לפי מחקר עולמי: בישראל משלמים הרבה יותר מהממוצע עבור צפייה בטלוויזיה

המחקר מקיף יותר מ-300 מיליון איש ברחבי עולם. עפ"י נתוני מועצת הכבלים והלוויין, לקוח HOT משלם בממוצע 205 שקלים וב-yes משלמים 230 שקל
משה בנימין |

מחקר התנהגות צרכנים של חברת מחקרי התקשורת אריקסון מצביע על שינויים רבים בהרגלי הצפייה בטלוויזיה. נתוני המחקר נאספו בסין, גרמניה, ספרד, שבדיה, טייוואן, אנגליה וארה"ב. המחקר דגם אוכלוסיה של למעלה מ-300 מיליון צופים.

על פי המחקר, הצרכן הממוצע משלם 38 יורו שהם 183 שקלים בחודש, עבור צפייה בטלוויזיה, כאשר כמעט 60% מסך ההוצאה היא עבור טלוויזיה משודרת. זאת למרות שזמן הצפייה בטלוויזיה משודרת עומד על 40% מזמן צריכת תכני טלוויזיה ווידאו.

מנתונים שקיבל אייס ממועצת הכבלים והלוויין, עולה כי לקוח של חברת הכבלים HOT משלם בממוצע 205 שקלים בחודש, למעלה מ-10% יותר, ולקוח של חברת הלוויין yes משלם 230 שקלים, כ-25% יותר מהממוצע העולמי.

הנתונים מראים על קשר ישיר בין המרכיבים המעניינים את הצרכנים לבין מוכנותם לשלם עבורם. כיום סך ההוצאות של הצרכן אינו תמיד פרופורציונאלי, יחסית לזמן הצפייה.

המחקר מצביע על כך שאנשים מבלים כ-35% מזמנם הפנוי בצפייה בטלוויזיה ובתכני וידאו וכי אוכלוסיית הצופים מודעת יותר לטכנולוגיות חדשות, היוצרות דפוסים חדשים בצריכת תכני מדיה.

93% מן הצופים עדיין צופים בשידורי תוכניות 'מסורתיות', לפחות פעם בשבוע. עם זאת, תפקידה של הטלוויזיה המשודרת משתנה בעקבות כניסתם של ערוצי הפצה חדשים. למעלה מ-70% מן הצופים שנדגמו מזרימים מדיה, מורידים תכנים או צופים בתוכניות מוקלטות על בסיס שבועי.

יותר מ- 50% מהנחקרים גולשים באתרי טלוויזיה המכילים תכני VOD בכל שבוע. המחקר בדק גם את גישתם של הצופים למסכי מגע וטאבלטים וכיצד הם היו רוצים לראות אותם משתלבים בחוויית הצפייה - 37% מן הצופים היו מעוניינים להשתמש בטאבלט כשלט רחוק.

ממסקנות המחקר: שידורי תוכן חיים בזמן אמת עדיין חשובים מאד לצופים, אך אבל האפשרות מתי וכיצד לצפות בטלוויזיה עתידים עוד להשפיע על תכני הטלוויזיה המשודרת. הצופים דורשים תכנים אישיים, קלים לשימוש, באיכות גבוהה ולפי דרישה וללא הפסקות פרסומת בשירותי הטלוויזיה הבאים שלהם.

אנדרס ארלנדסון, יועץ בכיר באריקסון: "אחת ממסקנות מחקר זה היא כי הצריכה (של תכני טלוויזיה) הינה מורכבת ומפולחת מאד. נוסדו מספר דפוסי צפייה וסביבם נוצר שוק מסקרן מאד של ניסוי וטעייה. הצרכן מחפש אחר פתרון, שיאפשר לו לצפות במה שהוא רוצה, מתי שהוא רוצה ובאופן הנוח לו ביותר. הצפייה הופכת לממוקדת יותר ולא לפלטפורמה טכנית".

בעקבות ממצאי המחקר ולהערכת אריקסון, דפוסי הוצאות הצרכנים על תכני טלוויזיה עתידים להשתנות. הצרכנים ייתנו דגש גדול יותר על תכנים לפי דרישה, כל זאת בכפוף לכך שכל דרישות הצופה לאיכות גבוהה ושימוש נח וגישה לתכנים הנכונים יתמלאו.

סייע בהכנת הכתבה: אלכסנדר כץ

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה