למרות הירידות: יולי עופר ינפיק היום בבורסה של ת"א

המכרז הציבורי של הנפקת CEE יסגר בגיוס של עד 100 מיליון שקל שכבר הובטחו במכרז המוסדי
שי פאוזנר |

חברת Central European Estates) CEE), הודיעה היום על השלמת השלב הראשון בהנפקת האג"ח בהיקף של עד 100 מליון שקל. והבטיחה לעצמה גיוס בהיקף מינימלי של כ-81 מליון שקל. במסגרת השלב המוסדי הוזרמו הזמנות על ידי משקיעים מוסדיים בהיקף של כ-62 מיליון שקל. את ההנפקה הובילה קבוצת חתמים בראשות פועלים אי.בי אי. ואקסלנס.

CEE, החברה של יולי עופר עוסקת בתחום הנדל"ן המניב במזרח אירופה. החברה הוקמה בתחילת שנת 2001 ועוסקת באיתור ופיתוח בתחום הנדל"ן בהונגריה ובמדינות נוספות במרכז ובמזרח אירופה כגון, רומניה, סרביה, סלובקיה, וקרואטיה. עופר (75%) ושותפו בחברה, נמרוד רינות (25%) הולכים בהחלט נגד הזרם ומנפיקים באחת התקופות הקשות שידעה הבורסה בשנים האחרונות.

אגרות החוב דורגו על ידי חברת מידרוג בדירוג של Baa1 ומוצעות למשקיעים במחיר של 95.5 שקל בעבור כל 100 שקל ע.נ.. אגרות החוב נושאות ריבית שנתית בשיעור של 7.8%. השלב המוסדי של ההנפקה נעשה בריבית של 9.2% ובמח"מ של 4.5 שנים. נציין כי החברה סיימה את השנה שעברה עם הכנסות של 36 מיליון שקל ורווח של 20 מיליון שקל.

לקראת ההנפקה פרסמו דובריו של עופר נתונים לפיהם, "יולי עופר הינו בעל ניסיון עתיר שנים באזור המקנה לחברה נגישות ויתרון בכל הקשור במגעים עם גורמים עסקיים מובילים והמערכת הבנקאית בכל מדינה ומדינה". עופר עצמו הביע את מחויבותו לרכז את כל פעילות הנדל"ן העתידית שלו בארצות הפעילות של החברה באמצעות CEE, כל עוד תוותרנה אגרות חוב במחזור וכל עוד קיימים אמצעים פנויים בקבוצה.

הפרסום היה לצד סדרת ידיעות בעיתונות לפיהן, מי שעמדה מאחורי החברה המונפקת הבוקר בת"א היא מרגלית תשבי, שאיננה מוגדרת כעובדת של החברה, אך מנהלת חלק לא קטן מעסקיו של עופר והיתה מי שליוותה וכיוונה את החברה בהכנת התשקיף. דמות נוספת שמוזכרת בהקשר זה היא מי שמונתה לאחרונה למנכ"לית החברה, אורלי פארן.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה