החוזים בירידות קלות; הרץ וריגטי יורדות, קוינבייס מצטרפת ל-S&P 500
מה צפוי במדד המחירים האמריקאי? בואינג מקבלת מטוסים ועולה קלות, ומיהן המניות הבולטות במסחר?
ההסכם הזמני שהתגבש בסוף השבוע בין ארה"ב לסין הזניק את מניות הטק - "שבע המופלאות" שבתורן הרימו את המדדים. מדד ה-S&P 500 עלה 3.2%, הנאסד"ק זינק 4.3% ושערו נסגר על 18,708 נקודות. מדד הראסל 2000 ומדד S&P MidCap 400, המייצגים חברות קטנות ובינוניות, עלו בכ-3.5% שיעור גבוה מעט יותר מהמדדים המרכזיים, מה שמעלה סברה לשורט סקוויז שייתכן וקורה במניות הקטנות שיותר רגישות לתנודתיות.
ממש בקרוב יתפרסמו נתוני מדד המחירים לצרכן האמריקאי (CPI). מדד המחירים לצרכן הוא אחד מהמדדים המרכזיים שמספקים לפדרל ריזרב את התמונה על גובה האינפלציה ומשפיעים על המדיניות המוניטרית שלו. אבל לאור החדשות על הסכם הסחר שהובילו להפוגה זמנית והפחתה משמעותית במכסים ההדדיים, המדד שיתפרסם היום הוא פחות רלוונטי כיוון שאנחנו לא נמצאים באותה תמונת מאקרו שהוא מייצר ומשכך קשה לגזור ממנו תחזיות קדימה. עם זאת, המסחר האלגוריתמי והתגובות האינסטינקטיביות של השוק עשויים לייצר תגובה, לפחות בטווח הקצר.
לקראת הפתיחה בוול סטריט אלו המניות שמקבלות את הפוקוס של המשקיעים היום:
אפל (AAPL ) אפל יורדת כ-0.4% במסחר המוקדם, לאחר שזינקה אתמול 6.3% ועזרה להוסיף כ-830 מיליארד דולר לשווי שבע המניות המובילות ("שבע המופלאות"). הזינוק במניית אפל נתמך מההקלות במתיחות במלחמת הסחר עם סין, שבה מיוצרים רוב מכשירי האייפון. כזכור, אפל כבר הקדימה תרופה והוציאה מהודו כ-6 טון סחורה של אייפונים אותם היא הטיסה לארצות הברית כדי שלא יחולו עליהם המכסים של ממשל טראמפץ הסקטור הטכנולוגי שמחזיק קווי ייצור בארצות המזרח רגיש מאוד לשיחות בין המעצמות וכל דיווח בנושא גורם להם לתנודתיות גבוהה. נתוני ה-CPI שיפורסמו עשויים גם הם להשפיע על ציפיות הריבית וללחוץ על מניות הטכנולוגיה.
טסלה (TSLA ) טסלה יורדת כ-0.2% בטרום אחרי זינוק של 6.8% אתמול, שהצליח להחזיר את שווי השוק של טסלה לראשונה מזה תקופה ארוכה ליותר מטריליון דולר – רמה שלא נראתה מאז סוף פברואר. הירידה בטרום המסחר מגיעה ברקע הצעת חוק לביטול הטבות מס לרכבים חשמליים עד סוף 2025, מה שעשוי לפגוע בביקוש לרכבי טסלה. למרות זאת המניה עדיין שומרת על גובה כיוון שהחדשות על ההקלה במכסים תומכים בשרשרת האספקה הגלובלית ויעזרו לטסלה להתאושש - שווי טסלה שוב חוצה את טריליון הדולר: מזנקת 8% ל-325 דולר.
- וול-סטריט ננעלה בירוק בוהק: הנאסד"ק קפץ ב-4.3% ונכנס לשוק שורי
- פותחים ירוק בוול סטריט - המניות שמובילות את השוק
יונייטד הלת' (UNH ) צונחת ב-10% במסחר המוקדם, לאחר שהחברה הודיעה שהיא משעה את התחזית הפיננסית לשנת 2025 ובנוסף הכריזה על מינוי מנכ"ל חדש לחברה לאחר שזה הנוכחי התפטר עקב "סיבות אישיות". הירידה החדה משקפת את אי-הוודאות בקרב המשקיעים לגבי הכיוון האסטרטגי של ענקית הביטוח הבריאותי, ענף הפארמה כבר נמצא על הכוונת של ממשל טראמפ שביקר את הפערים במחירי התרופות בין ארצות הברית לשאר מדינות העולם. לעלויות הגבוהות במחירי התרופות סביר שיש גם קשר לתיווך או לביטוח עליהם ולכן מגזר הביטוח הרפואי נגרר בעקבות ענף הפארמה ומושפע לרעה. בעת כזאת חשוב שלחברה יהיה קברניט ומינוי של מנכ"ל חדש לא מגיע בתזמון טוב בכלל.
קוינבייס (COIN ) קוינבייס מזנקת ב-9% לאחר הודעה על הצטרפותה למדד הדגל S&P 500 היא תחליף את מניית מניית דיסקבר פייננשל סרוויסז (DFS ). העלייה במניית הקריפטו הדומיננטית משקפת את התאוששות של שוק הקריפטו כולו, גם הפלטפורמה של קוינבייס הופכת יותר ויותר פופולרית בקרב משקיעי הריטייל הקטנים. עדיין על החברה מאיימים שינויים ברגולציה ואי בהירות לגבי היחס של ממשל טראמפ לגבי הקריפטו. להרחבה - קוינבייס תצטרף למדד S&P 500 – המניה מזנקת ב-8%
בואינג (BA ) בואינג עולה ב1% במסחר המוקדם לאחר דיווח אחר שסין הודיעה כי היא מסירה את האיסור על חברות התעופה הסיניות לרכוש מטוסים של היצרנית האמריקאית בואינג, הדבר תומך בייצור מטוסי ה-737 MAX שעונים במיוחד על דרישות השוק המקומי. לאחר עלייה מתונה של 1.9% אתמול, בואינג נהנית ממומנטום חיובי גם בטרום המסחר למרות שאתגרים תחרותיים וגם רגולטוריים רבים יש לפניה בייחוד אם נזכיר משברי הבטיחות והאמון שמלווים אותה בשנה האחרונה.
- נאייקס: ההכנסות עלו ב-27% ל-81 מיליון דולר
- אחרי עוד רבעון מאתגר, פריון מעלה תחזיות
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
JD.com (JD ) JD.com מקמעונאיות האונליין הגדולות ביותר בסין יורדת ב-0.7%, למרות תוצאות רבעוניות טובות שדיווחה ובהם עליה של 53% ברווח הנקי ל-1.51 מיליארד דולר למרות הנתונים החיוביים השורה העליונה אכזבה את האנליסטים וגם הציפיות לצמיחה העתידית של החברה - הונמכו. הירידה במניה, מגיעה אחרי עליה חדה אתמול של 6.4% שתודלקו בין השאר על ידי ההקלות בהסכמי הסחר.
הרץ (HTZ ) הרץ צונחת ב-7% אחרי תוצאות מאכזבות לרבעו שהראו הפסד של 1.12 דולר למניה והכנסות של 1.8 מיליארד דולר, שניהם נמוכים מהצפוי. למרות שמנהל קרן הגידור ביל אקמן נתן בה אמון ורכש 20% ממניותיה היא ממשיכה בצניחה ונראה ש'אפקט אקמן' כבר לא עובד. הרץ מתמודדת עם מצב כלכלי מאתגר. מחיר המניה נכון לעכשיו עומד על 6.4 דולר בטרום ובכך רושמת המניה ירידה דרמטית של יותר מ-80% מהשיא שלה לאחר יציאתה מפשיטת רגל, אז נסחרה ב-35 דולרים בשנת 2021 - אקמן מחזיק חזק בהגה של הרץ ועדיין היא מידרדרת ב-7%.
ריגטי קומפיוטינג (RGTI ) ריגטי צוללת ב-11% במסחר המוקדם אחרי תוצאות רבעוניות שליליות במיוחד שהראו הכנסות של 1.5 מיליון דולר (מתחת לתחזיות האנליסטים ל 2.6 מיליון דולר) ובנוסף גם הציגו הפסד תפעולי גדול מהרבעון הקודם. ההתלהבות סביב מניות הקוונטים דעכה בשבועות האחרונים, כאשר הדוחות של מניות הקוונטים ובהם ריגטי וגם IonQ לא הצליחו להצית מחדש את העליות. בנוסף מועלות תהיות רבות ממובילי דעה בעולמות השבבים באשר לרמת הבשלות של טכנולוגיית הקוונטים כמו מנכ"ל אנבידיה שהטיל ספק בכך שנראה מחשב קוונטי מסחרי בעשורים הקרובים - אחרי שההייפ נרגע - מה אפשר ללמוד מדוחות חברות הקוונטים?
אלו המניות שיתפסו את מירב הפוקוס היום במקביל לנתוני ממד המחירים ופרשנותו על ידי המשקיעים שיפורסמו בזמן הקרוב.