ועדת המדרוג לאינטרנט: תוצאות מדידה ראשונות, כנראה בעוד 3 חודשים
הוועד המנהל כבר נבחר ובנוסף גם יו"ר מכהן, כל מה שנותר עכשיו לוועדת המדרוג הוא סיפוק התוצאות הראשוניות למדידת האינטרנט בישראל. בימים אלו עוסקת הוועדה ברישומה כעמותה (ללא כוונות רווח) וברגע שזו תאושר תהיה לה הזכות החוקית לשבת לישיבת עבודה ראשונה עם חברת 'גימיוז' שאמונה על מדידת האתרים.
עם קיום ישיבת העבודה המשותפת לוועדה ולגימיוז תוכל המדידה לעבור לשלב היישומי בו תטמיע גימיוז את מערכות המדידה באתרים המשתתפים ובפאנל הנמדד שעומד על כ-4,000 גולשים. שני אלו מרכיבים יחד את ה'יוזר סנטריק' וה'סייט סנטריק' של המדידה, כאשר הקורלציה ביניהם תעזור לספק תוצאות מדויקות ככל האפשר בכדי לדרג את האתרים בארץ.
הבעיה העיקרית של המדידה כרגע היא הבעיה הזכורה מיום הקמתה - היעדר הנוכחות של שני האתרים הגדולים בישראל, וואלה ו-ynet. בענף אומרים שבלי שני אלו המדידה תחשב ל'עילגת' ותאבד הרבה מכוחה.
אנשי הוועדה עדיין אופטימיים לגבי סיכויי ההשתתפות של וואלה ו-ynet אך מאידך אומרים, "אנחנו מתקדמים עם המדידה. אם הם יבחרו שלא להצטרף, זו ההחלטה שלהם ושלא יצטרפו". כך לדברי גיא שמחון, יו"ר הוועדה.
אחד היתרונות עליהם יכולים אנשי הוועדה להישען הוא היקף הגולשים הרחב בו מותקנת התוכנה של גימיוז. 4,000 הגולשים שנמדדים מהווים מדגם מייצג של העדפות הגלישה בישראל, כאשר רק לצורך ההשוואה במדגם שעליו מבססים את תוצאות הרייטינג בטלוויזיה בישראל נמדדים כ-500 בתי אב בלבד.
כמות הגולשים, כך טוענים אנשי הוועדה אמורה לספק תוצאות מדויקות גם על וואלה ו-ynet כך שגם אם אלו לא ישתתפו, עדיין יתקבלו נתונים מהימנים עליהם. גיא שמחון, יו"ר הוועדה אומר ש"אין לו מושג מהן הסיבות המדויקות" אך ככל הנראה ynet ווואלה לא מוכנים להימדד הן משום הנטל הכספי שמופנה אליהם, ביחס ישר לגודלם והן מתוך הרצון להישאר ב'מקום הבטוח' שמאפשר להם להישאר כמובילים בהיקפי הפרסום מבלי לחשוף עצמם למדידה משותפת עם שאר האתרים.