הדולר התחזק ב-0.12% היום השני ושערו 4.231 שקל
היום נחלש השקל כנגד העיקריים. הדולר התחזק ב-0.12% ושערו היציג נקבע על 4.231 שקל. האירו הוסיף לערכו כ-0.27% ושערו היציג נקבע על 5.775 שקל.
מגמת התנודתיות במסחר דולר-שקל נמשכת כבר ימים אחדים. באופן כללי נעה רמת הדולר בימים האחרונים סביב שער של 4.22 שקלים, נמוך בכ-1.6% מהשיא התקופתי שרשם לפני כשבועיים, 4.29 שקלים.
מחדר המסחר של פורקסיארד נמסר כי בסך הכל ניראה כי מיעוט ההתרחשויות ומיעוט החדשות בשווקים האמריקאיים, עשויים למשוך את הבורסה המקומית לעליות ולהעניק תמיכה למטבע הישראלי בטווח הקצר.
עוד נמסר, כי זה היום השני שהמטבע האמריקאי מתחזק קלות במסחר נגד האירו והסיבה לכך הן הספקולציות לקראת נאומו של יו"ר הבנק המרכזי בארה"ב - בן ברננקי שאמור לנאום היום אחר הצהריים.
ברננקי צפוי לדבר על האינפלציה כעל מכשול בדרך לקיצוץ הריבית ובתוך כך רבים מצפים לשמוע רמזים נוספים באשר למגמה העתידית של הכלכלה האמריקאית. במהלך נאומו של ברננקי תתכן תנודתיות ערה יחסית במסחר בדולר אך בחדר המסחר לא צופים התחזקות ממשית של הדולר בסוף היום המסחר. על כן ניתן לומר כי למרות הנאום הצפוי, המסחר בדולר יתנהל בטווחים הרגילים בעוד שהמגמה הכללית של המטבע האמריקאי הינה מגמת החלשות.
לטענת כלכלני פורקסיארד, הכלכלה האמריקאית לא במיטבה בתקופה זו ועל כן חדשות הכלכלה האמריקאית משפיעות על הדולר פחות מאשר חדשות ואירועי הכלכלה מחוץ לגבולות ארה"ב. כך למשל אתמול התפרסם מדד אשראי הצרכנים החודשי בארה"ב, אך למרות הנתונים גבוהים מין הצפוי שהציג המדד, לא הייתה התחזקות במטבע האמריקאי. כאמור רצף החדשות הצפויות להגיע מאירופה – מחלישית את הדולר בעוד שחדשות מעודדות ככל שיהיו, לא משפיעים השפעה ממשית על המטבע האמריקאי.
השבוע לוח החדשות הכלכלה של ארה"ב דליל יחסית למעט יום חמישי ושישי, שם צפוי פרסום מאזן המסחר בארה"ב, מדד מכירות קמעונאיות וסנטימנט הצרכנים של אונ' מישיגן.