קבוצת אריסון הפסיקה את המו"מ למכירת שיכון ובינוי

כשלושה חודשים לאחר הפרסום כי מתנהל משא ומתן בין קבוצת אריסון למכירת אחזקותיה בשיכון ובינוי, הודיעה הקבוצה על הפסקתו. במידה והעסקה הייתה מתממשת היה זוכה היחצ"ן רני רהב לעמלת תיווך בגובה של 3.3 מיליון דולר
דרור איטח |

כשלושה חודשים לאחר הפרסום כי מתנהל משא ומתן בין קבוצת אריסון שבשליטת שרי אריסון, למכירת אחזקותיה של אריסון (35.8%) והעובדים (17.8%) בחברת שיכון ובינוי. הודיעה היום קבוצת אריסון על הפסקת המשא ומתן.

בתחילת אוקטובר 2005 דיווחה קבוצת אריסון כי היא מנהלת מו"מ למכירת השליטה בשיכון ובינוי לאיש העסקים צביקה בירנבאום והיהלומן, בני שטיינמץ. לאחר תקופה קצרה פרש שטיינמץ מהמו"מ ושמו של איש העסקים, סאמי קאהן עלה כזה שבא במקומו.

על פי הערכות בשוק, העסקה הייתה אמורה להתבצע סביב מחיר של 223 מיליון דולר. על פי הודעת החברה לבורסה ב-6 לאוקטובר, המו"מ היה על מחיר של 4.5 שקל למניה, לעומת מחיר שוק של 3.35 שקל למניה. הפרסום היה ביום המסחר האחרון לשבוע, וביום א' שלאחר מכן זינקה מניית החברה בכ-19% בהיקף של 606 אלף מניות.

מי שככל הנראה מאוכז מהפסקת המו"מ הוא היחצ"ן רני רהב המייצג את שרי אריסון. רהב תיווך בין אריסון לבארינבוים, ועל פי הפרסומים היה אמור לקבל שכר טירחה בגובה של כ-3.3 מיליון דולר.

באמצע חודש דצמבר האחרון הודיעה חברת שיכון ובינוי על תוכנית ההתייעלות שגובשה בהנהלת הקבוצה, שכלל תהליך של ריכוז כל תחומי השירות בהנהלת הקבוצה, במטרה לבטל כפילויות ולקצץ בעלויות מיותרות. בנוסף הודיעה כי תמשיך לצמצם את כח האדם בכ-10%. צמצומים אלו יבוצעו בכל הקבוצה.

את תשעת החודשים הראשונים של השנה סיימה שיכון ובינוי עם הפסדים בגובה של 132 מיליון שקל, עובדה שלא מנעה ממניית החברה לרשום תשואה חיובית של 29% בשנת 2005. כיום נסחרת החברה לפי שווי של 1.56 מיליארד שקל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה