
מור בית השקעות: ארבעת הגורמים שישפיעו על השוק בחודשים הקרובים
כשאנו נמצאים בנקודה האופטימית ביותר מבחינת ההתמודדות עם וירוס הקורונה, כדאי לוודא שתיק ההשקעות שלכם מותאם למציאות של יציאה מהמגפה. ניר צרפתי, סמנכ"ל מחקר במור השקעות, מסמן את הדברים שחשוב לשים אליהם לב
בתמונה: ניר צרפתי, סמנכ"ל מחקר במור השקעות
2. חזרה לשגרה – לדברי צרפתי, אף שהתחלואה והתמותה יורדות והעולם עושה מאמצים להגביר את קצב חיסון האוכלוסייה כדי להגיע לחסינות עדר, התהליך צפוי לקחת זמן והסיכונים בהחלט קיימים (וריאנטים חדשים ועמידים, משך השפעת החיסון ועוד) אך ההצלחה של החיסונים מאפשרת חזרה לנורמליות לצד הקורונה. "ענפים אשר נפגעו קשה כגון תעופה, תייירות, מסעדות ועוד צפויים לראות שיפור הדרגתי. ככל שתהליך זה יתקדם אנו צפויים להערכתנו לשיפור בצמיחה הכלכלית. ירידה באבטלה וגידול בצריכה אשר יהוו מנוע חשוב השנה", אומר צרפתי.
האם זו מציאות חדשה? אנו מאמינים שהמגמות שליוו אותנו בעשור האחרון (ובעיקר הנושא הטכנולוגי) יחזרו לתת את הטון בשנים הקרובות והאינפלציה תחזור לרמות "נורמליות" יותר. אחד מהריקושטים יהיו עליית תשואות ואלטרנטיבת השקעה סבירה כשהתשואות ל-10 שנים יתייצבו סביב ה-2%. הסיטואציה הזאת עשויה לייצר תנודתיות בשווקים וצריך לקחת זאת בחשבון.
- עסקת נטו: בית המשפט דחה בקשה לתביעה ייצוגית נגד משפחת עזרא
- מור בית השקעות משקיע 35 מיליון שקל במצלאוי
4. ה"קטר" הטכנולוגי – רבות דובר על האצת המגמות הטכנולוגיות בשנת הקורונה. אילוצי המגפה הביאו לאימוץ מהיר של טכנולוגיות כגון עבודה מרחוק, האצת האי-קומרס, תשלומים דיגיטליים, סייבר ועוד. במחלקת המחקר של מור בית השקעות מציינים כי המגפה וההצלחה של חברות הטכנולוגיה דווקא בתקופה זו הובילו למספר השפעות מרכזיות על עולם ההשקעות. תחילה, חברות הטכנולוגיה נתפסות כ-SAFE HEAVEN לכל סיטואציה שבה דברים מעט ישתבשו או יתארכו בחזרה לשגרה. שנית, הקוביד חידד למשקיעים את ההבנה כי השינויים הטכנולוגיים הם גורם מאיץ ומשבש כמעט כל ענף ותעשיה, ובעיקר הם זרז אמיתי לעולם יעיל, מהיר ופרודוטיבי יותר ממה שהיה טרום הקורונה.
"במצב כזה הטכנולוגיה היא לא עוד סקטור להשקעה והמשקיע נדרש להבין שינויים ומגמות טכנולוגיות כדי להצליח", אומר צרפתי. "שנת הקורונה האיצה לפיכך את מעבר המשקיעים לחברות צמיחה ואם נוסיף לכך את חיבתם של משקיעי הריטייל לחברות חדשניות וצומחות נקבל עליית שווי משמעותית שאפשרה לחברות רבות לגייס כסף בשוק ההון. בצד החיובי הזרמת הון אדירה לחברות טכנולוגיה, מבטיחה להערכתנו השקעות אדירות במו"פ בשנים הקרובות מה שיאפשר המשך ההתקדמות הטכנולוגית המהירה. מנגד, השקעות בשווים גבוהים בחברות שרובן עדיין בגדר חברות סטארט אפ, עלולות ברובן להתברר כהשקעות פיננסיות לא מתגמלות במיוחד כאשר חלק לא מבוטל מהחברות לא יצליחו לעמוד בציפיות המשקיעים – ולכן יש משמעות לבחירה ומחקר של ההשקעה". במור מציינים כי החשש העיקרי, שממנו קיבלנו פרומו בשבועות האחרונים, הוא תסריט שבו גובר החשש מלחצים אינפלציוניים שמביא לעליית תשואות על אגרות החוב הממשלתיות (בעיקר הארוכות). "עליית התשואות פוגעת בשווי חברות הצמיחה מה שמבריח את משקיעי הריטייל. בתסריט של יציאה מהירה של כסף חם (שחלק גדול ממנו נכנס בחודשים האחרונים), אנו צפויים לראות ירידה של שווי מניות הצמיחה, האטה בהנפקות חדשות והכנסת השוק לסחרור שלילי.
תסריט כזה יפגע להערכתנו בעיקר בתחומים בהם שווי החברות התנתק מפרמטרים כלכליים הגיוניים וכן בשווי של עסקאות חדשות הן בהנפקות רגילות והן דרך ספאקים. זה לא אומר אגב ששוק המניות לא ימשיך לעלות, אלא שתמהיל התיק צריך לעבור התאמה מעולם של Lock-down וריבית אפסית לעולם של Re-Opening ועליית תשואות", אומר צרפתי.
לסיכום, למרות החששות בטווח הקצר מלחצים אינפלציוניים, במחלקת המחקר של מור מעריכים כי מרבית עליות המחירים הן בעלות אופי זמני וכי הגורמים הדיפלציונים ארוכי הטווח (טכנולוגיה, גלובליזציה ודמוגרפיה) לא השתנו וחלקם (טכנולוגיה) אף האיצו בהשפעתם. לפיכך, כל עוד עליית התשואות לא תהיה דרמטית, ניתן להעריך כי שוק המניות עדיין ישמש כאלטרנטיבת ההשקעה האטרקטיבית ביותר. בנוסף, בסביבה זאת אנו רואים, לראשונה מזה זמן רב, את מניות הערך מציגות ביצועי יתר על מניות הצמיחה. הכותב הוא סמנכ"ל מחקר בי.ד מור השקעות. אין באמור כדי להוות תחליף לייעוץ השקעות בידי יועץ השקעות בעל רישיון עפ"י דין המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. החברה מחזיקה ו/או עשויה להחזיק ו/או למכור במסגרת פעילותה השוטפת, ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים של החברות הנסקרות, והיא עשויה לקיים קשרים עסקיים נרחבים ומגוונים עם החברות הנסקרות, למועד מסמך זה ו/או במועדים אחרים, ובין היתר משום כך ולאור האמור לעיל עשוי להיות לחברה ו/או נושאי המשרה שלה ו/או מנהליה ו/או עובדיה ו/או מי מטעמה עניין אישי בנכסים ו/או בחברות ו/או בניירות הערך המוזכרים בכתבה. אין בתשואות העבר כדי להבטיח תשואות דומות בעתיד.
- 8.צדיק 08/04/2021 18:21הגב לתגובה זומור השקעות הפתיע לטובה .
- 7.תמים 05/04/2021 22:53הגב לתגובה זובדיעבד כולם חכמים. הכל פתוח בעתיד. אף אחד לא יודע מה יהיה מחר.
- 6.זולי 03/04/2021 13:31הגב לתגובה זופיזור זה שם המשחק
- 5.ביאליק 03/04/2021 10:51הגב לתגובה זומנהלת למעלה מ 25 מיליארד $ (80 מילארד ש"ח)...כמה אתה מנהל? איפה הביצועים שלה לאומת שלך? טוב קצת צניעות.
- 4.בן 01/04/2021 09:26הגב לתגובה זואחרי שנה טובה העברתי את הכספים למור. לפי מה שראיתי השנה, עשיתי טעות.
- 3.תגובה 2 לצערי צודק (ל"ת)01/04/2021 04:36הגב לתגובה זו
- 2.בית השקעות עם תשואות לא טובות (ל"ת)ציקי 31/03/2021 14:29הגב לתגובה זו
- חחחחחחחח (ל"ת)לא ייאמן 01/04/2021 08:27הגב לתגובה זו
- 1.הייפ 31/03/2021 10:01הגב לתגובה זונפח מסחר נמוך, רוב המניות החמות עדיין 60% מתחת לשיא, ואין מומנטום בכלום