המרד באירופה מתחיל

המרד כנגד המדיניות המוניטרית והכלכלית הכוללת של הגוש האירופאי מתחיל לצבור תאוצה

המרד כנגד המדיניות המוניטרית והכלכלית הכוללת של הגוש האירופאי מתחיל לצבור תאוצה. 100 כלכלנים איטלקיים שלחו מכתב אזהרה שמדיניות הצנע שבריסל ופרנקפורט כופות על שאר המדיניות מסכנת את אירופה בהשלכתה לתוך סחרור של מיתון חוזר. מלבד העובדה שהאיחוד האירופאי צריך להיות אחיד בדעותיו, מצב של אי הסכמה או פקפוק במדיניות הגוש, יכול לגרום למדינות חלשות לבחור צאת מהאיחוד כדי להחזיר את השליטה על המדיניות של הבנק המרכזי של מדינתן וגם כדי לשנות את מדיניות האבטלה. התרחיש הכי גרוע הוא שהאיחוד האירופאי יכול להתפרק, דבר שיגרום למרירות ולמתח בין המדינות מצב שהפרוייקט של הגוש האירופאי נועד למנוע מלכתחילה.

נתון חיובי בייצור התעשייתי בארה"ב

בחודש מאי נרשמה עלייה של 1.2% בייצור התעשייתי ומדובר בעלייה הגבוהה ביותר מאז חודש אוגוסט 2009. על פי הנתון נראה כי היצרנים מוכרים יותר סחורות מחוץ למדינה ולכן הם מגדילים את המלאי ומשקיעים בציוד תעשייתי חדש. הייצור התעשייתי בארצות הברית עלה בעיקר הודות לעלייה בייצור מכוניות ובתשתיות, הנתון מרגיע במיוחד לאור העובדה שנראה כי משבר החובות האירופאי לא משפיע על היצרנים בארה"ב. הייצור התעשייתי הוא שמוביל בארה"ב את ההתאוששות מהמיתון, היצרנים מגדילים מלאים ומוכרים יותר סחורות מחוץ למדינה וכתוצאה מכך הם גם משקיעים בציוד חדש. גם האינפלציה בארה"ב נראית עדיין תחת שליטה ולכן הפד ככל הנראה ימשיך לשמור על הריבית קרובה לאפס גם בחודשים הבאים וזאת כדי להמשיך ולעודד את הצמיחה.

העובדים בסין מפגינים בדרישה להעלאה בשכר

ביום שישי התאספו מחוץ למפעל הונדה בסין מאות עובדים בדרישה לשכר גבוה יותר, האספה ביום שישי היא חלק מסדרה של פעולות שנעשות על ידי העובדים בסין כדי לשבש את העבודה במפעלים בדרישה להעלאה בשכר.

ביום שישי העובדים יצאו להפגנה לאחר שהונדה התחילה לייצר בשני מפעלי חלפים אחרים, בגלל שביתה של שלושה ימים אצל ספקית החלפים פורשן פנגפו אוטוארטס. אם העובדים יסכימו להעלאת השכר שחברת הונדה מציעה להם, כל עובד ירוויח 280 דולר לחודש. תקריות אלו של מחאות עובדים גורמות לדאגה גדולה בקרב היצרניות הזרות, שהיו מעדיפות כמובן להמשיך ולשלם פחות לעובדים הסינים. כאשר שביתה של העובדים הסינים מצליחה במקום אחד, גם מפעלים אחרים רוצים לנצל את ההזדמנות ולשבות מתוך מטרה להעלות את שכרם.

האבטלה בארה"ב מכאיבה יותר מהאינפלציה

ארבעה או חמישה אחוז אינפלציה בשנה למספר שנים יכולים להיות בסדר, אם האינפלציה תעזור לארה"ב לצאת מהבלגן, הספקות לגביי השינויים במחיר הם אלו שיוצרים את הקשיים יותר מאשר רמת האינפלציה לפחות עד לנקודה מסוימת. האינפלציה מחלקת מחדש את העושר מהחוסכים ללווים, אבל כרגע זה יכול להיות דבר טוב. הרבה לווים נמצאים בצרות צרורות והם זקוקים לעזרה. החוסכים יכולים להתאים עצמם לביטחונות הקשורים לאינפלציה והם יכולים לבצע גם התאמה לתנאי המחייה. שימוש באינפלציה כדי להרחיק את בעיית הגירעונות נראה כרעיון מאוד אטרקטיבי, בעיקר בגלל חוסר באלטרנטיבות אחרות. דעה זו שנאמרה על ידי אחד הכתבים של חדשות בלומברג מחוזקת על ידי אוליביה בלנשאר, הכלכלן הראשי של קרן המטבע הבינלאומי שטוען שעלייה באינפלציה אשר תגרום לעלייה בריבית יכולה לתת מרחב תמרון אם וכאשר הפעילות הכלכלית תרד.

הנתונים החשובים שיתפרסמו היום:

בשעה 10:30 בשוויץ - החלטת הריבית בשעה 11:30 בבריטניה - מכירות קמעונאיות בשעה 15:30 בארה"ב - מדד המחירים לצרכן בשעה: 15:30 בארה"ב - דורשי דמי אבטלה חדשים את הנתונים המרכזיים שיתפרסמו בימים הקרובים ניתן לראות בסקירה השבועית של כלל פורקס. לחץ כאן לצפיה בסקירה

פאונד/דולר

לאחר שצמד הפאונד/דולר נכשל בסגירה מעל ההתנגדות במחיר 1.4836, הוא ביצע פניית פרסה ושבר את התמיכה במחיר 1.4749, הפריצה מתחת לתמיכה זו הביאה את צמד הפאונד/דולר כמעט עד לתיקון של 50% פיבונאצ'י ממהלך העליות שהתחיל בתאריך ה- 11.6 והסתיים בתאריך ה- 15.6 ושינתה את התמונה לניטרלית בצמד.

בזמן המסחר באסיה ובשעות הבוקר המוקדמות הצמד המשיך מעט למטה, אבל עדיין לא שבר את התמיכה החשובה במחיר 1.4681, רצועות בולינגר בגרף שעה מורחבות והמחיר נמצא בחלקן התחתון, אינדיקאטור ה- RSI במצב של מכירה.

על פי ניתוח טכני המגמה המיידית בצמד היא ניטרלית וכדאי להמתין ולראות האם הפתיחה באירופה תשנה שוב את כיוון הצמד.

התרחיש שלנו חיפוש הזדמנות מכירה בסגירה ודאית מתחת למחיר 1.4681. תרחיש חלופי, חיפוש הזדמנות קנייה זהירה בסגירה מעל 1.4836.

תמיכה 3: 1.4506 תמיכה 2: 1.4604 תמיכה 1: 1.4657 התנגדות 1: 1.4808 התנגדות 2: 1.4906 התנגדות 3: 1.4959

אירו/דולר

אתמול צמד האירו/דולר לא ביצע שינוי משמעותי במצבו, הצמד התנדנד בין התמיכה באזור מחיר 1.2270 לבין הגבוה באזור מחיר 1.2351, הדשדוש בצמד מראה שמומנטום העליות מאבד מכוחו והמשקיעים מחכים לתירוץ שייתן להם לצמד כיוון, במצב זה כדאי למשקיעים התוך יומיים להמתין לתנועה ודאית חזקה לפניי כניסה לעסקה.

במהלך המסחר באסיה ובשעות הבוקר המוקדמות הצמד נחלש מעט, רצועות בולינגר בגרף שעה צמודות כשהמחיר נמצא בחלקן התחתון, אינדיקאטור ה- RSI במצב מכירה אבל קרוב לניטראלי.

על פי ניתוח טכני בגרף שעה המגמה המיידית היא ניטרלית עם נטייה לשורית.

הצפי שלנו חיפוש הזדמנות קנייה בסגירה ודאית מעל המחיר 1.2351. תרחיש חלופי, חיפוש הזדמנות מכירה בסגירה ודאית מתחת למחיר 1.2167

תמיכה 3: 1.2151 תמיכה 2: 1.2203 תמיכה 1: 1.2250 התנגדות 1: 1.2349 התנגדות 2: 1.2401 התנגדות 3: 1.2448

דולר/שקל

לאחר שצמד הדולר/שקל הגיע עד לנמוך במחיר 3.8053, נראה שהתמיכה הפסיכולוגית הקרובה במחיר העגול 3.8000 הפחידה אותו והוא יצא לתיקון קל מאוד שהוביל אותו עד לגבוה במחיר 3.8211, התיקון הקל מצביע על כך שישנם סיכויים טובים לניסיון פריצה מתחת לתמיכה החשובה במחיר העגול של 3.8000.

רצועות בולינגר בגרף שעה בינוניות כשהמחיר נמצא במרכזן, אינדיקאטור ה- RSI במצב מכירה.

המגמה הנוכחית על פי גרף שעה היא דובית אבל כדאי להמתין לראות כיצד הצמד יתמודד עם התמיכה הפסיכולוגית לפניי כניסה לעמדת שורט.

התרחיש שלנו, חיפוש אפשרות מכירה בסגירה ודאית לאחר תיקון מתחת למחיר 3.8000. תרחיש חלופי, חיפוש אפשרות קנייה זהירה בסגירה ודאית מעל למחיר 3.8500.

תמיכה 3: 3.7800 תמיכה 2: 3.7900 תמיכה1: 3.8000 התנגדות 1: 3.8300 התנגדות2: 3.8400 התנגדות 3: 3.8500 * החדשות הכלכליות מתורגמות מאתרי החדשות בלומברג, ניו-יורק טיימס ורויטרס.

*ניתוחים ועסקאות כלולות בדוח זה הינם למטרת אינפורמציה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה של מטבע, מדד, מנייה סחורה ו/או כל נכס אחר מהמתוארים בדוח. הניתוח מתפרסם על מידע אשר פורסם לכלל הציבור ומידע אחר, לרבות מידע שפורסם על ידי החברה נשואת דוח זה, ואשר כלל פורקס מניחה שהינו מהימן, וזאת, מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לשם בירור מהימנות המידע. המסחר במטבע חוץ, סחורות, מדדים ומתכות כרוך בסיכון רב ואינו מתאים לכל אדם. הכותבים יכולים להיות בעל עניין אישי בנכסים הפיננסים המוזכרים בסקירה זו. אין לראות בנכתב בה הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך. הכותבים אינם בעלי רשיון ייעוץ או ניהול תיקים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה