מימושים הפילו את ת"א בסיום: ביונדווקס זינקה עוד 31%, טאואר טסה 18.7%
מימושי רווחים אגרסיביים נרשמו בבורסה של תל-אביב בשעה האחרונה של המסחר, מה שהביא לשינוי קיצוני במגמת המסחר בסיום ומעבר של המדדים המובילים לצד האדום.
את יום המסחר ניתן למעשה לחלק לשניים: עד לסביבות השנה שתיים נמשך הראלי, ובעוצמה, במקביל לעליות חדות בבורסות אירופה ולאחר מכן הלכו המדדים ונחלשו עד לנפילה בשעה האחרונה. זאת, למרות עליות חדות למדי בבורסות אירופה וצפי לפתיחה ירוקה בוול סטריט.
מדד המעו"ף סגר לבסוף בעליה של 0.1% בלבד ל-969 נקודות ואילו ת"א 75 רשם ירידה של 0.2%. מדד הבנקים התקדם בעוד 1.2% לאחר שבמהלך היום זינק בקרוב ל-4%. מחזור המסחר היה גבוה והסתכם בכ-2.6 מיליארד שקל.
מניות החברה לישראל ומכתשים אגן בלטו בירידות, הראשונה על רקע תוכנית ההבראה לצים והשניה על רקע אזהרת רווח שפרסמה אמש. מנייה נוספת שבלט היום היא אלקטרה שריכזה מחזור אדיר של 94 מיליון שקלים. ממידע שהגיע ל-Bizportal עולה כי מאחורי העסקאות עומדים בעלי השליטה באלקטרה שביצעו הפצה למוסדיים דרך חדר המסחר של אי.בי.אי. העסקאות נעשו בירידה של 3.66% משער הבסיס אך בסיום סגרה המניה בירידה של 0.7% .
בזירת המאקרו דווח היום שמדד אמון הצרכנים המשיך לעלות, זה החודש הרביעי ברציפות. מנתוני המדד עולה כי חלה עלייה הן במדד למצב הכלכלי השוטף והן במדד הציפיות. כאשר ישנו שיפור בתפיסת מצב התעסוקה כיום ובעוד שישה חודשים. מדד אמון הצרכנים עלה בחודש יולי ב-4.1 נקודות לרמה של 125.2.
בשוק הקונצרני: עליות
השוק הקונצרני סגר בעליות, כאשר מדד התל בונד 20 עולה בכ-0.4% ואילו התל בונד 40 טיפס ב-0.6%. בשוק הממשלתי נרשמו ירידות שערים קלות בשחרים וגם בצמודי המדד.
בזירת המאקרו העולמית ממשיכים לזרום נתונים טובים מסין. מדד מנהלי הרכש השני במספר השבוע מצביע על הצמיחה החזקה ביותר מזה שנה, צמיחה הנשענת יותר על ביקושים מקומיים מאשר על ייצוא. חברת המחקר 'CLSA שוקי אסיה פסיפיק' אמרה שמדד מנהלי הרכש בסקטור היצרני נותר בטרטוריה החיובית זה החודש הרביעי ברציפות ביולי, עלה ל-52.8 מ-51.8 ביוני. ההתרחבות הייתה בקצב המהיר ביותר מאז מאי 2008, ודחפה את החברות לגייס עובדים נוספים זה חודש שני ברציפות.
עליות באסיה
המניות באסיה רשמו בפתיחת שבוע המסחר החדש ביבשת עליות שערים, וממשיכות בכך את המגמה החיובית שנרשמה בסוף השבוע האחרון, אחרי שקבוצת הפיננסים מיצובישי UFJ חזרה לרווח וסקטור הייצור בסין המשיך להתרחב.
מניות במרכז
מניית אלקטרה כאמור פתחה את היום תוך שהיא מרכזת מחזור אדיר של 88 מיליון שקלים. מאחרוי העסקאות הגדולות שנעשו בירידה של 3.66% עומדת בעלת השליטה בחברה, חברת אלקו אחזקות שמכרה היו כ-6% מהחברה למוסדיים. בסיום סגרה המניה בירידה קלה.
מניית מכתשים אגן נפלה לאחר שזינקה ביותר מ-7% אתמול. החברה פרסמה אמש לאחר סיום המסחר בתל-אביב עדכון לגבי ההתפתחויות האחרונות. בשורה התחתונה, החברה צפויה לסיים את הרבעון השני של שנת 2009 ברווח קטן לאחר ההשפעות החד פעמיות האמורות.
חברת אחרת בקבוצת אידיבי, כור (למעשה האמא של מכתשים אגן), דיווחה גם היא לאחר סגירת המסחר כי דירקטוריון החברה אישר להגדיל את סכום ההשקעה במניות קרדיט סוויס לעד 6 מיליארד שקלים, כלומר תוספת של מיליארד שקלים נוספים על 5 המיליארד שכבר אושרה בהחלטת דירקטוריון מה-9 בנובמבר 2008.
עוד בלטו ברשימת ה-100 מניות דלק קבוצה ובזן, עם ירידות חדות, ומנגד בצד הירוק בלטו דלק נדלן, כיל, אגוד, וגזית.
מניות טאואר ומדיגוס זינקו במחזורים גבוהים. שתי החברות השלימו ייצור מוצלח של חיישן חדש המיועד לשמש את קו מוצרי המצלמות החד-פעמיות וההתקנים הרפואיים האופטיים של מדיגוס. חיישן זה הוא הקטן מסוגו בעולם, הוא תוכנן כך שישתלב בתהליכים אנדוסקופים וכן במגוון תהליכים למטרות איבחון רפואי וכירורגיה.
מניית ביונדווקס לא עצרה והמשיכה בטיסה במחזורים גבוהים. החברה, המפתחת חיסון אוניברסאלי לשפעת, דיווחה היום (ב') על הצלחה בנתוני הבטיחות של 6 המשתתפים הראשונים בניסוי הקליני שלב א'/ב' שקיבלו זריקות במינון כפול, שהוא המינון הגבוה ביותר שנקבע ואושר במתווה הניסוי.
עוד בלטו ברשימת היתר מניות אלקטרה נדלן, אזורים, סלע נדלן וספקטרוניקס, שדיווחה הבוקר על חוזה גדול.
מניית נסווקס טסה 58% במחזור גבוה. החברה דיווחה הבוקר כי קיבלה אישור מועדת הלסינקי של המרכז הרפואי "הדסה" לבצע ניסוי קליני Phase II במתן תוך שרירי של חיסון כנגד שפעת, בשילוב עם טכנולוגית החברה באוכלוסיית המטרה (קשישים).