עוד חוזר הניגון? הדולר מתאושש ומתחזק הבוקר ב-0.5%
האם חזר המטבע האמריקני להרים ראש? בשבוע שעבר ראינו אותו מאבד כ-1.4% מערכו, אך ייתכן כי היה מדובר רק במימוש רווחים. הבוקר נראה כי הדולר האמריקני פותח את שבוע המסחר במטבעות בעליות של 0.48% ונסחר סביב רמת 4.562 שקל. מנגד, האירו יורד ב-0.17% ונסחר סביב רמת 5.498 שקל.
בעולם
מחדר העסקאות של פינוטק נמסר, כי נראה שהדולר מתנתק מהמקרו כלכלה. למרות שיפורים ניכרים במכירות קמעונאיות, יצור תעשייתי, וניצול קיבולות הדולר נותר בטווח המסחר שבין הרמות 1.1860 לבין 1.2350 אל מול האירו. התרכזות השוק בגירעונות בתקציב הפדראלי ובמאזן המסחר, למרות שגם הם הראו שיפור לאחר פרסומם בשבוע שעבר, לא אפשרה לדולר לצבור המומנטום הנדרש על מנת לעבור מחסומים פסיכולוגים במסחר.
נראה כי הקצב עשוי לבוא לידי ביטוי מפרסום היום אחה"צ, כאשר מדד זרימת ההון מתפרסם בארה"ב. חשוב לציין כי הצפי לזרימת ההון הוא לעלייה ל-50 מיליארד דולר לעומת החודש הקודם (47.5$), אולם נתון זה אינו גובר על הגירעון במאזן המסחר ? דבר שעלול לגרום לירידות בדולר. בעקבות העובדה שארה"ב אינה מגייסת די כספים נזילים לתוך המדינה בהשוואה לאלה שהיא מוציאה באמצעות קניית מוצרים מיובאים, הנתון היום צפוי להיות חשוב ביותר עבור הדולר.
אנליסטים טוענים כי נתון מתחת ל-50 מיליארד דולר, צפוי להביע שליליות עבור הדולר בעוד נתון מעל 60 מיליארד דולר צפוי לחזק את הדולר ואפילו מעבר למחסומים המוכרים.
למרות שהאירו טרם יצא מטווח המסחר שקבע בשבועיים האחרונים, נראה כי מחירי הנפט ופיגועים עדיין בראש מעינם של המשקיעים. עובדה זו הופכת לברורה יותר כאשר מתייחסים לנתונים מטעם הבורסה לחוזים עתידים אשר רשמה ירידה ניכרת במספר החוזים ?short? (מוכרים) ב-70% באירו.
"מחירי הנפט, ההולכים ועולים, פוגעים יותר בכלכלתן של ארה"ב ויפן" טען טריידר בכיר מטעם בנק מיזוהו. נראה כי השוק מעודד קניות של אירו כל עוד ה-ECB, הבנק המרכזי של אירופה, לא דן באפשרות להורדת הריבית. כבר חודשים רבים שאנליסטים סבורים כי ה-ECB יאלץ להוריד את שיעור הריבית בעקבות החולשה הכלכלית באירופה, אך טרם נעשה דבר ונגידי הבנק טוענים שהם לא שקלו מהלך מהסוג הזה.
היין נחלש מעט הבוקר ומהבורסה לחוזים עתידיים נמסר כי מספר החוזים ?short? על היין, עלו ב-21% - רמתם הגבוהה מאז מאי 1999. ללא מידע חיובי מכלכלת יפן ו/או ירידה משמעותית במחירי הנפט, היין עלול להיחלש לרמות שפל שלא נראו מזה שנים. למרות השליליות, בשבוע שעבר, מדד ה- NIKKEI עלה ב-1.7% דבר שמעלה את הסבירות שכלכלת יפן אכן מתאוששת. שר הכספים של יפן, פוקוי, טען כי כלכלת יפן נהנתה התרחבות בהוצאות הצרכנים אשר נבעה מעלייה של רווחיות החברות.