אירופה
צילום: Christian Lue unsplash

אחרי התיקונים: החקיקה האירופאית שתגדיר גז ואנרגיה גרעינית כירוקים

החזית בקרב חברות האיחוד עדיין אינה אחידה, אך טיוטת החקיקה כבר פורסמה אחרי שהעבירו את הערותיהן בחודש החולף. כדי להפיל את היוזמה המתנגדים יצטרכו לאסוף 20 חברות
איתי פת-יה | (2)

לאחר שדנו בהערות של חברות האיחוד האירופי שמושכות לצדדים שונים (והיות הרבה הערות כאלה) באיחוד האירופי מפרסמים היום את טיוטת החקיקה להגדרת כז טבעי ואנרגיה מתחדשת כ"ירוקים" לתקופת ביניים עד קידום נרחב יותר של האנרגיות המתחדשות (מימן ירוק, אנרגיה סולארית ואנרגיית רוח).

החזית אם כן עדיין לא אחידה בכלל, אך בכל זאת פורסמה הטיוטה, ומדינות האיחוד יצטרכו להצביע בנוגע אליה. כדי שהטיוטה, שהיא למעשה תיקון לחוק הקיים למה שנחשב כרגע אנרגיה ירוקה, לא תעבור, המתנגדים יצטרכו לאסוף 20 חברות באיחוד שיפילו אותה.

מכל מקום, אלו הם הפרטים: שימוש בגז טבעי ליצור אנרגיה, תוך פליטה של פחות מ-270 גרם של פחמן דו חמצני על כל קילו-וואט שעה יחשב כירוק. ואם לא בחישוב שכזה פר קילו-וואט שעה, גם ממוצע שנתי יזכה בתווית הירוקה וזאת במידה וב-20 שנה הנתון יהיה נמוך מ-550 גרם פחמן דו חמצני שנפלטו לכל קילו-וואט שעה. ובכל זאת, חלון הזמנים לתווית הזו יהיה עבור אלה עד 2035 - עד אז יצטרכו לצמצם עוד את הפליטות.

ובאשר לאנרגיה אטומית, שם מדובר על מתקנים שיוקמו בטכנולוגיה החדשה ויקבלו היתר בניה עד 2045 (חלון זמנים רחב יותר אם כן) - ורק תוך עמידה ברגולציה על הגנה על מקורות המים בסמוך למתקנים אלה ובכלל היעדר פגיעה בסביבתם הקרובה.

את הקו המוביל בהתנגדות להגדרת האנרגיות המתחדשות כאנרגיה ירוקה, גם לתקופת ביניים, הובילה גרמניה, שסוגרת עוד ועוד מתקנים קיימים כאלה בשטחה. מצד שני היא כן תומכת, לצד אוסטריה ולוקסמבורג למשל, בהגדרת הגז הטבעי כירוק - דבר שהולנד ודנמרק מתנגדות לו. צרפת, יחד עם צ'כיה והונגריה, שהן בעד האנרגיה הגרעינית.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    חנן 02/02/2022 22:28
    הגב לתגובה זו
    מייקר את הפחם ומביא לעליית מחירי החשמל לצרכן...
  • 1.
    אנונימי 02/02/2022 22:02
    הגב לתגובה זו
    איפה השורט סקוויז במניות הגז