
כיצד נקבע תמחורם ומה הכי מתאים עבורנו?
מחירם של מזרונים נקבע לפי פרמטרים כמו הרכב חומר הגלם העיקרי, סוג התמיכה האורטופדית, נוחות, בלאי וטכנולוגיה. כתוצאה מכך, יש לזכור שמה שזול עולה ביוקר ולבחור מזרונים לפי שיקולים בריאותיים ולא רק לפי המחיר
מזרונים הם הקטר מאחורי תעשייה שלמה של פתרונות שינה מתקדמים. אם בעבר היינו רגילים לבחור מיטה רק לפי עיצוב, מידות ומחיר ולהתעלם לגמרי מהמזרון, הרי שכיום כל אחד מאתנו בוחן לעומק את התמיכה האורטופדית ואת חומרי הגלם שמעורבים בתהליך הייצור שלו. המודעות לחשיבות של המזרן קיימת בארץ ובעולם ויש מגוון מבלבל של דגמים וסוגים.
אף מזרן לא יכול להחזיק מעמד לנצח וההמלצה היא להחליף אותו אחת ל-7-10 שנים. כדאי להיות ערניים לסימנים שמעידים על הצורך בהחלפת מזרן, כמו למשל קשיי הירדמות, התעוררות עם כאבי גב, בליטות ושקיעות או פשוט כתפיים תפוסות וגב נוקשה גם אחרי הרבה שעות רצופות של מנוחה. כמו כן, הגוף משתנה במשך השנים ומזרן שהיה מצוין בעבר עלול שלא להעניק את התמיכה הנחוצה בהווה. הפתרון הוא קודם כל להבין מה משפיע על התמחור של מזרונים ולאחר מכן להשוות ביניהם בצורה נכונה.
כך תדעו איך היצרן החליט בכמה כסף למכור לכם את המזרן השאלה המעניינת בהיבט הפיננסי היא כיצד נקבע התמחור של מזרונים. מסתבר שהתשובה לכך פשוטה מכפי שנהוג לחשוב, כי הרבה תלוי בחומרים שבהם משתמשים. מזרוני ספוג למשל מיוצרים מפוליאוריטן מוקצף ולכן הם הזולים ביותר. אחריהם ניתן למצוא את מזרוני הקפיצים שבהם חומר הגלם העיקרי הוא מתכת, כאשר בראש הרשימה נמצאים מזרוני הלטקס ומזרוני הויסקו. מזרוני לטקס מיוצרים מתחליב גומי אורגני ומזרוני ויסקו מפוליאוריטן בטכנולוגיה מיוחדת, והמחירים בהתאם.
- אקסטרה ריטייל רוכשת את יצרנית המזרנית סוהם ותשווקה ברשת ורדינון
- בשורה לצרכנים: שופט מחוזי הגדיל פי 7.5 פיצוי לדוגמה על אי-ביטול עסקה
עם זאת, לא רק הרכב חומר הגלם העיקרי הוא זה שקובע את מחיר המזרן. היצרנים הגדולים מתמחרים מזרונים גם לפי מידת התמיכה האורטופדית, הנוחות והבלאי. תמיכה מרחבית חלקית בלבד כמו של מזרן קפיצים תאפשר למכור אותו במחיר סולידי, בעוד תמיכה נקודתית טובה של מזרוני לטקס ואפשרות להתאמת תמיכה מדויקת על פי קימורי הגוף של כל משתמש במזרוני ויסקו יזניקו את המחיר לשמיים. את הנוחות בודקים לפי שכבות הריפוד העליונות של המזרן והבלאי הוא כמו תמיד פונקציה של איכות תהליך הייצור.
המאפיין המשותף לתמחור סוגים שונים של מזרונים בא לידי ביטוי בהתייחסות לטכנולוגיה. מטבע הדברים, טכנולוגיה מיושנת מוזילה את עלות הייצור של המזרון וגם את המחיר לצרכן. לעומת זאת, טכנולוגיה מתקדמת של מזרוני ויסקו ומתקדמת מאוד כמו במזרוני ויסקו יחייבו השקעה כספית לא מבוטלת.
מצד שני, עלות רכישה נמוכה או בינונית לא תמיד מעידה על כך שמדובר בעסקה משתלמת. רוב המזרונים היקרים יהיו עמידים יותר, כמעט ולא יסבלו מבלאי ובעיקר יעניקו שקט נפשי בכל הנוגע לבריאות. במזרני קפיצים למשל יש התנגדות גבוהה של הקפיצים שעלולה לגרום לעיכוב מעבר נוזלים בגוף ומזרני ספוג זולים גורמים לכאבי גב.
לחילופין, מזרוני לטקס אמנם יקרים יותר אך הם מיוצרים מחומר אורגני, סטרילי ואנטי בקטריאלי. גם מזרוני ויסקו מעניקים תמורה להשקעה כי ההתנגדות הנמוכה שהם מייצרים מאפשרת מעבר נוזלים תקין ללא הפרעות מיותרות.
איך בוחרים את המזרון המושלם? בתחום של פתרונות שינה אין מקום לפשרות ומה שזול תמיד יעלה לכם ביוקר. בשביל לבחור את המזרון המושלם תצטרכו להתייעץ עם אנשי מקצוע ולהבין מה בכלל מתאים לכם. כדאי לדוגמא להחליט האם רוצים מזרן דו צדדי שניתן להפוך אותו כדי להאריך את חייו, או האם מעדיפים מזרן חד צדדי שעולה פחות אבל גם סובל מבלאי מואץ.
שאלות רלוונטיות אחרות שיעזרו לכם לבחור מזרון עוד לפני שתשוו בין דגמים ספציפיים הן האם ניתנת תקופת ניסיון, האם ניתן לייצר לשני בני זוג דרגות קושי שונות ומה משך תקופת האחריות. התשובות לשאלות האלה יאפשרו לכם להתמקד ברכישת מזרון מחברות מסוימות ולחסוך הוצאות מיותרות.
בחירת מזרון תלויה גם בתנוחת השינה המועדפת עליכם. תנוחת השינה המומלצת היא על הגב במזרון עם דרגת קושי גבוהה ועם כרית קטנה מתחת לברכיים, אך מי שמעדיף לישון על הצד יצטרך מזרון עם דרגת קושי נמוכה. אנשים שסובלים ממחלה ניוונית של הדיסק בדרך כלל מעדיפים לישון על הבטן כדי להקל על הלחץ בין החוליות של עמוד השדרה, לכן כדאי להם להפחית עוד יותר את המתח מהגב התחתון באמצעות מזרוני ויסקו או לטקס.
מומלץ לרכוש את המזרן הכי גדול שאפשר בלי לחרוג מתוך מסגרת התקציב. הגודל של המזרן משמעותי כי אדם ממוצע מסתובב 15-30 פעמים בלילה, ותנאים צפופים עלולים לגרום להפרעות שינה ובעיות בהתעוררות. במידה והתקציב או גודל חדר השינה לא מאפשרים רכישת מזרון גדול, רצוי לשקול שינה במיטות נפרדות או לפחות מזרון עם מבנה שממזער את ההפרעה שנוצרת כאשר אחד מבני הזוג זז במיטה.
- 1.דליה 24/06/2017 23:50הגב לתגובה זוכתבה חשובה, אני לא ידעתי שצריך להחליף מזרון כל 7-10 שנים. קניתי לפני חודשיים את הטמפור של הולנדיה מאוד מרוצה אבל אין ספק שלמדתי מהכתבה הזו הרבה למזרון הבא שלי