דיווחים בבלומברג: הממשל הסיני מחמיר את דרישות מבנה ההון של הבנקים

לדברי המקורות, הבנקים המקומיים קיבלו בתאריך ה-19 בחודש אוגוסט מכתב הכולל דרישה ברורה להפחית אחזקות בכתבי התחייבות נדחים ובמכשירי חוב הוניים מורכבים. חשש מפני תיקונים נוספים בשווקים
נועם הוד |

הממשל הסיני מתכננן להחמיר את דרישות מבנה ההון של הבנקים במדינה, כך שטחו היום בפני סוכנות בלומברג שלושה בכירים במערכת הבנקאות בסין שנחשפו לדרישת הממשל. כעת מעריכים האנליסטים כי הדבר עשוי להוביל לריסון בשוק האשראי ולמתן את השיא שנרשם בהיקף ההלוואות שהעניקו הבנקים המקומיים במחצית הראשונה של שנת 2009.

לדברי השלושה, הבנקים המקומיים קיבלו בתאריך ה-19 בחודש אוגוסט מכתב ובו מפורטות תקנות חדשות שיזם הממשל. תוכן המכתב כלל דרישה ברורה להפחית אחזקות בכתבי התחייבות נדחים ובמכשירי חוב הוניים מורכבים. המקורות של בלומברג ציינו כי הבנקים נדרשו להתייחס לדרישה עד לתאריך ה-25 באוגוסט.

על פי הערכות האנליסטים, כתוצאה מהדרישה ייתכן מאוד והמוסדות הפיננסים בסין לבלום את קצב הענקת ההלוואות או לנקוט באסטרטגיית מכירת מניות במטרה להרים את יחס הלימות ההון לרמה של 12%, המינימום הנדרש.

יש לזכור ששוק המניות בשנחאי נסק במהלך שנת 2009 בלמעלה מ-60% על רקע הזרמת כספים מאסיבית של הממשל שדחף גם את הבנקים להעניק הלוואות לטובת התאוששות הכלכלה.

נדמה כי הסיפור שמגולל המקור של בלומברג אינו מפתיע במיוחד ובסך הכול מאשש את מה שרבים חששו ממנו בעת האחרונה על רקע עלייה חדה מדי, מהירה מדי ועוצמתית באופן בלתי רגיל בשוק המניות המקומי. נזכיר כי על רקע חששות אלו רעד שוק המניות בשנחאי לא פעם במהלך השבועות האחרונים.

"אני מודאג מאוד מתיקון בשוק המניות שמגיח על רקע הכסף הזול", כך טוען דיוואן קאלו, מנהל השקעות מ-Aberdeen Asset Management, בראיון שהעניק לסוכנות בלובמרג.

נזכיר כי שוק המניות בשנחאי כמעט והכפיל עצמו במהלך שבעת החודשים הראשונים של שנת 2009, לאחר שצלל בשיעור של 65% בשנת 2008. מאז השיא שנרשם ב-4 בחודש אוגוסט, צנח המדד בשיעור של 20% במהלך יום רביעי, נפילה המוגדרת כנפילה של "שוק דובי".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה