הרכבת הקלה בירושלים: עיכובים רבים ובזבוזים אין ספור
רבות כבר סופר על הרכבת הקלה בירושלים, מעבר למאבקים המשפטיים בין העירייה לזכיין, מצאנו מספר פרדוקסים שייגרמו לחלקכם להרים גבה או לחייך מתוך מירמור על הפרשה המביכה.
ההשקעות ברכבת הקלה מורכבות הן מכספי הזכיין, חברת סיטי פס, והן מכספי הממשלה והעירייה. לפי דברי שמוליק אלגרבלי דובר הרכבת הקלה, "היקף ההשקעה בפרוייקט הוא כ-4.5 מיליארד שקל, כאשר כ-1.5 מיליארד שקל השקיעה הממשלה והעירייה ו-3 מיליון שקל תשקיעה קבוצת סיטי -פס".
שאלנו את הדובר בכמה זמן מתעכב כרגע הפרוייקט, "תאריך סיום בניית הפרוייקט נקבע ל-15 בינואר 2009. כרגע חלה דחייה שנובעת מעיכובים טכניים של הזכיין כמו גם עיכובים בהוצאת היתרים מהרשויות ולכן אין כרגע תאריך יעד והעיכוב הוא לפחות בשנה".אומדן הנזקים בשל העיכוב, עומד על כ-300 מיליון שקל. אלגרבלי מסרב להתייחס למי צריך לשלם למי את הסכום ומוסיף, כי "בשלב זה ישנם דיונים סביב העניין". משהו כאן מוזר לכם? האם לא מצופה מהרשויות, שלא שמות יד כדי לעזור בזירוז הפרוייקט, ושהשקיעו בו כ-33% , לפחות לא "לשים רגל" ולגרום לתקיעתו?
בחודש אפריל השנה החלה בנייתו של גשר הרכבת העילי- גשר קלאטרווה. הגשר, שגרם לפקק עצבני ביותר בעיר עם תחילת בנייתו, יעמוד על תילו בחודש מאי 2008, זאת לפי דברי אלגרבלי. האם הגשר צריך לעמוד דומם כשנתיים עד שהבנייה של המסילות יסתיימו? שמוליק אלגרבלי משיב, "לאחר בנייתו, צפוי הגשר לעבור בדיקות רבות ביניהן קפיציות, משקלים ובדיקות אחרות". אבל האם בדיקות אלה צריכות לקחת שנתיים ובינתיים יצרוך הגשר כספים רבים לשם אחזקתו השוטפת?
כפי שנראה, הבעיות הן רבות והתושבים המאוכזבים לא רואים את האור בקצה המנהרה. אלגרבלי מסכם: "עם כל הצער שבאיחור יש להבין כי הפרוייקט בירושלים זוהי הרכבת הקלה הראשונה מסוגה בארץ, לא קיים ידע ישראלי בתחום ולכן הפרוייקט סובל מעיכובים קלים אנחנו מקווים כי סיטי פס תצליח להדביק את האיחור ולהביא לירושלים בשורת תחבורה חדשה".