חברת הסטארט אפ אפרוטקט מגייסת 745 אלף דולר מהקרנות

ומחממת הטכניון בשיתוף המדען הראשי, הטכנולוגיה החדשה תמנע פיראטיות, ותאפשר ליצרני התוכנה שליטה מלאה בזמן אמת על אופן ומידת השימוש בה
דותן לוי |

גיוס נוסף בשיתוף החממות הטכנולוגיות, חברת הסטארט-אפ אפרוטקט (Approtect) השלימה סבב גיוס ראשון בסך כ- 745 אלף דולר מהקרנות: ורטקס, גיזה, פרוסיד ומכון הטכניון וכן מהמדען הראשי באמצעות חממת הטכניון.

אפרוטקט מפתחת טכנולוגיה המיישמת גישה חדשנית למניעת פיראטיות. הטכנולוגיה מאפשרת להוציא מהאפליקציה חלקי קוד ולאחסנם בשרת מרכזי על הרשת, כך שבכל נקודת זמן מקבל המשתמש רק חלק מהאפליקציה - וכך נמנעת היכולת להעתיק את התוכנה באופן לא חוקי. יתרונה של הטכנולוגיה טמון ביכולת לבצע חלוקת קוד הריצה לשני חלקים (הרצים במקומות שונים) מבלי לפגוע בביצועי התוכנה ובחוויית המשתמש.

החברה הוקמה בשנת 2005 ע"י ירון בן-שושן וד"ר יאיר קורן בשיתוף עם היזם הותיק שמואל הכהן אשר גם מונה לדירקטור בחברה. שני היזמים, בן-שושן וקורן, הם בוגרי הטכניון, ושם חברו לפיתוח משותף והקמת החברה. השניים זכו במקום הראשון בתחרות BizTec שהתקיימה בטכניון באפריל 2005. כמו-כן הגיעה חברת אפרוטקט לשלב הגמר של שלוש החברות המובילות בתחרות של Microsoft והעיתון TheMarker, והוכרזה כאחת מחברות הסטארט-אפ המבטיחות בישראל.

גיזה הון סיכון נמנית בין הקרנות שהשקיעו באפרוטקט, שוקי ארליך, שותף , אמר, כי "בד בבד עם מתן פיתרון חדשני לבעיית הפיראטיות בתוכנה, גיזה רואה בפלטפורמה אותה מפתחת אפרוטקט כלי שיאפשר הטמעה של מודל תוכנה כשירות (Software as a Service). למודל זה השלכות נרחבות על האופן בו נמכרת ומוטמעת תוכנה והוא מהווה שינוי תפיסתי משמעותי". יפעת אורון, מנהלת השקעות בורטקס הון סיכון, וחברת דירקטוריון בחממת הטכניון אמרה כי: "ההשקעה בחברת אפרוטקט מוכיחה שוב כי השותפות בין הטכניון לבין קרנות הון הסיכון, באמצעות חממת הטכניון היא מודל מצליח להקמת חברות טכנולוגיה מבטיחות בישראל".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה