יו"ר הפדרל ריזרב, ג'נט יילן, נאמה גם היום בפני הסנאט האמריקני בוושינגטון. מדובר ביום השני, מתוך עדותה בת היומיים של יילן. אתמול שלחה את המדדים דרומה לאחר כמה אמירות מדאיגות אודות מצבם של שוק הדיור ושוק העבודה בארה"ב, יילן חזרה על הדברים שהיום כבר לא השפיעו בצורה דרמטית. למרות זאת, היו כמה חידושים בדבריה של יילן.
התקשורת בארה"ב התמקדה באמירה שלה באשר לעלייה אפשרית בשכר המינימום. יילן אמרה היום שלעלייה בשכר המינימום עשויה להיות השפעה שלילית על שוק התעסוקה, אם כי היקף ההשפעה אינו ברור. למרות זאת, אמרה יילן, עלייה בשכר המינימום הפדרלי שעומד על 7.25 דולר לשעה מאז אמצע 2009, עשוי להועיל.
שכר המינימום הפדרלי בארה"ב היה נושא חם בחודשים האחרונים. בפברואר האחרון, הודיע נשיא ארה"ב, ברק אובמה, כי הוא מתכוון להעלות את שכר המינימום של קבלנים פדרלים שיועסקו בעתיד לסך של 10.1 דולר לשעה. אובמה גם הודיע שהוא תומך בעלייה של שכר המינימום לרמה של 10.1 דולר עבור כל העובדים ברמה הפדרלית. במקביל, התארגנו מחאות של עובדים מרשתות המזון המהיר אשר קראו להעלות את שכר המינימום ל-15 דולר לשעה.
מעבר לכך, יילן הביעה דאגה באשר למדיניות הפיסקאלית של הממשל האמריקני. "בעוד שהמדיניות הפיסקאלית תרמה משמעותית להפחתת הגירעון התקציבי, היא פגעה בצריכה הפרטית ובביקוש המצרפי במשק ובמובן זה שימשה כרוח נגדית אשר הפדרל ריזרב נאלץ להתמודד איתה בגיבוש המדיניות המוניטרית", כך יילן. למרות זאת, יילן טוענת שההשפעה של המדיניות הפיסקאלית צפויה לדעוך והדגישה את החשיבות שבצמצום הגרעון הלאומי.
כאמור, דבריה של יילן היום היו פחות או יותר זהים לדברים שאמרה אתמול. היא חזרה על כך שקצב הצמיחה צפוי להיות מהיר יותר השנה מזה שנרשם בשנה שעברה, אולם הזהירה מפני החולשה בשוק הדיור אשר עשויה להעיב על תחזית הצמיחה. יילן גם הזהירה מפני התפתחויות שליליות שעלולות להתפתח מעבר לים, כמו הגברת המתיחות הגאופוליטית או הלחצים הפיננסיים בשווקים המתעוררים.