שוק האג"ח מגיב למדד ינואר המפתיע
הסיבות לירידת המדד הן מגוונות, חלקן עונתיות וחלקן תיקון לחלקים במדד שעלו חזק מדי ומתוקנים כלפי מטה. מה שמעניין במיוחד הוא לעקוב אחר המגמות קדימה במדד, והאם הן תמשכנה גם בהמשך השנה. סביר להניח כי בתי השקעות רבים ינמיכו את הציפיות שלהן למדדים ב-2010, וכתוצאה מכך נראה הסטה של כספים משמעותיים מהאפיק הצמוד לשקלי. שינוי זה בטעמי המשקיעים יוריד סביר להניח את אג"ח צמודות המדד ואת אג"ח בריבית משתנה, כפי שזה מתרחש היום, ויעלו את אג"ח בריבית קבועה הממשלתית ואלו המרכיבות את מדד התל-בונד השקלי, שהוא מדד המורכב ע"י אג"ח בריבית קבועה למח"מ של כ-4 שנים .
אתמול פורסמו נתוני הלמ"ס על נתוני התוצר ברבעון הרביעי של 2009, שהראו כי המשק הישראלי מתאושש בקצב נאה של כ- 4.4% ברבעון. נתוני צמיחה אלו, אם ימשכו, כנראה יתבטאו בנתוני האינפלציה בהמשך השנה, כך שלאחר ירידה בחודשיים הקרובים במדד המחירים, יש סיכוי לא מבוטל כי הצמיחה המהירה בשילוב של אשראי זול יחזירו את סוגיית קצב האינפלציה הצפויה להמשך השנה לסימן שאלה.
מהמתרחש בשווקים
שוק ממשיך להיסחר היום במגמה חיובית , דבר הנובע מהמשך השפעת המדד השלילי וזרימת הכסף לשווקים, אג"ח השיקליות עולות מעט, ואילו הצמודות הממשלתיות נסחרות בירידות קלות .
אג"ח הקונצרניות ממשיכות להוביל את העליות בשוק האג"ח מה שמעניין זה שבאג"ח הקונצרניות בניגוד למגמה באג"ח הממשלתיות הצמודות למח"מ זהה , אנו רואים עליות במדדי התל-בונד הצמודים (20,40,60, ) של עד 0.15%, התשואות במדד התל-בונד 20 כבר מתחת ל 2.9% צמוד למח"מ 5.1. דבר זה נובע מכמות הכסף בשוק זה הדוחפת אג"ח אלו גם שאין בכך שום היגיון. התל בונד השקלי כצפוי ממשיך לעלות , ומוסיף לערכו עולה 0.2% מתוך ציפיות לירידה בלחצים לעליית ריבית .
* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו- עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מהניירות המוזכרים לעיל