שוקי מטבעות: הדשדוש ביורו-דולר לקראת סיום

רובי סלם מעריך, כי הדולר האמריקני צפוי להיחלש כנגד המטבע האירופאי: "על פניו, אמורים הקונים להיות כעת יותר נחושים מהמוכרים ולבלום את הירידות"
רובי סלם |

השבוע הנוכחי בשוקי המטבעות בעולם, אמור להיות טכני בעיקרו, וקצר יחסית בגלל חג ההודיה אשר חל ביום חמישי הקרוב. בהעדר נתונים כלכליים משמעותיים ניתן לומר שפריצת גבולות הדשדוש תקבע את המשך כיוונו של השוק בסיכום השבוע. במידה ורמת ה-1.2850 תיפרץ מעלה והפריצה תהיה אמיתית, ישנו סיכוי טוב שנראה את האירו מנסה לשוב ולתקוף את רמת ה-1.29 פעם נוספת. לו רמת ה-1.2760 תיפרץ מטה, יש סיכוי שנראה את האירו ברמת ה-1.27 לפחות, ואולי אף ברמות נמוכות יותר, כתיקון טכני למהלך העליות האחרון שרשם האירו משפל ברמת ה-1.25 ל-1.29 - גבולות הדשדוש בחודשים האחרונים.

שבוע המסחר האחרון גרם לבלבול קל בקרב הסוחרים. ככה זה כשהשוק חסר מגמה ומתנהל בגבולות דשדוש צרים יחסית, ברמה השבועית. הרמה הגבוהה השבועית ביורו-דולר כמייצגת השוק, נקבעה ב-1.2877, והנמוכה ברמת של 1.2760 - או בעומק של 117 פיפסים. בכל פעם שנראה היה כי היורו מנסה לצבור כוח, לזנק מעלה ולפרוץ את רמת ה-1.2877, כהמשך למגמת העלייה ששררה בשוק בשבועות האחרונים, נתקל המטבע האירופי במוכרים נחושים אשר בלמו כל ניסיון התחזקות.

לעומת זאת, בכל הזדמנות בה ניסה הדולר להתחזק ולהוריד את האירו לרמות נמוכות יותר נתקל בקניות חזקות של יורו ברמת ה-1.2760 שבלמו את ניסיונות הפריצה מטה.

מבחינה פונדמנטאלית, ניתן למצוא את הסיבה לבואם של הקונים ברמה זו בנתונים הכלכליים שהתפרסמו בארה"ב ביום שישי שעבר והיו שליליים לדולר האמריקני באופן כללי -עובדה שהעלתה את רמת המוטיבציה של הסוחרים להגדיל או לפתוח פוזיציות כנגדו. מה שעניין את הסוחרים היו בעיקר שני נתונים חשובים מאוד, אשר אכזבו... ובגדול.

הראשון היה - Housing Starts - התחלות הבניה אשר מודדות את מספר יח' הדיור למגורים שבנייתם החלה במהלך כל חודש. התחלת בנייה מוגדרת כתחילת החפירות להנחת יסודות הבניין. השוק ציפה ל-M 1.7, כאשר בפועל נוספו רק M1.486 התחלות בניה חדשות ויש לציין שזוהי הרמה הנמוכה מזה שש שנים.

הנתון השני הינו - Building Permits - רישיונות בנייה המוגדרים כרישיונות שהוצאו למטרת אישור החפירות. חשיבות מגזר הבינוי היא ביכולתו להאיץ מגמות בכלכלה ולנבא את הבאות. שינויים בשערי ריבית, בייחוד בריבית המשכנתאות, משפיעה על נתון זה. עלייה בריבית משפיעה על ירידה במכירות בתים ולאחר מכן גם על התחלות בנייה.

להפך, שערי ריבית נמוכים נוטים להמריץ מכירות בתים והתחלות בנייה.

השוק ציפה ל-M1.61 רישיונות חדשים, כאשר בפועל נוספו רק M1.535 וגם כאן המקום לציין שזהו החודש השמיני בו יורד מדד זה ברציפות.

נתונים אלה בעיתיים מאוד לדולר מכוון שמגזר הבינוי מעיד על חוסנה של הכלכלה ובכך מאפשר להעריך עוצמות אינפלציה ולצפות קצב העלאת ריבית. כאשר ישנה התקררות בענף מסיקים הסוחרים שהדבר יוביל גם לקירור התלהבותו של נגיד הבנק בארה"ב לתמוך בהמשך מדיניות העלאות ריבית בקצב מוגבר .תהליך זה לו היינו עדים בשנים האחרונות וגובה פונדמנטלית בשוק נדל"ן חם ותוסס אשר לא נראה כמותו מזה עשור וחייב בלימה על ידי התערבות חיצונית לצורך עמידה ביעדי אינפלציה.

מבחינה טכנית ובראיה כוללת הייתי אומר שזוהי שעתם הגדולה ומבחנם של הקונים ביורו דולר. למתכון מוצלח של מגמת שוק ברורה דרושים שני מרכיבים עיקריים שחייבים להתקיים במינון מסוים-בדיוק כמו אפיה ,אם אחד המרכיבים חסר סביר והטעם יהיה רע. מבחינה פונדמנטאלית דרושים נתונים כלכליים שיתמכו במגמת המחירים ויקבעו את הסנטימנט כלפי המטבעות נבחרים. יחד עם זאת מבחינה טכנית השוק חייב להיות בשל לתזוזה. לכאן נכנס מרכיב נוסף - רכיב הזמן, אשר לעיתים קרובות מתעתע בסוחרים רבים ומצריך עצבי ברזל, סבלנות רבה ולעיתים גם ישיבה על הגדר עד הרגע בו נוכל להיות בטוחים שמהלך אמיתי יוצא לדרך.

אז לסיכום נראה כי הדולר האמריקני צפוי להיחלש כנגד אירופאים והדשדוש ששורר בשוק בחודשים האחרונים לא יוכל להחזיק מעמד עוד זמן רב. ולכן, יש לעקוב ולבחון היכן יסתיים התיקון הטכני לו אנו עדים בשבוע האחרון , מכיוון שעל פניו, אמורים הקונים להיות כעת יותר נחושים מהמוכרים ולבלום את הירידות בכל מקרה לפני רמת ה-1.25. בהנחה ותרחיש זה אכן יתממש נוכל להיות עדים ליציאתו לדרך של אותו מהלך מגמתי לו אנו מצפים כבר שבועות אחדים אשר אמור להשיא את המטבעות האירופאים לרמות גבוהות הרבה יותר.

*מאת: רובי סלם - אנליסט בכיר ומרכז אסטרטגיות מסחר בחברת אפיקס מט"ח

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה