ההורים ישלמו ביוקר: 1,600 בתי ספר יושבתו עקב הבחירות המקומיות ומשרדי הממשלה לא נותנים פתרון
אחת ל-5 שנים מתקיימות בחירות מוניציפליות ברחבי הארץ ואחת ל-5 שנים ציבור ההורים בישראל נוכח לדעת מחדש כמה לא אחראית ומתסכלת התנהלות הממשלה ומשרדיה השונים האחראים על ארגון הבחירות.
מחר, יום ג' בשבוע יצטרכו אלפי הורים ברחבי הארץ להתמודד עם הבעיה של ילדים שאינם יכולים להגיע ללימודים בבתי הספר בכל הארץ מכיוון שאלו מושבתים לטובת הבחירות המוניציפליות.
המשמעות היא למעשה, מצב בו הורים יצטרכו למצוא בעצמם סידור חלופי לילדיהם בגילאי יסודי שיישארו בבית, במקרים רבים להפסיד יום עבודה ולספוג את ההפסד הכספי בעצמם משום שיום זה אינו מוגדר כיום שבתון. הכתובת לאשמים במצב מועברת מאחד לשני ובסוף מוצאת את דרכה למשרד החינוך, למשרד הפנים ולממשלה שחוזרת על אותו סיפור מידי 5 שנים.
"זו חוצפה ממדרגה ראשונה"
"להשבית כך יום לימודים זו חוצפה ממדרגה ראשונה. לא ייתכן שאני (כהורה) שחייבת לעבוד משום שאין יום שבתון צריכה למצוא סידור חלופי לילדים". כך לדברי רחלי מחולון, אם שתצטרך להמציא סידור חלופי לילדה בגיל יסודי.
אם נוספת מפתח-תקוה טוענת, כי "לא מספיק שבית הספר מושבת, גם הצהרונים, מהם הממוקמים בבתי ספר אינם עובדים, דבר שמצריך הוצאה מיותרת שאין בגינה החזר. אנו כהורים מצפים ממערכת החינוך, העירייה או כל גוף שאחראי על קביעת הקלפי בבתי הספר למצוא סידור חלופי ו/או לשפות אותנו על ההפסד והנזק".
"זו המדינה שצריכה לדאוג להורים, לא אנחנו"
דובר עיריית פ"ת בתגובה לנושא: "לנו אין שום Say בעניין הזה. מדובר בכמות לא מבוטלת של תלמידים ולנו אין אין שום אפשרות לתת לזה מענה. מדובר בתכתיב ממשלתי ולנו בתור רשות מקומית אין מה לעשות. זו המדינה שצריכה לדאוג לבייביסיטר או לפיצוי כספי להורים".
אריה ניר, מזכיר ועדת הבחירות בפ"ת מוסר: "אנחנו פועלים על-פי הנחיות משרד הפנים והמפקח הארצי על הבחירות מטעם משרד הפנים".
"כל 5 שנים זה חוזר מחדש, כאילו זו פעם ראשונה"
ניר, שהיה שותף גם לבחירות המוניציפליות הקודמות מוסיף ואומר, "לא רק שלא למדו כלום מפעם שעברה, אלא עוד מתחילים בכך שאומרים שהלימודים יתקיימן כרגיל, אח"כ רואים את מס' הקלפיות שמוצבים בבתי הספר ואז מבינים שבית ספר שאליו צריכים להגיע 5,000 איש להצביע, לא יכול לנהל לימודים מכיוון שזה בלתי אפשרי. כל 5 שנים זה חוזר על עצמו כאילו זו פעם ראשונה".
בעלי התפקידים המעורבים בבחירות המוניציפליות טוענים, כי "המדינה משחקת משחק מכוער וטומנת את ראשה בחול. הסיבה היא סירובה לשלם לאותם אלפי הורים פיצוי כספי של מיליוני שקלים המגיע להם בעקבות אובדן יום העבודה. במקום שיכריזו על יום שבתון, לא מעלים את הנושא אפילו לדיון".
בפנייה למשרד הפנים לתגובה נאמר כי "האחראים למצב הם משרד החינוך והם אלו שצריכים לתת את המענה להורים ביום הבחירות".
משרד החינוך מבחינתו, לא מתעכב יותר מדי על תשובות ענייניות לשאלות, מדוע אין היערכות מוקדמת לטיפול במצבים כאלו? או מדוע הורים צריכים לשאת בהוצאה הכספית עקב הבחירות ומסתפק בתגובה רשמית, כללית ושאינה מספקת.
משרד החינוך: "אם זה יתאפשר יהיו פעילויות לילדים מטעם בתי הספר"
"בימים אלה התפרסם חוזר מנכ"ל בנוגע ליום הבחירות המוניציפאליות. חוזר מנכ"ל זה מציין, כי בבתי ספר בהם יוצבו קלפיות לא יתקיימו לימודים למעט בתי ספר בהם ישנה הפרדה מוחלטת בין שטח בית הספר לשטח הקלפיות".
"ביום הבחירות המוניציפאליות יוצבו קלפיות בכ – 1600 בתי ספר ברחבי הארץ, ובאותם בתי ספר כאמור לא יתקיימו לימודים".
"יצוין, כי על מנת להימנע מהפסד יום לימודים - בתי הספר הונחו לתאם פעילויות חוץ בית ספריות ביום זה, באם הדבר יתאפשר".