לא רק עבור ת"א: גם עבור הדולר - השמיים הם הגבול...
הדולר ממשיך להתחזק גם הבוקר (לאחר 6 ימי התחזקות) בהדרגתיות אל מול ההמטבע הישראלי. הוא נסחר כעת בהתחזקות של 0.18%, סביב שער של 4.535 שקל, לאחר שאתמול התחזק ב-0.09% ל-4.527 שקל. ברקע, מגמה דומה בעולם, שם מתחזק הדולר אל מול המטבעות העיקריים.
גם האירו נסחר בהתאם למגמה העולמית ונחלש בשעה זו ב-0.5% סביב שער של 5.5449 שקל, לאחר שאתמול התחזק ב-0.29% ושערו היציג נקבע בגובה 5.573 שקל.
מחדר העסקאות של הבנק הבינ"ל נמסר הבוקר על שוק שקט ורגוע באופן יחסי, המושפע בעיקר מהנעשה בעולם. את עיקר הפעילות, מספרים לנו בבנק, מרכזים הבנקים המקומיים ונראה, לדעתם שהכיוון הוא אל עבר 4.55 שקל.
העולם בעיניים של פינוטק
ירון וייס יודע לספר, הדולר ממשיך להתחזק אל מול העיקריים, אך עדיין לא מצליח לפרוץ את טווחי מסחר של הימים האחרונים, וזאת על רקע חששות משקיעים מפרסום נתונים כלכליים חלשים עקב נזקי סופת ההוריקן "קתרינה".
שמועות על עצירת העלאות הריבית של ה-FED מקשות אף הן על הדולר להגיע לרמות גבוהות יותר. כזכור, תתקבל החלטת הריבית הקרובה ביום שלישי בשבוע הבא. סוחרים מדווחים כי המטבע האמריקאי נתמך בשעות האחרונות כתוצאה מקניותיו על ידי מוסדות וחברות יפניות ומשקיעים קמעונאיים. סוחרים נשמעו הבוקר באומרם כי ה-FED יעלה בסופו של דבר את הריבית וכי נזקי הסופה לא תתבטא באופן קיצוני בנתוני הגרעון, תעסוקה והמכירות הקמעונאיות, ולכן צפוי הדולר להתחזק בטווח הקרוב, לפחות.
אמש פורסמו מספר נתונים לא טובים בארה"ב ובהם ירידה מהצפוי במכירות הקמעונאיות והתפוקה התעשייתית. על אף זאת, נהנה הדולר לאור חוסר הכיוון של משקיעים רבים והשארותם מחוץ לשוק עד הכרזת הריבית ביום שלישי.
היום צפויים להתפרסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן (15:30 שעון ישראל) אשר עשויים לשפוך אור כלשהוא על הצעדים המוניטריים הבאים של ה-FED. ציפיות השוק הן ל-0.20% במדד הליבה לאחר 0.10% בחודש הקודם. השפעות סופת קתרינה ומחירי האנרגיה עשויות להתברר כבר היום לאחר פרסום סקרי ניו-יורק ופילדלפיה ב-15:30 ו-19:00 (שעון ישראל).
על אף התחזקותו של הדולר למול העיקריים עדיין לא נראה כיוון מגמתי ברור בשוק ומצב זה עשוי להימשך גם בימים הקרובים, לפחות עד להחלטת הריבית והתגלמות נזקי הסופה בנתונים כלכליים.
האירו נסחר בשעה זו סביב רמה של 135.17 למול היין ו-1.2222 למול הדולר לאחר שפרץ את רמת התמיכה החזקה ב-1.2250, וזאת על רקע ידיעות המגיעות מהזירה הפוליטית בגרמניה. על פי ידיעות אלה חוסר הסכמה בין המפלגות בגרמניה עשוי לגרום לקואליציה רחבה מאוד וחלוקה מאוד של מפלגות שונות אשר לא תוכל להעביר וליישם רפורמות כלכליות הדרושות בדחיפות לכלכלתה הרופסת של גרמניה.
היום לא צפויים להתפרסם באירופה נתונים כלכליים משמעותיים למעט מכירות קמעונאיות באנגליה ב-11:30 (שעון ישראל) וצפויות לעלות מעט. לאור זאת צפוי האירו להיסחר על רקע ההתפתחויות בארה"ב ובזירה הפוליטית בגרמניה. הבנקים המרכזיים אשר רכשו אירו ותמכו בו בתחילת השבוע עצרו את קניותיהם ונראה כי אם יפרוץ הזוג את רמות התמיכה ב-1.2200 ו-1.2150 עשוי הסנטימנט השלילי כלפי האירופאי לצבור תאוצה ולקבוע מגמת ירידה לטווח הקצר והבינוני.
בשעה זו נסחר היין למול הדולר סביב רמה של 110.57 ונראה כי אינו מצליח לפרוץ את טווח הרמות 109.00 ו-111.00 לאורך כל החודש האחרון. לפנות בוקר פורסם כי מדד האינדיקטורים המובילים ביפן ירד לרמה של 45.0 לאחר הערכות לרמה של 50.0.
היום נאם סגן נשיא הבנק האירופאי המרכזי הידוע בדעותיו המוניטריות הניציות (בעד העלאות ריבית). בנאומו פיזר אופטימיות על מצב הכלכלה היפנית אך לא רמז, להפתעת רבים, על כוונות הבנק המרכזי להעלות ריבית בזמן הקרוב. הבכיר טען כי יפן עדיין לא נחלצה לגמרי ממצב הדיפלציה אליו נקלעה אך נראה כי מדד הליבה למחירים לצרכן צפוי להיות חיובי עוד השנה. הערות אופטמיות אלו בשילוב עם רפורמות ניוד אסייתיות עתידיות (ובעיקר סיניות) ומחירי המניות בבורסה המרקיעים שחקים צפויים להחזיר את המטבע היפני למסלול התחזקות, אך הטווח לכך אינו ברור. בינתיים נראה כי היין מפגין את כוחו בעיקר למול האירו ועל כן מכירת הזוג נראית מהלך נבון לעת עתה.