
מניות התרופות מזנקות בוול סטריט - טבע עולה ב-4.3%. למה?
תחום הבריאות מוביל היום את העליות בוול סטריט עם עליה של 1.7%, אך תחומי ה'ערך' האחרים לא הצטרפו. מניות הנדל"ן מטפסות גם הן ב-0.9% אך תחום האנרגיה למשל נסחר ביציבות, ואילו הפיננסים בכלל יורדים ב-0.4%. ואילו מניות הצמיחה בסקטור הטכנולוגיה מטפסות רק ב-0.6% במסחר.
>>> הטור של גרינברג משבוע שעבר - טבע מעניינת (העיתוי הצליח - טבע זינקה מאז 13%)
גם הישראליות נהנות מכך. שתי המניות הגדולות בסקטור התרופות טבע -1.3% ופריגוהחברות נסחרות יחסית במכפילים נוחים שנעים בין 11-14.
וכך גם ענקיות התרופות דוגמת PFIZER, MERCK & COMPANY , GLAXOSMITHKLINE PLC , NOVARTIS AG ADS, JOHNSON & JOHNSON זוכת לחיבוק מהמשקיעים בעיקר בגלל הדיבידנדים המשמעותיים שהן מחלקות.
- מניות הבריאות - מקלט בטוח או אשליה בעידן המכסים החדשים?
- מינוי קנדי לראש משרד הבריאות: אסון עבור תעשיית התרופות?
מה גורם לעלייה במניות הבריאות? הסיכויים לפשרה. לאחר שנה של דחייה בגלל הקורונה, המשפט נגד חברות התרופות נפתח השבוע עם שלב בחירת המושבעים למשפט של מדינת ניו יורק נגד טבע ועוד שורה של ענקיות פארמה, בהן ג'ונסון אנד ג'ונסון (JNJ) ומקסון (MCK). המטרה של התביעה היא להוכיח כי החברות נטלו חלק פעיל בתעשייה שקרית כדי להרוויח כסף, מתוך מטרה לקבל פיצוי כספי.
בין 1999 ועד 2019 מוערך כי כ-500 אלף בני אדם בארה"ב מתו ממנת יתר כתוצאה מהסמים הללו, שהובילו גם לעלייה בהתמכרויות להרואין – כשסיום המשבר עוד לא נראה באופק. ה-CDC קבע שמתחילת 2020 ועד חודש מאי של אותה השנה מתו 81 אלף בני אדם כתוצאה מהשימוש באופיואידים שהובילו גם לסמים קשים. מתוך זה, 48 אלף מתו רק משימוש באופיואידים. במשרד הבריאות האמריקאי אומרים כי רק בשנה האחרונה למעלה מ-10 מיליון אמריקאים השתמשו בצורה לא נאותה באופיואידים.
הסיכויים לפשרה עולים האנליסט דניאל בזבי מ-RBC כתב למשקיעים כי "מדובר במשפט הכי מסובך עד כה בנושא והראשון שיגיע לעמוד בפני מושבעים. אנחנו מאמינים כי המשפטים הללו מגבירים את הסיכוי להסדר גלובלי עם החברות, או לכל הפחות נדע טוב יותר על האחריות של היצרנים בחצי השני של השנה.
- באפט יפרוש בסוף השנה; גרג אייבל יוביל את ברקשייר
- ג'נסן הואנג מזהיר: "סין ממש לא מפגרת במירוץ ה-AI"
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בשנה שעברה, בכנס משקיעים של החברה בישראל, בהתייחסו לפרשה, מנכ"ל החברה קאר שולץ אמר כי "לא נתבענו כי עברנו על החוק, אלא בשל תביעות אישיות של עורכי דין שמנצלים את החוק שם. אמרו שיתבעו אותנו בשל התרומה שלנו, הם לא תבעו על כסף אלא על נזקים שקרו".
בנוסף, הוא השווה את האחריות של טבע לנושא כמו לאחריות של חברות האלכוהול, על מי שנוהג תחת השפעת המשקה המשכר ואמר כי אין לחברה אחריות ישירה בעניין.
טבע הסכימה עד כה לתרום כסף לטיפול בנפגעי מגפת האופיואידים, כולל טיפולי מנע. יחד עם זאת, בינתיים הצעתה לא התקבלה בשל המשך התביעות המקומיות בארה"ב, שמעוניינות לקבוע על חברות הפארמה אחריות ישירה למשבר ובכך להגדיל את הפיצויים לציבור הנפגעים.
כך או אחרת, טבע כבר הגיעה על פי מקורות שונים לכמעט הסדר במסגרתו הוצע תרופות למשך 10 שנים בהיקף של כ-20 מיליארד דולר. השווי הזה הוא במונחי מכירה, וכאר מתרגמים את זה למונחי עלות ומהוונים את הסכום מקבלים סכום נמוך משמעותית שייפרס על פני שנים רבות. סכום שאיתו טבע "יכולה לחיות". השאלה אם פשרה מסוג כזה על השולחן.
- 3.שגיא 11/06/2021 13:46הגב לתגובה זוממשתמשי האופיידים זה מכורים לסמים עוד לפני השימוש הזול באופיידים ורק מעט מאוד הם נורמטיבים שהדרדרו ולכן המספר חצי מליון אנשים מצוץ מהאצבע .
- 2.שגיא 10/06/2021 23:07הגב לתגובה זומה הביא למותם הסמים הקשים שהשתמשו בהם או התחליף האופיידים זה נידון בחוף המערבי ולא ניתנה תשובה מניחה את הדעת עיי התובעים.
- 1.עליות יגיעו לת"א? 10/06/2021 22:51הגב לתגובה זועד ראשון
- מושיקו לוויקו 04/07/2021 20:13הגב לתגובה זואתה צריך סבלנות המניה עוד תעלה חזק מאיד