
מיסוי חברות ארנק ב-2025: הכסף על השולחן
רשות המסים החליטה לאחרונה לשים את חברות הארנק תחת זכוכית מגדלת, מה שהופך את אנשי המקצוע בתחום לקריטיים להצלחת העסק
עצמאים רבים בישראל בחרו לאורך השנים להתאגד כחברה בע"מ, ובצדק. ההתאגדות מעניקה גמישות תפעולית, הגנה משפטית ומס חברות קבוע בגובה 23%, לעומת מס שולי שיכול להגיע ל-50% עבור שכירים. אך ברשויות המס מזהים היטב את התופעה ובעיקר כשהחברה אינה מפעילה עובדים, סניפים או פעילות עסקית ממשית, אלא משמשת בעיקר ככלי להעברת הכנסות אישיות מה שמכונה בעגה המקצועית: חברת ארנק. קיימת הוראת שעה עד נובמבר 2025 להטבות מס משמעותיות ביותר לאותם אלו הפועלים כחברות ארנק, לאחר תאריך זה, תשלמו ביוקר!
מהי בעצם חברת ארנק?
חברת ארנק היא חברת מעטים, כלומר חברה בשליטה של עד חמישה בעלי מניות, שהוקמה על ידי בעל מקצוע יחיד, זאת, על מנת להוציא חשבוניות עבור שירותים שהוא עצמו מעניק. במצב כזה, בעל החברה "חוסך" את תשלומי המס האישי על הכנסתו, לפחות בשלבים הראשונים, ומשלם במקום זאת את מס החברות הנמוך.
בעיני רשות המסים, מדובר לעיתים בתכנון מס מלאכותי. כבר בתיקון 245 לפקודת מס הכנסה (2016), החלה המדינה למקד מאמצים נגד חברות כאלה, אך כעת, בשנת 2025, תיקון 277 הביא החמרה משמעותית, עם השלכות דרמטיות למי שלא נערך בהתאם.
תיקון 277: כללי משחק חדשים. קובע, בין היתר:
החברה תוכל ליהנות ממס חברות רק על 25% מהמחזור השנתי שלה.
יתרת הרווחים (מעבר לרבע מהמחזור) תמוסה בידי בעל המניות במס שולי, ממש כאילו הופקה מעבודה אישית.
החוק חל על חברות עם מחזור של עד 30 מיליון ש"ח לכל בעל מניות.
במידה ולמעלה מ־70% מההכנסות של החברה מגיעות מלקוח יחיד, היא תסווג באופן אוטומטי כחברת ארנק, וההכנסה תמוסה במלואה כאילו הייתה אישית.
ומה לגבי רווחים כלואים?
מלבד המיסוי השוטף, עולה כעת על הפרק גם נושא מיסוי רווחים כלואים , כלומר רווחים שהצטברו בחברות ארנק עד סוף שנת 2024, אך לא חולקו. תיקון 277 מציע פתרון זמני ויוצא דופן: עד נובמבר 2025 ניתן להעביר נכסים מהחברה לבעל המניות לפי העלות המקורית שלהם, במקום לשלם מס על שוויים הנוכחי. מדובר בהטבה חד-פעמית שיכולה לחסוך עשרות ואף מאות אלפי שקלים, בתנאי שמתכננים נכון.
- החשד: רואה החשבון השמיט הכנסות ושיקר - מה עשתה רשות המסים?
- גלילאו טק רוכשת את "הולד מי" לפי שווי של 4 מיליון שקל
מה אפשר לעשות?
חברות ארנק אינן בהכרח לא לגיטימיות, אבל בשנת 2025 הן נמצאות תחת זכוכית מגדלת. כדי להימנע מחשיפה מיותרת ולשלם את המס החוקי והמינימלי, חשוב להיערך מראש:
לבחון את מבנה ההכנסות.
לבדוק האם עונים על ההגדרה של חברת ארנק.
להיערך למיסוי הרווחים הכלואים.
לבדוק אפשרויות להעברת נכסים לפני תום הוראת השעה.
לפעול באופן חוקי, אך מושכל.
לחצו למידע מלא בנושא מיסוי חברות ארנק
ליווי מקצועי הוא חובה, לא המלצה
כמו בכל שינוי חקיקה מהותי, גם כאן, הבחירה באיש מקצוע מנוסה היא קריטית. לא מדובר רק בהגשת דו"ח שנתי, אלא באסטרטגיה כוללת שתחסוך מס, תמנע סיכונים מול רשות המסים, ותמקסם את יתרונות המס המגיעים לכם כחוק.
משרד שטיינמץ עמינח ושות' רו"ח, מלווה אלפי לקוחות במשך מעל 38 שנים במנעד רחב של נושאי מיסים וראיית חשבון, בשטיינמץ עמינח ושות' תמצאו בין היתר גם פתרון למיסוי חברות ארנק, צרו קשר לקבלת פרטים מלאים.