דיסקונט מזנקת 5.5%: "הפרשה לחומ"ס מתחת לצפי אבל מעל הממוצע במערכת"
אתמול בערב דיווח בנק דיסקונט (דיסקונט א) על תוצאותיו הכספיות לרבעון הראשון ובכך השלים את דיווחי הבנקים לרבעון הראשון של 2009. הבנק השלישי בגודלו במערכת הבנקאית הישראלית עקף את תחזיות האנליסטים הציג גידול של 300% בהשוואה לרווח שרשם הבנק ברבעון המקביל אשתקד. בתגובה לדו"ח, מניית הבנק מזנקת היום בחדות.
יובל בן זאב: "האופטימיים שבינינו ירצו לקנות את מניית דיסקונט במכפיל הון של 0.57, נמוך משמעותית מהבנקים האחרים. על פניו נראית המסקנה מתבקשת"
מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים ברוקראז', יובל בן זאב, מציין את הנקודות החזקות בדו"ח, "הכנסות המימון הם ההפתעה הטובה ביותר בדו"ח, הכנסות המימון "מנוטרלות מרעשים" הסתכמו בכ-1.182 מ' ש', זינוק חד בהשוואה לרבעונים הקודמים".
בן זאב הוסיף כי הבנק ממשיך להציג צמיחה באשראי, 3.3% מתחילת השנה, צמיחה הממוקדת במגזר העסקי. הנתון להערכתו בולט גם על רקע הירידה באשראי בפועלים ולאומי ושני רק למזרחי (4.6%).
פוטנציאל ההתייעלות מהווה סיכוי ואתגר בבנק דיסקונט מדגיש בן זאב, "עם יחס הוצאות להכנסות של 81% יש לבנק דרך ארוכה לשיפור עתידי, אבל לעת עתה לא מצאנו את השיפור בהוצאות. הבנק מצידו ממשיך להדגיש את החסכון שייווצר החל מסוף השנה עם השבתת מערכת המחשב הישנה".
מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים טוען כי הלימות ההון הנמוכה ומעריך שגיוס ההון מתקרב, "יחס הלימות ההון של הבנק עמד בסוף הרבעון על 10.42% ואם נביא בחשבון את גיוס ההון המשני לאחר המאזן היינו מקבלים 10.74%, עדיין נמוך בהשוואה לבנקים האחרים וליעד של 12% בסוף 2009".
הבנק מרחיב בסוגייה זו בדו"ח הכספי ואף מפזר רמזים על מהלכים להקצאת מניות קרבה, מציין בן זאב שסובר כי "בטווח המיידי יפעל הבנק לריסון הצמיחה בנכסי הסיכון, או בעברית, האטה במתן אשראי חדש"
לסיכום מציין מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים: "הדו"ח הכספי טוב. האופטימיים שבינינו ירצו לקנות את מניית דיסקונט במכפיל הון של 0.57, נמוך משמעותית מהבנקים האחרים. על פניו נראית המסקנה מתבקשת". יחד עם זאת מדגיש בן זאב: "אנו ממליצים שלא להתעלם מסיכוני האשראי, מהאתגרים בצד ההתייעלות ומההשפעה האפשרית של הנפקת מניות".
טרנס קלינגמן: "הפרשה לחומ"ס מתחת לצפי אבל מעל הממוצע במערכת"
בנק דיסקונט דיווח על רווח נקי של 140 מיליון שקלים, רווח המשקף תשואה על הון סביר של 6.3% על בסיס שנתי, זאת לעומת צפי לרווח של 42 מיליון שקלים שחזו באקסלנס נשואה.
טרנס קלינגמן, מנהל מחלקת המחקר של אקסלנס, מציין כי "הכנסות מריבית היו נמוכות מהצפי בעיקר בשל השפעה שלילית גדולה מן הצפוי עקב שערוך לשווי הוגן של נגזרות ALM והשפעת עלות חיסוי המס (הפרשים בגין הפרשי שער אינם מוכרים לצורך מס ודיסקונט מצבע חיסוי מלא על התנודתיות בשיעור המס שנובע מכך)".
"רמת ההפרשות לחומ"ס היו נמוכות מהצפי, אבל מעל הממוצע במערכת והסתכמה תוך גידול באשראי בהשגחה מיוחדת וגידול קטן בחוב שאינו נושא ריבית שהתקזז עם קיטון בחוב שאורגן מחדש", אמר בתגובה לדו"חות מנהל מחלקת המחקר באקסלנס.
הכנסות אחרות והוצאות שכר ותפעול היו בהתאם לציפיות, מציין קלינגמן אשר מוסיף כי שיעור המס היה שלילי הודות להתחזקות השקל ברבעון אבל בעקבות פועלת החיסוי ההכנסה ממסים התקזזה ע"י קיטון בהכנסות מריבית, כך שלדבריו, השיפור ברווח הנקי הוא אמיתי ולא ניתן לייחס אותו להכנסה טכנית ממס הכנסה.