דיסקונט מעלה עמלות לקרנות: האם הוא סימן מגמה?

גביית עמלת הביצוע המתווספת לעמלת ההפצה והתפעול שמקבל הבנק בגין הקרנות, עשויה להפחית את האטרקטיוויות של הקרנות בהשוואה לפקדונות ולתעודות הסל, מעריכים בשוק, אך מנגד יש מי שחושב אחרת
אסף מליחי |

לאחר שהודיע בסוף השבוע, כי יחל לגבות עמלת ביצוע של 0.1% על קנייה ומכירה של קרן נאמנות. על אף שדיסקונט (דיסקונט א) הוא הראשון הגובה את העמלה החדשה, בשוק מעריכים, כי גם שאר הבנקים עשויים לנקוט באותה מהלך.

גביית עמלת הביצוע המתווספת לעמלת ההפצה והתפעול שמקבל הבנק בגין הקרנות, עשויה להפחית את האטרקטיוויות של הקרנות בהשוואה לפקדונות ולתעודות הסל, מעריכים בשוק, אך מנגד יש מי שחושב אחרת.

היום בלטה בשוק ההון התבטאות בנושא של יאיר אלק, מבעלי חברת 'אקסיומה ניהול השקעות', אשר שימש עד לא מכבר כמנכ"ל חברת אוצרית של בנק אוצר החייל. אלק מעריך, כי המהלך של גביית עמלה רכישה ומכירת קרנות נאמנות העומד להתבצע על ידי בנק דיסקונט שנראה לכאורה כעוד מסמר בארון "תעשיית הקרנות" תציל בסופו של דבר את הקרנות.

לדבריו - הוא מתייחס לכך שבתעשיית הקרנות המתמודדת בימים אלו עם הפניית תשומת לב היועצים לפיקדונות מובנים ולתעודות הסל, סבורים כי לא יכלו לחלום על גזירה כל כך גרועה - אך כי ההערכה זו איננה נכונה, וכי "הקרנות צריכים להודות לבנק דיסקונט ולבנקים האחרים אשר ילכו בעקבותיו".

אלק מוסיף היום, "לצערנו במערכת הבנקאית יועץ ההשקעות נמדד מידי יום על כמות העמלות שייצר לבנק ולא על איכות הייעוץ שנתן ללקוחותיו ולכן כדי שגם קרנות נאמנות יהיו בסל המלצותיו מוטב שיגבו עמלות בגין רכישת קרנות נאמנות".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה