נתונים טובים מארה"ב: מדד אפריל עלה ב-0.2% בלבד - מתחת לציפיות

רונן מנחם: "הסיכוי להותרת הריבית על כנה מתגבר; חדשות טובות גם לבנק ישראל"
עדי בן ישראל |

הלחצים האינפלציוניים בארה"ב התמתנו בחודש אפריל, מה שמסיר מעט לחץ מעל ראשו של הפדרל ריזרב בכל הנוגע לדאגה לאינפלציה. לפי נתונים שפורסמו היום על ידי הממשל האמריקני, עלה מדד המחירים לצרכן בחודש אפריל ב-0.2% בלבד, בעוד ליבת המדד עלתה ב-0.1% - פחות מהתחזיות.

האנליסטים בשוק ציפו כי מדד אפריל יעלה ב-0.3% וליבת המדד תעלה ב-0.2%. בעקבות הנתונים החיוביים, עברו החוזים העתידיים על המדדים המובילים בוול סטריט לעלייה של 0.3% לעומת ירידה של 0.3% טרם פרסום הנתונים.

למרות ההתמתנות הכללית באינפלציה, מחירי המזון זינקו באפריל בשיעור החד ביותר מזה 18 שנים - 0.9%. הוצאות האנרגיה נותרו ללא שינוי לאחר עלייה של 1.9% בחודש מארס. האינפלציה בארה"ב ב-12 החודשים האחרונים עדיין מרחפת ברמה גבוהה של 3.9%, וגם ליבת המדד ניצבת ברמה של 2.3% - מעל ה"אזור הבטוח" של ה'פד' שעומד על 1%-2%.

חברי ה'פד' הביעו אתמול (ג') בנאומים שונים חשש מעליית האינפלציה, ומסרו כי למרות המצב הרעוע בשווקים הפיננסים, אל לו לבנק המרכזי בארה"ב להיות "רך" בכל הנוגע ללחצים האינפלציוניים.

בחודש שעבר החליט ה'פד' להוריד את הריבית בארה"ב ל-2% ואותת על הפסקת הורדות הריבית - לראשונה מאז ספטמבר. בכך, שלח ה'פד' את הדולר להתחזקות מול המטבעות המובילים העולם. ההערכות בשוק האמריקני הן כי ה'פד' יותיר את הריבית ברמה של 2% עד חודש ספטמבר לפחות, והמהלך הבא שלו יהיה, סביר להניח, העלאת הריבית על מנת לתת מענה לעליית האינפלציה.

"הסיכוי להותרת הריבית על כנה מתגבר", אמר רונן מנחם, אסטרטג ההשקעות הראשי במזרחי טפחות בתגובה לנתונים. "אפשר ששוקי איגרות החוב, שהיו בעמדת המתנה לנתון, יגיבו בעליות, שיוליכו לירידה קלה לאורך העקום התשואות הממשלתי. גם שוקי איגרות החוב במקומות רבים אחרים בעולם עשויים להגיב באופן דומה. גם שוקי המניות יקבלו, מן הסתם, חדשות אלו בברכה".

מנחם הוסיף, כי "בהינתן ההתבטאויות האחרונות של חלק מחברי ה'פד'‏, נראה כי נושא האינפלציה לא יחליף, בתקופה הקרובה, את דחיקת ההאטה הכלכלית מראש סדר היום של המדיניות המוניטארית הגלובאלית. חדשות אלו טובות גם עבור בנק ישראל. הן מפחיתות מהלחץ להעלות ריבית בארץ (אם כי המשק המקומי דוחף לכך) ועשויות להותיר על כנו את הפער הנאה בין התשואות הארוכות על אג"ח בארץ ובארה"ב – חדשות טובות למשק".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה