קטיף הפירות נעצר; הנזק לחקלאים: 60 מיליון שקל

כל יום שעובר מגדיל את הנזקים במיליוני שקלים, ארגון מגדלי הפירות תובע הכרזה על מצב חרום ותשלום פיצויים לחקלאים
דותן לוי |

חקלאי הצפון מצטרפים למאגר ההולך וגדל של בעלי עסקים שנפגעים מהמצב הבטחוני. המצב אליו נקלעו החקלאים עצוב במיוחד, עמל של שנה שלמה יורד בימים אלו לטימיון מאחר והפירות נערמים על העצים, אך אין מי שיקטוף. הפועלים לא מגיעים לעבודה במטעים החשופים, בשל התרעת פיקוד העורף, כי יש להשאר במרחבים המוגנים.

הנזק לענף הפירות כתוצאה מעצירת קטיף פירות הקיץ בצפון הארץ מסתכם כבר היום ב-60 מיליון שקל, כך מסר מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, גיורא סלע. לדבריו, כל יום שעובר מגדיל את הנזקים במיליוני שקלים נוספים. הוא קרא לממשלה להכריז על מצב חרום בצפון ולהתחיל לטפל באופן מידי בתשלום פיצויים למגדלים כדי למנוע התמוטטות כלכלית של החקלאים בישובי הצפון.

הפגיעה בשיווק הפירות עלולה להמשך עד לחורף. קטיף האגסים צריך להתבצע בטווח של עשרת הימים הקרובים, עד לתחילת חודש אוגוסט, כדי שהם יהיו באיכות מתאימה לשמירה בקרור עד לחורף. אם הקטיף ידחה מעבר לכך לא יהיו די אגסים בסתיו ובחורף ומחירי הפרי יעלו במאות אחוזים.

ירון בלחסן, חבר מזכירות ארגון מגדלי הפירות ומזכיר מושב רמות נפתלי בגליל העליון, אמר שענף הפירות בצפון נמצא על סף של קטסטרופה. המגדלים סבלו משתי עונות רצופות בהן המחירים היו בשפל בגלל עודפים. הם חיכו לקיץ הנוכחי על מנת להחלץ מהבוץ ולהחזיר חלק מהחובות. הם כבר שילמו עבור המים והעובדים וכעת אינם יכולים לקטוף את הפירות.

בלחסן הוסיף ואמר שמגדלי הפירות מצפים מהממשלה שתתחיל לטפל באופן מידי בתשלום פיצויים לחקלאים כדי לאפשר להם להחזיק מעמד. אנחנו כבר רגילים שכשהמלחמה נגמרת והאבק שוקע כל השרים, חברי הכנסת והפקידים נעלמים ואנחנו נשארים עם החובות ועם הבירוקרטיה המייאשת. אסור שככה יקרה גם הפעם כי המגדלים לא יוכלו להחזיק מעמד. לישובי הצפון אין שום מקור כלכלי אחר חוץ מהתיירות, שגם היא כידוע קרסה לחלוטין ביום הקרבות הראשון.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה