החברה לישראל: הרווח גדל ב-217% ל-479 מיליון ש'

כיל עזרה לתוצאות עם רווח של 95 מיליון דולר ברבעון. רוזן: בעלי המניות בטאואר תומכים בתוכנית ובהנהלה החדשה בחברה - תציג שיפור ב-2006. לגבי בז"ן: המחלוקות תפתרנה מחוץ לבית המשפט
חזי שטרנליכט |

ההחברה לישראל מפרסמת את התוצאות שלה לרבעון הראשון השנה. החברה רשמה גידול של 217% ברווחי החברה לעומת התקופה המקבילה אשתקד הסתכמו ב-479 מיליון שקל ביחס לעת המקבילה.

החברה לישראל גם רשמה גידול מרשים של פי 3 ברווחיות שלה בשקלול רווחי החברה ללא הכנסות חד פעמיות. רווח זה הסתכם בתקופת הדוח בסכום של 330 מיליון שקל ביחס לעת המקבילה אשתקד.

יו"ר החברה לישראל, עידן עופר ומנכ"ל החברה, יוסי רוזן, ציינו היום, כי האסטרטגיה אשר עוצבה לקבוצה ממשיכה לתת את פירותיה בביצועי החברות בקבוצה וכי החברה ממשיכה באסטרטגיה של השקעות והתרחבות באמצעות חברות הבת.

מנכ"ל החברה לישראל ויו"ר כי"ל, יוסי רוזן, אמר היום בהתייחס לכי"ל, כי השיפור ברווחיותה של כי"ל נובע מגידול בביקושים במגזר הדשנים ומהתחזקות שער האירו, הליש"ט והין לעומת הדולר וכן מפעולות התייעלות והתרחבות בחו"ל.

כי"ל סיימה את תקופת הדוח ברווח של כ-95 מיליון דולר לעומת רווח של כ-32 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. מכירות קבוצת כי"ל הסתכמו בתקופת הדוח בסכום של כ-710 מיליון דולר לעומת סכום של כ-619 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד, המהווה גידול של כ-14.7%.

הגידול במכירות הקבוצה משקף עליה במחזור של כל מגזרי הפעילות בקבוצת כי"ל כתוצאה מעליות מחירים של רוב מוצרי כיל וכן מגידול כמותי במכירות חלק מהמגזרים, כמו כן תרם התיסוף של שער היורו לעומת הדולר לגידול בהכנסות ממכירות באירופה. בהתייחס לצים, ציין יוסי רוזן כי צים פועלת במדיניות פיתוח שתביא לצמיחה ותתרום להאצת ההשקעות בצים והפיכת החברה לתחרותית יותר אל מול חברות הספנות הבינלאומיות. צים סיימה את תקופת הדוח ברווח של כ-65 מיליון דולר הכולל רווח הון, נטו, של כ-31 מיליון דולר ממכירת אניות לעומת רווח של כ-17 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

הכנסות צים מהפלגות ומשירותים נלווים הסתכמו בתקופת הדוח בסכום של כ-657 מיליון דולר לעומת סך של כ-554 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. גידול של כ-19% הנובע בעיקר מעליה במחיר ההובלה הממוצע למכולה בכ-15.6% ומגידול בכמויות המובלות בשיעור של כ-3.4%. הוצאות דמי החכירה גדלו בתקופת הדוח בשיעור של כ-45% ומחירי הדלק עלו בשיעור של כ-25% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

בתקופת הדו"ח מכרה צים 3 אניות מכולה בתמורה לסך של כ-111 מליון דולר. האניות נחכרו תפעולית בחכירת גוף לתקופות של 5-6 שנים. רווח ההון שנוצר לצים,לאחר מס, הסתכם בכ-31 מליון דולר. רוזן ציין כי עליית מחירי האנרגיה משפיעה באורח משמעותי על תוצאות כי"ל וצים.

עופר ורוזן ציינו עוד כי החברה לישראל הוכנסה למדד מעלה לאחריות חברתית ודורגה במקום החמישי בטבלה. עוד יצוין כי שתי חברות נוספות בקבוצת החברה לישראל, כימיקלים לישראל וטאואר, מופיעות גם הן בדירוג מעלה.

קבוצת החברה לישראל פעילה ותמשיך לפעול למען החברה בישראל ובין השאר מאמצת כיום 45 מועדוניות לילדים בסיכון בערי הפיתוח. בנוסף החליטה קבוצת החברה לישראל יחד עם מר סמי עופר על הקמת קרן למימון תרופות שאינן מופיעות בסל הבריאות בשיעור של 35 מיליון שקל, והיא עוסקת בימים אלה בהקמת הועדה הציבורית שתקבע את הקריטריונים למתן התרופות.

אך לא כל ההשקעות של החברה לישראל האירו לה פנים ברבעון, כזכור החברה מושקעת גם בטאואר סמיקונדקטורס. רוזן ציין כי החברה החלה לפעול עפ"י התוכנית הכוללת אשר התוותה ע"י בעלי מניותיה. בעלי מניות החברה תומכים לדבריו בהנהלת החברה החדשה ומאמינים כי יציגו שיפור משמעותי לקראת 2006.

טאואר סיימה את תקופת הדו"ח בהפסד של כ-55 מיליון דולר, לעומת הפסד של כ-38 מליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. טאואר הודיעה כי חתמה על מכתב כוונות עם הבנקים להבטחת מקורות מימון לפעילותה בטווח הקרוב ולפיו, בין היתר, יגוייס הון נוסף מִמשקיעים.

גם בהקשר לסכסוך המתוקשר בין המדינה לבז"ן מתייחס רוזן ומציין כי הנהלת החברה לישראל מקווה כי מכלול הסוגיות הקשורות לבז"ן יפתרו במו"מ מחוץ לכותלי בית המשפט. בז"ן סיימה את תקופת הדוח ברווח של כ-281 מליון שקל לעומת רווח של כ-65 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה