שבוע נוסף של ירידות קיבל חיזוק מהאירועים ברצועה
המגמה השלילית בעולם לא נבלמה ואיתה המגמה השלילית בבורסה התל אביבית. היום (ה') חתמה הבורסה ברחוב אחד העם שבוע שביעי רצוף של ירידות שערים, כאשר המדדים העיקריים רחוקים בכ-13% בממוצע משיאם. בשבוע האחרון, לראשונה מזה ארבע חודשים נסוג מדד 25 המניות בעלות השווי הגבוה בת"א - מדד המעו"ף, אל מתחת לרמת ההתנגדות של 800 הנקודות. ומסיכום ביניים של שבעת החודשים שחלפו, סיפקו המדדים העיקריים בבורסה תשואות שליליות למשקיעים.
ה-16 למאי השנה היה יום שיא בבורסה המקומית, כל מדדי ת"א הציגו תשואות חיוביות, יתרה מכך, מרביתם הציגו בחמש וחצי החודשים הראשונים של השנה תשואות חיוביות דו סיפרתיות, אך מאז תאריך זה החלו המדדים לאבד גובה ורק שניים מתוכם מופיעות בצד החיובי של טבלת תשואות המדדים.
את התשואות בתל אביב הובילו מדד הנדל"ן 15 שהניב כ-47.5% מתחילת השנה ועד לשיאו. עליות חדות אלו איפשרו למדד לאבד כ-23.7% משיאו ועדיין לספק תשואה נכבדה למשקיעים. מדד נוסף ששרד עם הסימן החיובי לצידו הינו מדד ת"א 75. בשיאו עמד עם תשואה חיובית של 19% וכיום עומד בתשואה חיובית בת 3%.
כל שאר מדדי תל אביב והעיקריים שבהם מחקו את העליות מתחילת השנה ועברו לרשום תשואות שליליות. מדד ת"א 25 ירד ב-5.6% מתוכם כ-4.2% מתחילת השבוע הנוכחי. מדד ת"א 100 איבד מתחילת השנה כ-5.8% מתוכם כ-5.8% מתחלית השבוע. מדד הטכנולוגיה - תל טק 15 רשם את הירידה הגבוהה ביותר בשיעור של 14.6% כאשר השבוע דווקא רשם את הירידה הנמוכה ביותר בשיעור של 1.6%. מדד הבנקים ירד מתחילת השנה בכ-8.3% כאשר מתוכם נרשמו כ-4.8% בשבוע זה.
בשבוע האחרון לא השתנו התנאים אשר אפיינו את גל הירידות האחרון שהחל לפני כחודש וחצי. בורסות העולם ובראשם הבורסה האמריקנית המשיכו לאבד גובה ומשכו גם את השוק המקומי. בנוסף, זכו המדדים המקומיים להשפעה נוספת מהמגזר הביטחוני. בתחילת השבוע נחטף חייל צה"ל - גלעד שליט. חטיפתו הביאה להתחממות הרצועה כאשר כוחות צה"ל החלו לתקוף ברצועת עזה.
ביום ב' האחרון הותיר נגיד בנק ישראל - סטנלי פישר, את גובה הריבית במשק לחודש יולי הקרוב על רמת 5.25% בפעם השנייה ברציפות. היום צפוי הבנק המרכזי האמריקני - הפדרל ריזרב, להודיע על גובה הריבית הדולרית לחודש הבא. על פי הערכות, יעלה בן יו"ר הפד - בן ברננקי, את הריבית בפעם ה-17 ברציפות בשיעור של 0.25%. במידה ואכן תועלה הריבית על הדולר, שוב יושוו פערי הריביות בין השקל לדולר.
היום כאמור תפורסם הריבית בארה"ב, העלאה זו כבר מגולמת במחירי השוק. המשקיעים יעקבו אחר נאומו של ברננקי וינסו לקבל רמזים באשר לתוכניותיו העתידיות של הפדרל ריזרב. רמיזות לגבי הפסקת העלאת הריבית עשויות לתדלק את השווקים האמריקנים ואיתם את שווקי העולם. אך מנגד, רמיזות בדבר אפשרות להעלאות ריבית נוספות עשויות למנוע את בלימת הירידות.
למרות השוואתם הצפויה של פערי הריביות, נסחר הצמד דולר/שקל בטווח צר במהלך השבוע ונותר כמעט ללא שינוי. מסיכום ארבעת ימי המסחר הראשונים, התחזק הדולר בשיעור מזערי של 0.02% ונקבע על רמת 4.477 שקל.