העולם מתקשה להיגמל מפיתרון הכסף הזול

אתמול והיום קיבלנו שתי עדויות חדשות כי המשבר העולמי בכל הקשור לחוב המדינות והחברות ממשיך ללוות אותנו

בן ברננקי בנאומו אתמול בקונגרס, הודיע כי אסטרטגיית היציאה מהמצב נוכחי של ריבית אפסית ונזילות בלתי מוגבלת מוכנה, אך לא בשלו התאים ליישם אותה, וזאת מכיוון שיציאת הממשל מההתערבות בשווקים , עלולה לדרדר את המשקים במהירות. גם ביוון קיבלנו דוגמה מוחשית לחוסר היכולת של המשקים להתמודד עם בעיית הגירעון ויכולת המדינה לעמוד בהתחייבויות, כאשר המדינה זקוקה להתערבות חיצונית בכדי להינצל מגורלם של מדינות כגון דובאי. הכן משבר האשראי עדיין איתנו והפעילות הכלכלית לא שבה לסדרה.

הדפסת הכסף גם מקבלת ביטוי בהנפקות האג"ח של הממשל, השבוע נערכים מכרזי עתק לגיוס כספים לצורך מחזור חובות של הממשל האמריקאי, מכרזים אלו מושכים אליהם בעיקר בנקים מרכזיים מרחבי העולם. ההנפקות שנערכו השבוע, הראו בינתיים כי המשקיעים דורשים פיצוי גדול יותר תמורת ההשקעה באג"ח אלו , וזאת בדמות ריבית גבוהה יותר. כתוצאה מכך ראינו את שווקי האג"ח האמריקאים יורדים חדות ביומיים האחרונים, דבר שהעלה את התשואות שם ל-10 שנים לרמה של מעל ל 3.7%.

לישראל הנושא לא הגיע, ושוק האג"ח המקומי כאן מתנהג בזמן האחרון בניתוק מהמתרחש בעולם וזאת עקב נהירת המשקיעים לתוכו. נראה שהציבור בישראל מסרב להפנים את הרציונל העומד מאחורי שוק החוב שבו ככל שהאג"ח עולה יותר התשואה בו קטנה יותר .

מהמתרחש בשווקים

שוק האג"ח המקומי יורד קלות, אג"ח הממשלתיות בריבית קבועה מסוג שחר יורדות בממוצע 0.15%, אג"ח ממשלתיות צמודות מסוג גליל יורדות בכ-0.05% בממוצע. אג"ח הקונצרניות ממשיכות להיות האפיק הטוב ביותר השנה, כאשר גם השנה הן נסחרות במגמה חיובית בעליות של עד 0.1% ובהובלת אג"ח ברמת הסיכון הגבוהות ביותר.

להלן התנהגות שוק האג"ח בשבוע האחרון :

* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו- עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מהניירות המוזכרים לעיל

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה