ת"א סגרה בעליה חדה: איטיג'יאי זינקה 303%, כן פייט עלתה 15.5%

מדד המעו"ף סגר בעליה של 2.3%. נכסים ובנין זינקה 17.6%. גזית הוסיפה 10.7% וכור עלתה 10% במחזור גבוה עליות נרשמו גם בשוק האג"ח הקונצרני

יום ירוק נוסף עבר על הבורסה של תל-אביב, המשך ישיר לחצי השני של השבוע שעבר ובעקבות סגירה חזקה של השבוע החולף בוול סטריט. המדדים המובילים בבורסה באחד העם פתחו את שבוע המסחר בעליות שערים חדות, לאחר מכן התמתנו העליות אולם בשעה האחרונה של המסחר שוב נרשמה התחזקות.

מדד המעו"ף סגר לבסוף בעליה של 2.3% לרמה של 798 נקודות. ת"א 75 מתקדם בכ-2.26%. המחזור היה גבוה והסתכם בכ-1.57 מיליארד שקל. טרם הפתיחה, פער ארביטראז' המשוקלל של המניות הדואליות על מדד המעו"ף היה חיובי בשיעור של 0.87%.

ביום שני הודעת ריבית בארץ - "הריבית תישאר ללא שינוי וכך גם בהמשך 2009"

ביום שני צפוי נגיד הבנק המרכזי בישראל, הפרופ' סטנלי פישר, להותיר את הריבית במשק ברמה של 0.5%. "כל עוד המשבר העולמי וגם המקומי הריאליים נמצאים בשיאם, ובמיוחד כאשר הנגיד חושב שהרע ביותר עוד לפנינו, קשה להניח כי בבנק ישראל יבחרו בחודשים הקרובים להעלות את הריבית", כך כתב השבוע רון אייכל, הכלכלן הראשי של מיטב.

הפעילות הריאלית ממשיכה להדרדר

בינתיים נמשכת ההדרדרות בפעילות הריאלית. מדד מלניק למצב המשק ירד ב-0.6 אחוזים בחודש מארס 2009. המדד הושפע מהמשך ירידות של יבוא תשומות לייצור המקומי, המשקפות פעילות כלכלית ממותנת עקב התלות המוחלטת של הייצור המקומי ביבוא חומרי גלם מהעולם. כמן כן, נמשכת הירידה בפדיון בענפי המסחר והשירותים המשקפת ירידה בביקושים המקומיים ובעיקר ירידה של הצריכה הפרטית. במדד הייצור התעשייתי ניכרת יציבות ברמת פעילות ממותנת.

המדד המשולב למצב המשק בחודש מארס ירד ב-0.9%. הירידה במדד החודש מעידה על ירידת היקף הפעילות, בהמשך לירידתה החל מהרבעון האחרון של 2008. כך דיווח היום בנק ישראל.

מדדי התל-בונד ממשיכים קדימה

בשוק אגרות החוב נרשמה היום מגמה מעורבת, מול המגמה החיובית המובהקת בשוק המניות. בממשלתיות הארוכות צמודות המדד נרשמו ירידות של 0.83% ובשחרים הארוכים ירידות של 0.94%%. בשוק האג"ח הקונצרני נרשמה מגמה חיובית כשהתל-בונד 20 רשם בסיום עליה של 0.05% והתל-בונד 40 התקדם ב-0.93% והשלים עליה של כ-43% מהשפל באמצע נובמבר 2008.

סיכום תשואות במדדים הבולטים בעולם בשבוע החולף

בתל אביב: מדד המעו"ף רשם בשבוע החולף ירידה של 1.56%. מדד ת"א-75 רשם ירידה של 1.22%. מדד הבנקים השיל 2.44% ומדד הנדלן-15 ירד 8.59%.

בוול סטריט: מדד הנאסד"ק רשם עלייה של 1.25% ןהשלים שבועי שביעי ברציפות של עליות. מדד הדאו ג'ונס רשם ירידה של 0.68% ומדד ה-S&P500 רשם ירידה קלה של 0.39%.

באירופה: הפוטסי האנגלי רשם עלייה שבועית של 1.54%. מדד הדקס הגרמני רשם ירידה קלה של 0.05%. הקאק הצרפתי עלה 0.35%.

באסיה: מדד שנחאי הסיני רשם ירידה של 2.2%. הניקיי היפני השיל גם הוא 2.24%. האנג סנג בהונג קונג ירד 0.81%.

כלכלני הפועלים: "ישנה סבירות גבוהה כי שוק המניות המקומי יסיים את 2009 ברמה גבוהה מזו הנוכחית

בסקירתם השבועית, התייחסו כלכלני הפועלים לירידות השערים שנרשמו בסיכום השבוע החולף וכתבו כי כלכלני חטיבת המחקר של בנק הפועלים מציינים בסקירתם השבועית כי "העליות של השבועות האחרונים היוו קרקע נוחה למימוש רווחים, ויתכן כי הירידות שנרשמו לאורך מרבית השבוע האחרון הם אכן תחילתו של מימוש זה. מדובר בתהליך בריא לשוק וישנה סבירות גבוהה כי לאחר מימוש זה, גם אם יימשך בטווח הקצר, השווקים יחזרו למתווה חיובי."

מניות במרכז

במניות הבנקים נרשמו עליות חדות. זאת למרות שהממונה על ההגבלים העסקיים, רונית קן, הוציאה היום (א') קביעה אזרחית כי חמשת הבנקים הגדולים העבירו ביניהם מידע בנושא העמלות. כלומר ההודעה אינה מהווה האשמה בעבירה פלילית, אך היא תוכל לשמש כראייה עבור לקוח שיבקש לתבוע בנק עבור נזק שנגרם לו כתוצאה מתיאום העמלות.

מניית הפועלים המשיכה לרכז עניין. המניה רשמה ביום חמישי האחרון זינוק של למעלה מ-8%, זאת בזמן שדירקטוריון הבנק התכנס בחמישי ולבסוף כלל לא דן בהמשך פעילותו של דני דנקנר כיו"ר הבנק. בשבוע החולף נפגשו חזקיהו ופישר עם בעלת השליטה בבנק, שרי אריסון, והביעו את חוסר שביעות רצונם מהתנהלות הבנק ובעיקר מהתנהלות היו"ר.

יו"ר ארגון עובדי הבנק, שרלי אמזלג, שלח היום מכתב לנגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, ובו הוא קורא לנגיד לעצור את פעילותו של המפקח על הבנקים, רוני חזקיהו, נגד דריקטוריון בנק הפועלים. "איננו מבינים כיצד גוף שתפקידו העיקרי לשמור על הבנקים עושה כל יכולתו, לילות כימים, כדי לפגוע ולקעקע את המוסד הפיננסי המוביל הגדול בישראל". כתב אמזלג המייצג 12 אלף עובדים.

מניית כור רשמה עליה חדה במחזור ענק ברקע לדיווח לפיו כור צפויה לרשום רווח בסך של 256 מיליון שקל, בגין מכירות של חלק ממניותיה בקרדיט סוויס לאחר תחילת שנת 2009 שמרביתן בוצעה בימים 23-24 באפריל. עוד ברקע למסחר בקרדיט, הזינוקים שנרשמו במניית קרדיט סוויס בימים האחרונים. ביום רביעי רשמה המניה עלייה של 5%, ביום חמישי טיפסה 8.5% ובשישי עלתה 0.65% (כל זאת במסחר בשוויץ). "ההשקעה בקרדיט סוויס מאוד חשובה לנו ואנו רואים פוטנציאל גדול בצמיחת הסקטור הפיננסי. זוהי השקעה אסטרטגית וארוכת טווח עבור IDB", כך כתב נוחי דנקנר, יו"ר קבוצת IDB, במכתב לבעלי המניות של קרדיט סוויס. המכתב הוקרא באסיפה השנתית של הבנק שנערכה ביום שישי בציריך.

מניות נוספות שבלטו בירוק הן דיסקונט השקעות, חברה לישראל, כיל, גזית, לאומי, פריגו, שופרסל, גזית גלוב וקווינקו.

אורמת רשמה עליה בסיום. גזית, הנמצאת בשליטת חיים כצמן ודורי סגל, אישרה היום את הפרסום ב-Bizportal ביום חמישי כי מכרה מניות אורמת לראשונה מאז נכנסה להשקעה פיננסית בחברה בשלהי 2007 .

מניית נכסים ובניין זינקה במחזור ער. שי ליפמן, אנליסט הנדל"ן של אי.בי.אי, שינה את המלצת אי.בי.אי לחברת נכסים ובניין מ"נייטרלי" ל"קנייה" ומעלה באופן דרסטי את מחיר היעד למניה מ- 169 שקלים ל- 280 שקלים.

מגזר המכשור הרפואי והביוטכנולוגיה המשיך לרכז עניין. כן פייט ביופרמה זינקה 15% במחזור גבוה. הכוכבת של היום היתה איטיג'יאי שזינקה ביותר מ-300% במחזור ענק לאחר שהחברה דיווחה היום כי הסטנטים שלה קיבלו את אישור מנהל התרופות והמזון האמריקאי ה-fda לסיווגם כמוצרים הומניטאריים מצילי חיים (humanitarian use device - hud), המקבילה של תרופת יתום, בדרך לאישורם במסלול מקוצר להתחלת שיווק בארה"ב.

עוד בלטו בירוק כהה ברשימת היתר מניות אלרוב, סקופ, ביטוח ישיר, אזורים, בסר אירופה, רמי לוי וכלל פיננסים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה