משרד האוצר החתים את עובדי בנק ישראל על הסכם השכר החדש

בנק ישראל: עם החתימה על הסכם השכר נסללת הדרך לביצוע רה-ארגון מקיף בבנק ולקידום חוק חדש לבנק ישראל, לקראת הפיכתו לבנק מרכזי מודרני על-פי הנורמות במדינות המפותחות
אריאל אטיאס |

הסכם השכר החדש בבנק ישראל שם קץ לסכסוך רב השנים בנושא זה מול משרד האוצר ויוצר תשתית לקידום המשימות החשובות בדרך לבניית בנק מרכזי מודרני, על-פי הסטנדרטים המקובלים במדינות המפותחות בעולם – רה-ארגון בבנק ישראל וקידום חקיקת חוק חדש לבנק ישראל.

סוכם על כל הצדדים – בנק ישראל, משרד האוצר, ועד העובדים וחטיבת הבנקים בהסתדרות - כי מספר נושאים שלא סוכמו במו"מ יועברו השבוע להכרעת בית הדין לעבודה בהליך שצפוי להימשך מספר חודשים. הכרעת בית הדין בעניין זה תחייב את הצדדים ותהווה חלק מההסכם. הנושאים שיועברו לבית הדין הם מועד תחולת הפחתת תנאי הפרישה של העובדים הנוכחיים (דור א'), כולל אלה שכבר פרשו, ומספר נקודות מצומצם בנוגע לתנאי עבודתם של העובדים החדשים (דור ב').

בנק ישראל מודה לשר האוצר על תרומתו החשובה לסיום הסכסוך ועל שיתוף הפעולה הפורה מצידו.

יעקב דנון, מנכ"ל בנק ישראל, אמר: "בנק ישראל רואה חשיבות גדולה במאמץ המשותף של הבנק ושל משרד האוצר, יחד עם ועד העובדים בבנק וההסתדרות לחתום על הסכם המביא לסיום את הסכסוך רב השנים, מהארוכים ביותר במשק הציבורי. הסכם זה יחסוך למדינה כסף רב, יאפשר לבנק להמשיך ולהעסיק עובדים ברמה מקצועית גבוהה, ויוביל את הבנק לדרך חדשה של התייעלות ומודרניזציה לטובת מילוי משימותיו".

עם חתימת ההסכם, יפעל בנק ישראל, בשיתוף עם משרד ראש הממשלה, משרד האוצר ומשרד המשפטים, לקידום חוק חדש לבנק ישראל. החוק החדש יגדיר את היעדים של הבנק, כמקובל בבנקים המרכזיים במדינות המתקדמות, ויקבע מסגרות חדשות לקבלת החלטות על הריבית ועל ניהול הבנק. לצורך זה, יוקמו ועדה מוניטרית שתחליט בעניין מדיניות הריבית, ומועצה מנהלית שתפעל כדירקטוריון של הבנק, ותטפל בענייניו הניהוליים – ובהן יכהנו נציגים חיצוניים. כמו כן, ייבנו מנגנונים להגברת השקיפות ולבקרה ציבורית רחבה.

בין עיקרי ההסכם כפי שגובש עם האוצר ועם העובדים החדשים (דור ב'):

הפחתת שכרם השוטף של העובדים המקצועיים (כלכלנים, רואי חשבון, עורכי דין וכדומה) בשיעור של כ-25%- 15%, לעומת העובדים הנוכחיים (דור א'). עקב ביטול הפדיונות, תקטן עלות השכר בשיעור גבוה יותר.

הפחתת שכרם השוטף של העובדים המקצועיים (כלכלנים, רואי חשבון, עורכי דין וכדומה) בשיעור של כ-25%- 15%, לעומת העובדים הנוכחיים (דור א'). עקב ביטול הפדיונות, תקטן עלות השכר בשיעור גבוה יותר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה