
לראשונה: הוועדה למדרוג באינטרנט מפרסמת את נתוני הגלישה בתכני וידאו
לראשונה, מפרסמת הוועדה למדרוג באינטרנט את נתוני הגלישה בתכני הווידאו של האתרים השונים. הוועדה בדקה 9 אתרים, אולם רק 6 אתרים הסכימו כי הנתונים יפורסמו החודש - וואלה, mako, תפוז, נענע10, רשת, ואתר ספורט 5. דווקא נתוני הגלישה של ynet ו-ONE לא מפורסמים.
מדידת הווידאו מאפשרת לראות את מספר הגולשים הייחודיים שצפו בווידיאו בכל אחד מן האתרים, את סך הצופים המצטבר בניכוי חפיפות בין האתרים, ובכל ז'אנר - דרמה, ספורט, חדשות ועוד. בנוסף, ניתן ללמוד על התנהגות צופי הווידאו לפי פרמטרים שונים, כגון: משך זמן הצפייה, התנהגות הצופים ועוד.
מחקר הוועדה, באמצעות ספק המדידה גמיוס ישראל, מספק נתונים על גולשים מגילאי 7 ומעלה, הגולשים באינטרנט ומאפשר פילוח קהלים של צופי הווידאו והגולשים בישראל על פי 19 קטגוריות שונות. הנתונים הדמוגרפיים מתבססים על פאנל של למעלה מ-30 אלף גולשים מדי חודש.
מספר הצופים המצטבר בוואלה, עמד בינואר על 1.926 מיליון, והוא מוביל את הטבלה. הגולשים צפו ב-15.3 מיליון תכנים במהלך החודש. ב-mako מספר הצופים עמד על 1.53 מיליון עם 7.9 מיליון תכנים נצפים. במקום השלישי אתר תפוז עם 910 אלף צופים, עם 7.41 מיליון תכנים נצפים. במקום הרביעי נענע10 עם 709 אלף צופים ו-3.3 מיליון תכנים נצפים, במקום החמישי ספורט 5 עם 418 אלף צופים ו-2.970 אלף תכנים נצפים, ובמקום השישי אתר 'רשת' עם 380 אלף צופים ו-2.7 מיליון תכנים נצפים.
על פי הוועדה למדרוג באינטרנט, בישראל 5,233,294 גולשי אינטרנט. 4,732,164 מהם גולשים באתרים החברים בוועדה. 1,598,455 גולשים שונים (RU), צופים בווידאו ב-9 אתרי אינטרנט הנמדדים בוועדה. סך הצופים במצטבר בניכוי חפיפות בין האתרים הנמדדים בווידיאו באתרי הוועדה במהלך חודש ינואר עמד על 4,750,121. מספר הצפיות הכולל בווידיאו באתרי הוועדה במהלך חודש ינואר עמד על 46,883,364. ממחקר הוועדה עולה כי מעל ל-50% מצופי הווידאו, גולשים בסמארט-פון ו/או בטאבלטים.
בתכנון: מדד רייטינג מיוחד
בוועדת המדרוג כבר מוכנים לקשור את הסוסים לעגלה חדשה, בדמות מדד רייטינג חדשני שיתמקד בצפיית הווידאו באתרי האינטרנט ויחליף את מדד ה-TRP ו-GRP הנהוגים בטלוויזיה. המדד צפוי גם לכלול את כל הבאנרים באתרים.
הרעיון הוא למצוא נוסחה שמקובלת על כולם - אתרים ומפרסמים, שתכלול את המשתנים המשפיעים על המדידה ותוכל לקבוע סדר עדיפויות לפי חשיבות. בין המשתנים יתקיים מיזוג שיוביל למטבע אחיד ומוסכם, ולבסוף יוביל לסטנדרטיזציה. "במדיום פרסומי מן המעלה הראשונה - כדוגמת האינטרנט, לא ייתכן שלא יהיה מטבע אחיד" אומרים בוועדה.
בוועדה מוסרים שהעבודה על הנושא כבר החלה. פרופ' צבי גילולה, הסטטיסטיקאי הראשי של ועדת המדרוג מציין כי "מדובר באתגר מתודולוגי רציני מאד. זה ידרוש כינוס של כל הגופים - אתרים ומפרסמים כדי להגיע לדיאלוג. נבצע ניסויים ובתקווה נגיע למדד מוסכם. זה הרבה יותר מורכב מהמדד הטלוויזיוני בגלל ריבוי במדדים. מדובר באתגר רציני ואם נצליח נהיה הראשונים בעולם שיעשו זאת".