תעשיית הקרנות: פדיונות כבדים של 10.7 מיליארד שקל באוגוסט; התמתנות מסוימת בספטמבר

מבית ההשקעות מיטב, נמסר, כי תשואה שלילית של 2.7% ופדיונות של 10.7 מיליארד ש' הקטינו את נכסי הקרנות בחודש אוגוסט. בחודש ספטמבר נרשמו עד כה פדיונות של 700 מיליון שקל בלבד
רויטל תפילין |

מסיכומי חברת "מיטב" לגבי ההתפתחויות בתעשיית הקרנות בחודש אוגוסט עולה, כי סך נכסיה של תעשיית הקרנות ירד בשיעור חד של כ-10% מ-142.8 מיליארד שקל, בסוף חודש יולי 2007, ל-128.5 מיליארד שקל בסוף חודש אוגוסט 2007. זאת, כתוצאה מפדיונות של כ-10.7 מיליארד שקל ותשואה שלילית משוקללת של התעשייה באוגוסט בשיעור של 2.7%.

במיטב מסבירים, כי הירידות בשוק המניות בישראל ותיסוף השקל שפגע גם בתשואה של שוקי המניות בחו"ל, יחד עם מגמה שלילית באג"ח הקונצרניות תרמו חלק נכבד ביותר לתשואות השליליות שצפויה לרשום תעשיית קופות הגמל על פי דיווחה של מיטב. אגרות החוב הממשלתיות השקליות, שרשמו דווקא עליות, לא הצליחו להציל את המצב.

עוד מדווח בית ההשקעות מיטב כי, בשבוע הראשון של ספטמבר נרשמו פדיונות מתונים יותר של כ-700 מיליון שקל. כ-16% בלבד מהקרנות הצליחו לגייס כספים במהלך החודש החולף, ולעומתן כ-32% מהקרנות נפדו ביותר מ-15% מיחידות ההשתתפות.

עוד נמסר ממיטב, כי רצף הגיוסים המרשימים מאז ראשית 2007 נקטע כבר בחודש יולי והמכירה הסוערת שהחלה בחודש זה, בצל משבר האשראי העולמי, נמשכה גם באוגוסט, כך שחודש אוגוסט גם הוא היה אפוף מעברים מעליות חדות לירידות חדות עוד יותר, בבורסת תל אביב.

קרנות האג"ח בישראל (כללי וקונצרני) ואג"ח מדינה, שנהנו מפופולאריות רבה בחודשים האחרונים, היו הנפגעות העיקריות של חודש אוגוסט וספגו פדיונות של 6.4 ו-1.2 מיליארד שקל, בהתאמה.

בעקבות הירידות החדות בשוק המניות המקומי ואי הודאות בשוקי העולם, קבוצת הקרנות המתמחות במניות חו"ל רשמו יציאת כספים של כ-964 מיליון שקל, קבוצת הקרנות המתמחות במניות בישראל ספגה בחודש החולף פדיונות בסך של כ-840 מיליון שקל ומהקרנות הגמישות יצאו כ-352 מיליון שקל. הקרנות השקליות רשמו יציאת כספים של כ-580 מיליון שקל, למרות התיסוף במטבע המקומי. קרנות אג"ח חו"ל רשמו, פדיונות של כ-292 מיליון שקל, והקרנות המתמחות במט"ח מקומי רשמו פדיונות קטנים מאוד של כ-70 מיליון שקל, כך עולה מסיקורה של מיטב.

נראה, כי המשקיעים בחרו להתמקד במגמת המסחר בבורסות העולם ובהתפתחויות המשבר, ולא התרגשו מנתוני המאקרו החיוביים ומהדוחות הכספיים הטובים שהמשיכו להתפרסם בשוק המקומי. בסיכום חודשי ירד מדד ת"א 25 ירד ב-5.7%, מדד ת"א 100 ירד ב-6.2%, מדד ת"א נדל"ן 15, רשם ירידה חדה במיוחד של 9.6% ומדד הבנקים ירד ב- 4.8%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה