שורטים

מסמנים מטרות: השורט ברמי לוי התנפח ל-43 מיליון ש', מה קרה במניות הביומד?

סגירת השורט בפועלים גררה ירידה של 17% בשורט על מדד המעו"ף. הפוזיציה ברמי לוי - הרביעית בגודלה מבין מניות מדד ת"א-100
חן דרסינובר | (4)

בשבוע שהסתיים ביום חמישי האחרון נרשמה בבורסה המקומית מגמה שלילית, כאשר המעו"ף צלל ב-1.6%. זאת בצל גל מימושים על רקע חשש המשקיעים מפני צמצום תוכנית ההרחבה הכמותית החודשית בסך של 85 מיליארד דולר בחודש. סוחרי השורט מצידם, בחרו שלא לבחור כיוון, זאת למרות ירידה חדה ביתרות השורט על מניות המעו"ף בשבוע החולף כפועל יוצא מעיוות טכני במניית הפועלים.

נכון לשבוע שהסתיים ב-27 ביוני יתרות השורט ירדו ב-17% ל-1.08 מיליארד שקל, אך הסיבה לכך הינה טכנית לחלוטין ונובעת מצניחה חדה ביתרות השורט של הבנק בשליטת שרי אריסון. זאת לאחר שבשבוע שעבר יתרות השורט על המניה זינקו לרמה של 273 מיליון שקל בשל הפצת מניות שביצעה, וכעת יתרות השורט חזרו לרמתן טרם המכירה - 37 מיליון שקלים בלבד.

הסוחרים הגדילו את הפוזיציה בבנקים, צימצמו חשיפה בכיל

ביתר הבנקים הגדולים, למעט בנק הפועלים, יתרות השורט דווקא גדלו בהדרגה. יתרות השורט על בנק דיסקונט עלו ב-4% לרמה של 50.7 מיליון שקל, ומהווה את פוזיציית השורט השלישית בגודלה במדד המוביל בבורסה. במקביל. יתרות השורט על בנק לאומי הוסיפו 1% לרמה של 44 מיליון שקל.

את פסגת פוזיציית השורט הגדולה ביותר בת"א ממשיכה לתפוס מניית בחברה לישראל, עם פוזיציית שורט שעלתה ב-3% לרמה של 524 מיליון שקל במקביל לעלייה שבועית של 2.5% במנייה. דווקא יתרות השורט על כיל ירדו ב-7% לרמה של 28 מיליון שקל. נציין כי המשקיעים לוחצים מטה את מניית הדשנים על רקע החששות מפני קביעות ועדת "ששינסקי 2" לבחינת תקבולי המדינה על משאבי הטבע, ובכללם מחצבי האשלג.

השורט במניית רמי לוי ממשיך לתפוח

בקרב מניות השורה השנייה (מדד ת"א 75), השורטיסטים ממשיכים להגדיל בהתמדה את חשיפתם הנגדית למניית רמי לוי, שהפכה להיות פוזיציית השורט הגדולה ביותר במדד ת"א 75 בהיקף כספי של 43.7 מיליון שקל, עלייה של 17% לעומת השבוע הקודם. גם ביחס למניות המעו"ף הפוזיצייה של רמי לוי בולטת - הרביעית בגודלה אחרי בזק, חברה לישראל, ולאומי במקביל, גם פוזיציית השורט על טאואר תפחה ב-25% לרמה של 27 מיליון שקל על רקע הנפקת הזכויות שערכה חברת השבבים בשבוע שעבר.

גם העליות האחרונות בסקטור הביומד לא נעלמו מעיני סוחרי השורט, ואלה ביקשו לסחור בניגוד למגמה השלטת במטרה לגרוף רווח נאה. יתרות השורט על מניית מזור רובוטיקה, שהינה אחת מהמניות הרותחות בסקטור הביומד ורשמה תשואה של קרוב ל-600% ב-12 חודשים, זינקו ב-17% לרמה של 5.2 מיליון שקל. בד בבד, יתרות השורט על מנייה רותחת נוספת, בריינסוויי, ירדו מעט וההיקף הכספי עומד על כ-2 מיליון שקלים.

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    4yc 02/07/2013 21:41
    הגב לתגובה זו
    האם זה אומר שה"גדולים" חושבים שהמניה בה יתרות השורט גדולות תרד ? האם זה אומר שסגירת השורט תגרור עליות ? מה זה אומר ???
  • בחור פשוט 03/07/2013 11:21
    הגב לתגובה זו
    השורט על מניות הבנקים גדל וקטן על מנת למתן את התנועה במעו"ף אשר אינה טובה לשחקני המעו"ף... מניות שאינן משפיעות על המעו"ף, אכן מדובר בהערכה של הגדולים.
  • 1.
    מחר בצהריים הודעה (ל"ת)
    אייסקיור 02/07/2013 21:00
    הגב לתגובה זו
  • שתפוצץ את החלום ההזוי שלך. (ל"ת)
    אנונימי 03/07/2013 11:43
    הגב לתגובה זו