידי ביטוי בעליות ניכרות במדדי המניות והאג"ח, ויחד עם גיוסים חיוביים בקרנות הנאמנות נסקו הנכסים המנוהלים על ידי בתי השקעות ציבוריים ופרטיים לסכום כולל של 803 מיליארד שקל.

בכל מקרה, בשלב מסוים, אנחנו גם יכולים להחליט לפתוח תיק השקעות ולהפוך את הפעולה הפאסיבית לאקטיבית יותר. אז איך, איפה ומתי עושים את זה? סימנו עבורכם 3 קווים מנחים שיכולים לעזור במהלך:   1. הכירו את אפשרויות ההשקעה המטרה של השקעה בשוק ההון היא להשיג תשואה ולתת לכסף לעבוד במקומנו. בהקשר הזה, כלל האצבע החשוב ביותר הוא שהתשואה מגולמת במידת הסיכון: ככל שהסיכון גבוה יותר, כך התשואה הפוטנציאלית עולה. מבחינה טכנית יש לנו כמה אפשרויות השקעה – לנהל תיק השקעות לבד או בעזרת יועץ השקעות של הבנק, לבצע מסחר עצמאי בפלטפורמת של בתי השקעות (ברוקראז'ים), או להשתמש בשירותי ניהול תיקים. מטבע הדברים, בכל אפשרות גלומים יתרונות וחסרונות למיניהם וכדאי להכיר אותם.   2. בדקו את היתרונות של בתי השקעות שונים היתרון של ניהול תיקי השקעות הוא שירות צמוד ואיכותי, שמותאם ספציפית לקהל היעד ולרמת הסיכון שהוא מוכן לקחת על עצמו. הבחירה בחברת ניהול השקעות צריכה להתחשב בכמה קריטריונים המהווים יתרון למשקיעים. הנושא הראשון שיש לבחון הוא הרף הכניסה. לא כל אדם שמחליט להשקיע, יכול לעשות זאת דרך אופציית ניהול התיקים של בתי ההשקעות. בבתי השקעות מסוימים רף הכניסה לשירות עומד על כמה מאות אלפי שקלים ויכול להגיע אף לחצי מיליון שקלים. לעומת זאת, ישנם גופי השקעות המציעים אפשרות לניהול תיקים בסכומים נמוכים יותר של עשרות אלפי שקלים. כדאי להשתמש גם בדמי הניהול כקו מנחה לבחירת חברת ניהול השקעות. רבים מקלים ראש בדמי הניהול כי הם לכאורה נעים סביב כמה שברי אחוזים בודדים, אבל בפועל הם עלולים להצטבר לאלפי שקלים בשנה. בממוצע, דמי הניהול נעים סביב 1% מהתיק, והטיפ הוא להשתמש בנתון הזה כדי להשוות בין בתי ההשקעות. יתרון נוסף יעמוד לזכותה של חברת השקעות שיש לה אופציה של הצטרפות דיגיטלית. אופציה כזו מעמידה לרשותנו ניהול תיק השקעות בהתאמה אישית ובלי קשר לבנק שבו מתנהל החשבון שלנו – וזאת בעמלות נמוכות ובדמי ניהול משתלמים. היתרון של ניהול תיקי השקעות על בסיס האופציה הדיגיטלית הוא שירות צמוד ואיכותי, שמותאם ספציפית לקהל היעד ולרמת הסיכון שהוא מוכן לקחת על עצמו. למרות שזו אופציה דיגיטלית, היא מבוססת על כלים מתקדמים ומתאימה גם למי שאין להם רקע טכני.   3. בררו מה הפרוצדורה לניהול התיק נכון שלכל מנהל תיקים בבית השקעות יש כמה לקוחות שונים, אבל השירות שמספקת חברת ניהול השקעות איכותית תמיד יהיה אישי ומובחן. בעת בחירת חברת ניהול השקעות, כדאי בכל זאת לבדוק מה בדיוק הפרוצדורה המדוברת. ראשית, צריך לשאול מה כולל תהליך פתיחת התיק, מול מי הוא מתבצע וכמה זמן הוא נמשך. שנית, רצוי לברר האם יש צורך בפתיחת חשבון בנק נפרד מזה שבו מתנהל חשבון העו"ש – או בחשבון בברוקראז'. לבסוף, כדאי לקרוא היטב את תנאי ייפוי הכוח שמעניקים למנהל התיק. לסיכום, בחירת חברת ניהול השקעות זהו מהלך שיש לעשות אותו במחשבה תחילה, תוך השוואת נתונים, היכרות איתם והבנה שלהם. אל תתפתו לבחור חברת ניהול השקעות סתם כך בגלל שחבר המליץ לכם עליה – בדקו בעיקר שהיא מתאימה לכם, להתנהלותכם ולכסף שלכם.    

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה