הדולר חתם את 2007 מתחת ל-3.85 שקל; רשם ירידה של 0.285%
המטבע הישראלי חתם את יום המסחר במגמה מעורבת אל מול העיקריים. שערו היציג של הדולר רשם ירידה של 0.285% לרמה של 3.846 שקל, שערו היציג של האירו התחזק 0.165% לרמה של 5.6592 שקל. מתחילת השנה הניב השטר הירוק תשואה שלילית של 8.71% והאירו תשואה חיובית של 1.54%.
מחדר המסחר של פורקסיארד נמסר, כי ה- 31 לדצמבר מציין את סוף שנת 2007 וגם היום כמו שכל שנת 2007 התאפיינה – פיחות בשטר הירוק. ביום שישי פורסמו בארה"ב נתוני מכירות הבתים בחודש בנובמבר, והתמונה הנגזרת היא שמצב שוק הנדל"ן בארה"ב חווה סוג של אפטר שוק שטומן בחובו עוד נקודת שפל, כאשר פירסום נתון הבטא ירידה בכ-9% במכירות לעומת החודש הקודם, ושפל של 12.5 שנים במונחים שנתיים, היום יפורסמו נתוני הבתים הקיימים, והדעה הרווחת היא שנתון זה יסבול מצניחה לשפל חסר תקדים ועל כן אנו צפויים להמשך היחלשות של השטר הירוק אל מול הראשיים ובמיוחד אל מול האירו.
עידן הרטמן אנליסט בכיר מחדר העסקאות של פורקס יארד מציין כי ההתפתחויות המוניטריות האחרונות מעידות אף הן על פוטנציאל הפיחות הקיים בדולר, הגם שכאן הצטרפות השקל למגמה העולמית אשר לה היינו עדים בחודש האחרון תורם ללא ספק התפוגגותו של פער הריביות בין השטר הירוק לשקל שהרי תוך חודשים ספורים נמחק פער ריביות זה של 1.75% "לטובת" הדולר, ואם אנו קוראים את מפת הכלכלה כיאות אזיי עוד בזמן הקרוב אנו עלולים לראות ריבית שקלית גבוהה יותר אל מול זו הדולרית.
כאמור בנק ישראל החל במדיניות של העלאות ריבית, לאחר שהאינפלציה חזרה למרכז הבמה בחודש שעבר, בעוד שהבק המרכזי האמריקני נמצא במגמה הפוכה, ומנסה לפעול בכל הכלים הזמינים לו בניסיון למנוע מיתון בכלכלת ארה"ב בשנה שבפתח. נתוניי המאקרו האחרונים שהתרכזו בשוק הדיור החלש הופכים את הספקולצייה להפחתת ריבית בסוף ינואר ליותר ממציאותית.
נזכיר כי לפני חודש קבע הדולר את השפל התקופתי שלו ביחס לשקל, אחרי כמעט 9 שנים שלא הגיע אליו, וננעל ב-3.83 שקלים. תוך חודש הספיק המטבע האמריקני לעשות את כל הדרך בחזרה ל-4 שקלים מעט אחרי אמצע החודש - עלייה של 4.4%, ולהידרדר כמעט לאותה נקודה. במבט שנתי, שהרי הגיע הזמן לסכם את 2007, ניתן לראות כי הדולר פתח את השנה בשער של 4.225 שקלים, ומאז ועד היום איבד 8.9%.
נתון נוסף שתומך בהתחזקות השקל הוא התמ"ג המקומי, שהיום אישרה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה באופן רשמי כי גדל השנה ב-5.3%. שיעור הצמיחה בישראל כפול מאשר במדינות ה-OECD, וכמעט פי 3 מאשר בארה"ב.