קרן המטבע הבינלאומית: נתח הדולר ברזרבות המט"ח בעולם ירד לרמה הנמוכה מאז 1999

השנה בה הושק לראשונה האירו. לעומת זאת נתחו של האירו כמטבע רזרבות בינלאומי עלה דווקא מ-18.1% בשנה האמורה ל-26.4% כיום
שהם לוי |

חלקו של הדולר כמטבע רזרבות בינלאומי ירד לשפל ברבעון השלישי השנה, כאשר הביקושים לנכסים אמריקנים הודברו לאחר קריסת שוק משכנתאות הסאב-פריים.

הדולר מונה כיום כ-63.8% מרזרבות המט"ח בעולם נכון לסוף ספטמבר, ירידה לעומת נתח של 65% בשלושת החודשים הקודמים, כך הודיעה היום קרן המטבע הבינלאומית בוושינגטון. חלקו של האירו עלה ל-26.4% לעומת 25.5% ברבעון הקודם.

הממצאים מצביעים כי הבנקים המרכזיים חלוקים בדעותיהם לגבי כיוונו של המטבע האמריקני, לאחר שנפל לרמתו הנמוכה ביותר מזה עשור למול המטבעות העיקריים. המשקיעים מכרו כמות שיא של ניירות ערך אמריקנים בחודש אוגוסט בשיאו של משבר הסאב-פריים, ואיתותים מהבנק המרכזי בארה"ב כי תתכנה הורדות ריבית.

סין, רוסיה ומדינות אחרות עם עודף בחשבון השוטף, הנתמכות בייצוא חזק של תוצרי אנרגיה ייסדו קרנות עושר אשר ימקסמו את הרווחים שהן גורפות על הרזרבות. הספקולציות בשטר הירוק גם כן התגברו לנוכח הצהרות מטעם ערב הסעודית, ואיחוד האמירויות כי יפסיקו לשמור את הרזרבות במדינה באמצעות הדולר.

הרזרבות הזרות בדולר הגיעו לרמה של 6.04 טריליון דולר לעומת 5.72 טריליון דולר בסוף יוני. חלקו של הדולר ברזרבות הבינלאומיות ירד מנתח של 71.1% בחודש מארס 1999, בעוד נתח האירו עלה מרמה של 18.1% בלבד בתקופה האמורה. למרות הירידה בחלקו של הדולר ברזרבות הבילאומיות, ההחזקות במונחים דולריים המשיכו לעלות בצמוד לגידול ברזרבות הדולריות עצמן.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה