הסלידה מהשטר הירוק נמשכת: הדולר נופל לרמתו הנמוכה ב-2009 למול האירו
המטבע האמריקני נסחר ברמתו הנמוכה ביותר בשנת 2009 למול האירו בצל הציפיות להמשך הליך התאוששות הכלכלה הגלובאלית, זו שהובילה לראלי אדיר בשווקים הפיננסים וכפועל יוצא של היחלשות הדולר - הזהב נסחר בימים האחרונים סביב רמות של 1,000 דולר לאונקיה.
לא רק אל מול האירו רושם הדולר מגמת נסיגה, גם למול שאר ששת המטבעות המרכזיים עימם מנהלת ארה"ב קשרי מסחר בהיקפים הגדולים ביותר. בין המטבעות הבולטים מולם רשם השטר הירוק את הירידה החדה ביותר השנה ניתן למנות את הריאל הברזילאי והראנד הדרום אפריקאי אשר התחזקו בכ-25% על רקע הנהירה לנכסים נושאי תשואה עדיפה על נכסים דולריים.
"ניתן כעת לראות את הנהירה ההפוכה, הפעם המשקיעים מחפשים נכסים עם תשואה גבוהה יותר", כך אמר וורן נאפטל, מנהל השקעות ראשי מ-P/E, בראיון לבלומברג.
הדולר נסחר כעת בירידות שערים של 1.21% לרמה של 1.45 דולר לאירו. למול היין היפני, הדולר מאבד 0.95% ל-92.18 יין לדולר.למול הליש"ט, הדולר נסחר בירידות שערים של 1.02%.
לא רק הנהירה לנכסים נושאי תשואה עדיפה על נכסים דולריים וירידה ברמת הסלידה מפני נטילת סיכון עומדים מאחוריי החלשות השטר הירוק. אנליסטים רבים מציינים כי שילוב של מספר גורמים כדוגמת קריאת תיגר על מעמדו של הדולר כמטבע הרזרבות העולמי, הגירעון של ממשלת ארה"ב והתאוששות כלכלית איתנה יחסית בארה"ב דווקא במדינות אחרות, אלו תורמים את מנת חלקם להיחלשות השטר הירוק.
דווקא בזירה המקומית נרשמה היום מגמה הפוכה לזו העולמית. מאחורי ההתחזקות בדולר בשוק המט"ח המקומי עומדת ההתערבות של בנק ישראל שרכש היום כמויות גדולות של מטבע חוץ (סוחרים מעריכים כי מדובר ברכישה של כ-300 מיליון דולר ויותר).
הדולר היציג נקבע בעליה של 0.61% לרמה של של 3.78 שקלים לאחר שבמהלך המסחר נפל ל-3.743 שקלים. האירו מתחזק ב-1.62% לרמה של 5.478 שקלים.