מחכים לפישר
סוף סוף קצת קיץ בשווקי האג"ח, תקופה זו של סוף אוגוסט כאשר מרבית הפעילים בשווקים נופשים בחו"ל, מתאפיינים בד"כ בפעילות נמוכה ויציבות, אך השנה קיבלנו אוגוסט סוער במובן החיובי גם בשווקי המניות וגם בשווקי האג"ח. נראה שהסימנים ליציאה מהמיתון מושכים הרבה קונים לשוק והתשואות שירדו בצורה ניכרת בחודשים האחרונים לא מרתיעים אותם. כיצד ינהג פישר היום? הקונצנזוס הוא שמה שצריך להיעשות זה לעלות את הריבית בלפחות 0.25%, רק בכדי לסמן כי הבנק המרכזי נחוש במאבק באינפלציה, ואולי להרגיע קצת את לוקחי המשכנתאות המוכנים לרכוש דירות כמעט בכל מחיר בעקבות המימון הזול.
מה שיעשה פישר בפועל יושפע גם מדברים נוספים, ניתן לראות בהצהרתו של הכלכלן נוריאל רוביני, אחד מחזאי המשבר שפוקד אותנו על כך שיש סיכון בגלישה חוזרת למיתון באומרו כי קובעי המדיניות עלולים להאט את ההתאוששות ולהוביל את כלכלותיהם בחזרה ל"סטגדפלציה" אם יעלו מסים, יקצצו בהוצאות ויפסיקו את הנזילות העודפת במערכותיהם כדי לצמצם את הגירעונות התקציביים. מצד שני מזהיר רוביני כי מדינות שלהן גירעונות תקציביים גדולים ייענשו על ידי שוק האג"ח, כאשר הציפיות לאינפלציה והתשואות על האג"ח הממשלתיות לטווח ארוך יעלו, והריביות יזנקו בחדות, דבר זה יוביל לסטגדפלציה", אמר רוביני.
כלומר במילים פשוטות רוביני אומר שיש סיכון גם בהעלאת הריבית וגם בהשארתה ברמתה הנוכחית , וכל נגיד בנק צריך לבחור איזו מלחמה ללחום , האם המלחמה על יציבות המחירים והורדת הגירעון או המלחמה על היציאה מהמיתון.
מהמתרחש בשווקים
יציבות מקיר לקיר בשוק האג"ח, אג"ח הממשלתיות נסחרות ביציבות וכך גם מדדי התל-בונד. נראה שכולם מחכים לפישר ומחר יגיבו להכרזת הריבית.